Skip to content
Závodní vůz P1 týmu Fordzilla představí v Goodwoodu novou grafiku ze hry GRID™ Legends
Závodní vůz P1 týmu Fordzilla představí v Goodwoodu novou grafiku ze hry GRID™ Legends

Novinka -

Z virtuálního světa do reality a zpět; Závodní vůz Fordzilla P1 přichází do hry GRID™ Legends

Začal jako virtuální výtvor, který vznikl ve spolupráci hráčů a designérů Fordu. O tři měsíce později byl představen jako fyzický model ve skutečném měřítku a poté se vyvinul v jedinečný herní simulátor. Nyní jej hráčská komunita, která se na vytvoření závodního vozu Team Fordzilla P1 (TFZ-P1) podílela, může konečně sama řídit ve hře GRID™ Legends od společnosti Codemasters®.

Vůz TFZ-P1, který bude k dispozici jako volně stažitelný obsah (DLC) od 23. června 2022, dostane speciální nový design a objeví se ve třídě Trackday Hypercars. Hráči se dočkají výkonu více než 782 kW (1064 k) a maximální rychlosti přes 354 km/h. Debut vozu bude doprovázet také soutěž, v níž budou hráči od 23. června do 29. července soupeřit o dosažení nejrychlejšího času na kolo.

Na oslavu tohoto milníku bude tento týden na Festivalu rychlosti v Goodwoodu vystaven model TFZ-P1 ve stejném herním zbarvení. Návštěvníci budou moci také usednout do kokpitu TFZ-P1 a vyzkoušet jej jako simulátor.

GRID™ Legends

GRID™ Legends je akční závodní hra od společností Codemasters® a Electronic Arts. Nabízí nové i zavedené herní možnosti včetně hlubšího kariérního módu s více než 250 závody, multiplayeru pro více platforem a revolučního příběhového režimu s názvem „Driven to Glory“, v němž hráči soutěží o titul GRID World Series. GRID™ Legends je k dispozici na platformách Xbox, PlayStation a PC.

TFZ–P1

Cesta závodního vozu TFZ-P1 začala v březnu 2020, kdy Ford vyzval na Twitteru hráče, aby hlasovali o technickém řešení a vlastnostech vozu včetně konfigurace sedadel, umístění motoru a uspořádání kokpitu. V průběhu hlasování bylo zasláno téměř čtvrt milionu hlasů.

Designéři Fordu pak předložili návrhy založené na odhlasovaných specifikacích k dalšímu kolu hlasování, přičemž zvítězil exteriér navržený Arturem Ariñem a interiér od Roberta Engelmanna. Pouhé tři měsíce po odhalení finálního návrhu byl na veletrhu Gamescom 2020 představen model vozu v plné velikosti.

Od té doby se z něj stal závodní simulátor a posléze platforma pro živé vysílání. V průběhu vývoje vůz vystřídal řadu různých povrchových úprav včetně experimentální reflexní oranžové barvy.

Citace

„Kruh se uzavřel; počáteční slib jsme nyní naplnili tím, že jsme závodní vůz TFZ-P1 vrátili do rukou hráčů. Navíc vytváříme dokonalý zážitek, kdy řídíte závodní vůz TFZ-P1 ve hře GRID™ Legends a zároveň v něm sedíte. Abyste pochopili, jak skvělé to vlastně je, musíte si jízdu opravdu vyzkoušet. První sezónou projektu TFZ-P1 jsme teprve začali odhalovat, co všechno je možné, a v budoucnu budeme hranice mezi digitálním a skutečným světem stírat ještě víc.“

Boris Ferko, manažer designu, Ford of Europe

Odkazy

Témata

Značky

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.