Skip to content
Ford oznamuje novou solární elektrárnu jako další krok k dosažení ambiciózních cílů v oblasti udržitelnosti

Novinka -

Ford oznamuje novou solární elektrárnu jako další krok k dosažení ambiciózních cílů v oblasti udržitelnosti

  • Nová solární elektrárna ve Valencii je pro Ford dalším krokem na cestě k dosažení uhlíkové neutrality ve všech jeho evropských závodech, logistice i u dodavatelů do roku 2035
  • Výrobní závod Ford Almussafes instaloval fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 2,8 megawattů, v následujících měsících se výkon zvýší o 2,2 megawattů.
  • Rozšíření stávající fotovoltaické elektrárny má za cíl dosáhnout do roku 2024 téměř 10 megawattů
  • Veškerá elektřina nakupovaná výrobními závody Fordu nyní pochází z obnovitelných zdrojů; závod Almussafes dosáhl tohoto stavu 1. ledna 2022

PRAHA, 17. ledna 2023 – Ford myslí na budoucnost a ve svém výrobním závodě Almussafes ve španělské Valencii staví novou solární elektrárnu. Ford se zavázal, že od roku 2035 bude v Evropě prodávat výhradně elektromobily a ve stejném horizontu plánuje dosáhnout uhlíkové neutrality napříč všemi svými evropskými aktivitami včetně dodavatelů. Tato nejnovější iniciativa, která zahájila provoz na konci roku 2022, podtrhuje pokračující snahu společnosti o splnění tohoto závazku.

Fotovoltaická elektrárna, která přeměňuje sluneční energii na elektřinu, se nachází v nevýrobní části závodu. Dvě zóny solárních panelů mohou ročně vyrobit energii odpovídající provozu 1400 průměrných domácností.1 Současná výroba téměř 4 641 megawatthodin ročně se letos v létě zvýší o 3 762 megawatthodin ročně, což odpovídá 1 100 dalším průměrným domácnostem. V praxi to znamená, že továrna Ford ve Valencii letos významně sníží svou současnou spotřebu elektřiny z národní distribuční sítě.

Ford navíc plánuje rozšířit plochy solárních panelů na další neprodukční půdu s cílem dosáhnout do roku 2024 výkonu 10 megawattů. Zkoumá se také možnost instalací solárních panelů na střechy továrních hal.

„Dnes si naléhavěji než kdy jindy uvědomujeme, že je třeba využívat obnovitelné zdroje energie. Ve Fordu přecházíme na plně elektrickou budoucnost a uhlíkovou neutralitu ve všech našich výrobních aktivitách a investice do inovací, jako je tato nová solární elektrárna ve Valencii, vytvářejí vlastní zdroje obnovitelné energie, což je důležitý příspěvek k naší ambici pomáhat budovat lepší svět,“ řekl Stuart Southgate, ředitel pro udržitelný rozvoj, životní prostředí a bezpečnost ve Ford of Europe.

Od 1. ledna 2022 pochází veškerá elektřina nakupovaná pro výrobní závody Fordu v Evropě včetně závodu Almussafes již stoprocentně z obnovitelných zdrojů. Společnost neustále hledá další způsoby, jak využívání obnovitelné energie navyšovat, a má ambici využívat od roku 2035 ve všech svých výrobních závodech po celém světě výhradně bezuhlíkovou elektřinu.

# # #

1 Red Eléctrica Española udává průměrnou roční spotřebu elektřiny průměrné španělské domácnosti 3,2 MW. Údaj vychází z celkového výkonu solární elektrárny v Almussafes 2,8 MW ve špičce v a roční výroby 4640 MW.

Témata

Značky

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.