Skip to content
Před novým Tourneem Connect získaly pět hvězdiček Euro NCAP již modely Mustang Mach-E, Explorer Plug-in Hybrid, Kuga, Puma, Focus, Fiesta a Mondeo.
Před novým Tourneem Connect získaly pět hvězdiček Euro NCAP již modely Mustang Mach-E, Explorer Plug-in Hybrid, Kuga, Puma, Focus, Fiesta a Mondeo.

Novinka -

Řada modelů Ford s pětihvězdičkovým hodnocením Euro NCAP se rozrostla o nové Tourneo Connect

  • Nezávislá organizace Euro NCAP udělila novému Fordu Tourneo Connect za jeho bezpečnostní vlastnosti maximálních pět hvězdiček
  • V hodnocení ochrany při bočním nárazu si tento všestranný velkoprostorový vůz připsal plné bodové skóre, vysloužil si také pozitivní hodnocení asistenčních systémů
  • Tourneo Connect je již osmým osobním vozem z aktuální nabídky značky Ford s nejvyšším možným hodnocením bezpečnosti
  • Nové Tourneo Connect s prostorným, volitelně až sedmimístným interiérem a dvěma délkami karoserie se již vyrábí a Ford na něj přijímá objednávky

PRAHA, 8. března 2022 – Velkoprostorový nový Ford Tourneo Connect je zatím posledním vozem značky Ford, který se pyšní pěti hvězdičkami Euro NCAP.

Nové Tourneo Connect nabízí všestranný a prostorný interiér s možností až sedmi sedadel. K dispozici je ve dvou délkách karoserie a výbavových stupních Active a Titanium. První vozy dorazí na český trh již v průběhu jara.

Za ochranu dospělých obdržel Ford Tourneo Connect od Euro NCAP 84 procent a za ochranu dětí 82 procent bodového maxima, přičemž v bariérové zkoušce bočního nárazu získal maximální možný bodový příděl.1 Organizace Euro NCAP zároveň vyzdvihla asistenční systémy Tournea Connect, konkrétně sledování bdělosti řidiče, asistent pro jízdu v pruzích a předkolizní asistent s automatickým brzděním. 2

„Zákazníci, kteří pořizují rodinné vozy, si instinktivně cení bezpečnosti a my jsme přesvědčeni, že žádný zákazník nesmí zůstat na pochybách, zda na něj jeho Ford dává pozor,“ řekl Stuart Southgate, ředitel konstrukce bezpečnostních soustav ve Ford of Europe. „Propracované bezpečnostní a asistenční systémy v novém Tourneu Connect pomáhají řidiči předejít nehodě, popřípadě zmírnit její následky a ochránit celou posádku, takže rodiny mohou cestovat v klidu a bez obav.“

Nové Tourneo Connect vzniklo s myšlenkou na zákazníky, kteří vyznávají aktivní životní styl, provozují živnost či menší firmu nebo používají automobil jak k pracovním, tak k soukromým účelům. Sedadla ve druhé a třetí řadě lze sklopit, složit nebo zcela vyjmout, přičemž přední sedadlo spolujezdce má dopředu sklopné opěradlo. Díky tomu lze uvnitř převážet předměty o délce až tři metry. 3

V interiéru se objevují nové digitální technologie v podobě 10palcové středové dotykové obrazovky, určené k ovládání navigace, audiosystému, klimatizace a konektivity, a na přání dodávaného přístrojového štítu tvořeného obrazovkou o úhlopříčce 10,25 palce.

Zájemci o Tourneo Connect mohou poprvé kombinovat zážehový i vznětový motor se samočinnou převodovkou. K motorizaci 2.0 EcoBlue lze objednat pohon všech kol. 4

Cena nového Fordu Tourneo Connect na českém trhu začíná na 554 000 Kč bez DPH. Kompletní ceník naleznete zde.

Před novým Tourneem Connect získaly pět hvězdiček Euro NCAP již modely Mustang Mach-E, Explorer Plug-in Hybrid, Kuga, Puma, Focus, Fiesta a Mondeo.

                                                                      # # #

1 Všechny zkoušky proběhly v kontrolovaných podmínkách za účasti kvalifikovaného personálu.

2 Asistenční systémy jsou podpůrné. Nenahrazují úsudek a pozornost řidiče a nezbavují ho povinnosti ovládat vůz. Podrobnosti jsou uvedeny v návodu k obsluze.

3 Přepravní kapacita je omezena hmotností nákladu a jejím rozložením. Maximální užitečné zatížení závisí na instalovaném příslušenství a konfiguraci vozu. Údaje konkrétního vozu jsou uvedeny na štítku na rámu dveří.

4 Ford Tourneo Connect 2.0 EcoBlue má dle metodiky WLTP homologované emise CO2128-143 g/km a homologovanou spotřebu paliva 4,9-5,5 l/100 km.

Ford Tourneo Connect 1.5 EcoBoost má dle metodiky WLTP homologované emise CO2 146-154 g/km a homologovanou spotřebu paliva 6,4-6,8 l/100 km.

Rozsahy emisí CO2a spotřeby paliva se mohou lišit v závislosti na nabídce modelových variant na jednotlivých trzích.

Uváděné hodnoty spotřeby paliva, emisí CO2 a dojezdu na elektřinu byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců.

Témata

Značky

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.