Skip to content
Ford Pro již přijímá objednávky na inovativní nový Transit Custom a vícemístné osobní nové Tourneo Custom

Novinka -

Ford Pro již přijímá objednávky na inovativní nový Transit Custom a vícemístné osobní nové Tourneo Custom

  • Zákazníci Ford Pro mohou již objednávat nové generace žádaných modelů Transit Custom a Tourneo Custom
  • Zpočátku budou oba modely k dispozici se vznětovými motory Ford EcoBlue, novinkou v nabídce je pohon všech kol
  • Další karosářské varianty Transitu Custom a elektrifikované pohony budou k dispozici od roku 2024

PRAHA, 22. února 2023– Ford dnes oznámil, že začíná přijímat objednávky na nový Transit Custom, nejnovější verzi nejprodávanější dodávky v Evropě. 1 Současně prodejci Ford otevírají objednávky na osobní Tourneo Custom, které sdílí s Transitem Custom technický základ i některé pozoruhodné inovace.

Nový Transit Custom bude k dispozici nejprve v 2-3místném provedení Van s nejnovější generací úsporných vznětových motorů Ford EcoBlue. 2 Od prvního dne lze objednávat rovněž nový systém pohonu všech kol, který je pro Transit Custom nabízen poprvé. První vozy dorazí k zákazníkům na podzim letošního roku.

„S novým Transitem Custom a Tourneem Custom vstoupí soukromí i firemní provozovatelé těchto modelů naplno do digitálního věku,“ řekl Libor Beneš, Country Manager Fordu pro Českou republiku. „Svým zákazníkům pozorně nasloucháme a oba nové modely jsou toho důkazem. Nabízejí vše, co je potřeba k tomu, aby obstály v nové éře, současně si však v plné míře zachovávají provozní a užitné vlastnosti, které jejich předchůdcům zajistily takovou popularitu napříč celou Evropou.“

Všechny vozy Transit Custom nové generace jsou integrovány se softwarovou platformou Ford Pro a aplikací FordPass Pro. 3 K praktickým inovacím, jež řidičům usnadní pracovní den, bude později patřit sklopný volant, který se snadno promění ve stolek na notebook či svačinu.

Sklopný volant bude možné objednávat rovněž do nejnovějšího modelu Tourneo Custom, který přináší novou úroveň užitných vlastností, luxusu a designu ve všestranném multifunkčním automobilu. V uceleném souboru prémiové výbavy nechybí mimo jiné mimořádně flexibilní zadní sedadla uložená v kolejnicích, tří-zónová automatická klimatizace či panoramatická střecha.

V roce 2024 rozšíří nabídku také elektrický E-Transit Custom a E-Tourneo Custom s nulovými lokálními emisemi, stejně jako plug-in hybridní pohon pro oba modely a další karosářské varianty Transitu Custom – Kombi a Kombi Van.

Transit Custom i Tourneo Custom jsou u evropských zákazníků dlouhodobě velmi populární a významně přispěly k tomu, že v roce 2022 se Ford stal již poosmé v řadě nejprodávanější značkou užitkových automobilů v Evropě. 4

Ceník nového Fordu Transit Custom naleznete zde.

Ceník nového Fordu Tourneo Custom naleznete zde.

# # #

1 Ford of Europe uvádí prodejní výsledky ze svých 20 tradičních evropských trhů. Jsou to Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie.

2 Uváděné hodnoty spotřeby paliva, emisí CO2 a dojezdu na elektřinu byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců.

3 Pro připojení aplikace FordPass Pro k chytrému telefonu je nutné, aby byl ve vozidle aktivován modem FordPass Connect. Aplikace FordPass Pro je kompatibilní s chytrými telefony Apple a Android a je k dispozici v Apple App Store a Google Play na 20 evropských trzích.

4 Dle údajů JATO Dynamics a IHS Markit.

Témata

Značky

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.