Skip to content
Do roku 2024 bude Ford v Evropě nabízet celkem 9 plně elektrických modelů. Dva z nich jsou v prodeji již nyní, a to Ford Mustang Mach-E a užitkový model E-Transit
Do roku 2024 bude Ford v Evropě nabízet celkem 9 plně elektrických modelů. Dva z nich jsou v prodeji již nyní, a to Ford Mustang Mach-E a užitkový model E-Transit

Blogový příspěvek -

Přivítejte 7 nových propojených vozidel, která pomohou vydláždit cestu k plně elektrické budoucnosti

  • V Kolíně nad Rýnem bude Ford vyrábět 2 nové elektromobily – první bude v roce 2023 středně velký crossover.
  • Druhý elektromobil, který se bude v Kolíně vyrábět od roku 2024 bude sportovní corssover.
  • Od roku 2024 se jako elektromobil představí také nejprodávanější osobní vůz značky Ford - Ford Puma.
  • Zcela nová jednotunová dodávka Transit Custom bude v elektrické verzi k dispozici v roce 2023
  • Víceúčelový osobní model Tourneo Custom se jako elektromobil představé rovněž roce 2023
  • V roce 2024 Ford začně prodávat menší dodávku Transit Courier a její osobní verzi Tourneo Courier nové generace rovněž jako elektromobily

Seznamte se s novými plně elektrickými automobily a dodávkami, které do roku 2024 doplní naši nabídku pro Evropu - novou generací vozidel pro plně elektrickou budoucnost.


Patří mezi ně pětimístný crossover střední velikosti s dojezdem 500 km a elektrická verze našeho nejprodávanějšího osobního vozu v Evropě, Fordu Puma. Později představíme také sportovní crossover.

V roce 2021 tvořily vozy kategorií SUV a crossovery 58 % všech našich osobních vozidel prodaných na evropském kontinentu, což je o téměř 20 procentních bodů více než v roce 2020.


Naše ikonická řada Transit, která potvrzuje naše prvenství nejprodávanější značky užitkových vozů v Evropě, bude v budoucnu obsahovat čtyři nové elektrické modely.

V čele bude stát zcela nová jednotunová dodávka Transit Custom a její osobní verze Tourneo Custom. Po nich bude následovat nová generace dodávky Transit Courier a víceúčelový model Tourneo Courier.

"Naše směřování k plně elektrické budoucnosti je pro Ford naprostou nutností. Činíme tak proto, abychom uspokojili potřeby mobility v transformující se Evropě, která volá po dalších inovacích a naprosté oddanosti zákazníkovi. Jde však také o naléhavou potřebu větší péče o naši planetu, a proto se zavazujeme pozitivně přispívat společnosti a snižovat emise v souladu s Pařížskou klimatickou dohodou"
, říká Stuart Rowley, předseda představenstva společnosti Ford of Europe.

Odvážné kroky směrem k plně elektrické budoucnosti

Dva nové plně elektrické osobní crossovery se budou vyrábět v našem centru pro elektrifikaci v Kolíně nad Rýnem v Německu, kde se během šesti let zvýší výroba elektromobilů na 1,2 milionu vozů. Očekává se, že investice do nových osobních elektromobilů dosáhnou 2 miliard dolarů a zahrnují nový závod na montáž baterií, jehož provoz má být zahájen v roce 2024.

Do roku 2024 tak výrazně zvýšíme celkový počet plně elektrických vozidel v Evropě. Plně elektrický Mustang Mach-E a jeho výkonný sourozenec Mustang Mach-E GT jsou k dispozici již nyní a model E-Transit přijde na trh v příštích několika měsících. Očekáváme, že roční prodeje elektromobilů Ford v Evropě v roce 2026 překročí 600 000 kusů.

Mezi další novinky patří navrhovaný nový špičkový společný podnik v Turecku, který se má stát jedním z největších závodů na výrobu baterií pro elektromobily v Evropě.

Tyto snahy společně podpoří globální plány společnosti Ford na výrazné snížení emisí uhlíku. Naším cílem jsou nulové emise u všech prodaných vozů a uhlíková neutralita našich evropských operací, logistiky a dodavatelů do roku 2035.

"Tyto nové elektromobily Ford nejsou ničím menším než celkovou proměnou naší značky v Evropě - kompletní novou generací vozů s nulovými emisemi, optimalizovanou pro propojený svět, která našim zákazníkům přinese novou úroveň uživatelské zkušenosti", doplňuje Stuart Rowley.

Related links

Témata

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.