Skip to content
Martin Sander bude ve funkci generálního ředitele řídit vývoj přelomových elektromobilů, stejně jako vývoj softwaru, technologií a služeb pro vozidla vybavená permanentním online připojením.
Martin Sander bude ve funkci generálního ředitele řídit vývoj přelomových elektromobilů, stejně jako vývoj softwaru, technologií a služeb pro vozidla vybavená permanentním online připojením.

Novinka -

Martin Sander se ve Ford of Europe stává generálním ředitelem Ford Model e a předsedou představenstva Ford-Werke GmbH

  • Martin Sander vede od 1. června 2022 novou společnost Ford Model e v Evropě.
  • Ford Model e přinese přelomové elektromobily a digitální služby optimalizované pro online svět a splňující potřeby moderní Evropy v otázkách mobility.
  • Sander je také novým předsedou představenstva společnosti Ford-Werke GmbH v Německu.

PRAHA, 1. června 2022 – Ford činí další významný krok v transformaci svých evropských aktivit. S platností od 1. června 2022 se Martin Sander ve Ford of Europe stává generálním ředitelem Ford Model e.

Společnost Ford Model e, nová globální organizační složka Fordu, byla představena na začátku letošního roku jako součást celosvětové transformace automobilových aktivit Ford Motor Company. Martin Sander bude ve funkci generálního ředitele řídit vývoj přelomových elektromobilů, stejně jako vývoj softwaru, technologií a služeb pro vozidla vybavená permanentním online připojením.

Ford tímto krokem podtrhuje svůj závazek urychlit elektrifikaci své evropské produktové řady a dosáhnout v Evropě do roku 2035 jak nulových emisí u všech nabízených vozů, tak uhlíkové neutrality ve výrobě, logistice i dodavatelském řetězci.

„Pro naše zákazníky vyvineme ikonické, plně elektrifikované a propojené vozy a vytvoříme digitální zákaznickou zkušenost,“ řekl Stuart Rowley, předseda představenstva Ford of Europe a ředitel pro transformaci a kvalitu Ford Motor Company. „Martin Sander je velmi zkušený lídr. On a jeho tým povedou a urychlí realizaci těchto záměrů.“

Martin Sander byl zároveň jmenován předsedou představenstva Ford-Werke GmbH v Německu.

Sander bude sídlit v Kolíně nad Rýnem, kde má evropskou centrálu Ford Model e i Ford of Germany. Ford nedávno oznámil, že do roku 2024 plánuje prodávat devět elektrických modelů a že navýší investice do svého elektrifikačního střediska v Kolíně nad Rýnem na dvě miliardy dolarů (v přepočtu přibližně 46 mld. Kč). Od příštího roku bude Ford v Kolíně nad Rýnem vyrábět svůj první ryze elektrický model určený pro Evropu.

                                                                      # # #

Poznámka pro redakce: Média i další zájemci mohou sledovat Martina Sandera na jeho twitterovém účtu @Msander22.

Related links

Témata

Značky

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.