Skip to content
Nová Kuga v nové verzi Active X ve výrazné zelené barvě Bursting a ve verzi ST-Line X v barvě modrá Desert Island
Nová Kuga v nové verzi Active X ve výrazné zelené barvě Bursting a ve verzi ST-Line X v barvě modrá Desert Island

Blogový příspěvek -

Ford Kuga je nejprodávanějším plug-in hybridním vozem v Evropě

Je to oficiální: Kuga Plug-in Hybrid byla v roce 2023 nejprodávanějším plug-in hybridním vozem (PHEV) v Evropě. 1,2

Již třetí rok po sobě 1se naše rodinné SUV - které v režimu EV Nyní 3 umožňuje jízdu s nulovými výfukovými emisemi - dostalo na vrchol žebříčku prodejů plug-in hybridních vozidel (PHEV).

V loňském roce si zákazníci koupili o 25 % více vozů Kuga Plug-in Hybrid než druhého nejprodávanějšího konkurenčního modelu PHEV. 1

Nová generace našeho modelu Kuga Plug-in Hybrid byla představena na samém začátku letošního roku, a toho, co si mohou zákazníci zamilovat, nabízí ještě více.

Nový model rychleji akceleruje a dokáže táhnout až 2 100 kg - více než kterýkoli jiný vůz v této třídě. 4 Cestování je pohodlnější díky technologii, která díky satelitní navigaci dokáže automaticky zpomalit v zatáčkách, na kruhových objezdech a sjezdech z dálnic,5 a nabízí 360stupňový kamerový systém,5,6který dokáže při parkování zobrazit na středovém 13,2palcovém displeji pohled z ptačí perspektivy.

Přináší také vylepšenou konektivitu. Informační a zábavní systém SYNC 4 7 integruje chytré telefony pomocí bezdrátových technologií Apple CarPlay a Android Auto 8 a nabízí připojení 5G 9.

Majitelé mohou akumulátor samozřejmě stále nabíjet připojením k nabíjecí stanici nebo napájecímu bodu. Energie akumulátoru umožňuje ujet až 69 km čistě na elektřinu s aktivovaným režimem EV Nyní3 nebo pomáhá prodloužit dojezd s benzinovou nádrží na dlouhých cestách v režimu EV Auto.

Nejprodávanější evropský model PHEV 1,2 se rovněž vyrábí v Evropě, v montážním závodě ve španělské Valencii. Nová Kuga se začne prodávat tento měsíc.

Kugu PHEV předchozí generace můžete nyní mít za mimořádně výhodných podmínek. Aktuální nabídku skladových vozů naleznete na www.fordskladem.cz.

###

1 Údaje za celý rok 2021, 2022 a 2023 podle dat poskytnutých společnostmi JATO Dynamics a IHS Markit.

2 Ford of Europe uvádí prodeje na svých 20 tradičních evropských trzích: Belgie, Británie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko a Švýcarsko.

3 Kuga PHEV má homologované emise CO220-28 g/km, homologovanou spotřebu paliva 0,9-1,2 l/100 km a homologovaný čistě elektrický dojezd 60-69 km WLTP.

Hodnoty emisí CO2 a spotřeby paliva se mohou lišit v závislosti na variantách vozidel nabízených na jednotlivých trzích. Deklarované spotřeby paliva/energie WLTP, emise CO2 a elektrický dojezd jsou stanoveny podle technických požadavků a specifikací evropských nařízení (ES) 715/2007 a (EU) 2017/1151 v posledním znění. Použité standardní zkušební postupy umožňují srovnání různých typů vozidel a různých výrobců.

4 Při správném osazení. Maximální tažná síla se liší v závislosti na nákladu, konfiguraci vozidla, příslušenství a počtu cestujících.

5 Asistenční systémy jsou podpůrné. Nenahrazují úsudek a pozornost řidiče a nezbavují ho povinnosti ovládat vůz. Podrobnosti jsou uvedeny v návodu k obsluze.

6 Kamery fungují pouze při rychlostech do 10 km/h.

7 Nenechte se při řízení rozptylovat. Je-li to možné, využívejte ovládání hlasem. Nedržte telefon za jízdy. Některé funkce nemusí být dostupné, je-li zařazen rychlostní stupeň. Ne všechny funkce jsou kompatibilní se všemi telefony.

8 Vyžaduje telefon s aktivním datovým tarifem a kompatibilním softwarem. Systém SYNC 4 během používání neovládá produkty třetích stran. Za funkčnost produktů třetích stran odpovídají výhradně tyto strany.

9 Připojené služby a funkce závisí na dostupnosti sítě a kompatibilním tarifu. 5G není k dispozici všude. Vývoj technologií/komunálních sítí/možností vozidla může omezit funkčnost a zabránit fungování připojených funkcí. Připojené služby nezahrnují Wi-Fi hotspot. Dostupný Wi-Fi hotspot vyžaduje samostatné předplatné.

Témata

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.