Skip to content
 Auto Trutnov osadili Transit Kombi nejen světelným a výstražným zařízením červenomodré barvy a radiostanicí, ale také střešní plošinou pro přepravu rozměrného vybavení nebo elektrickým navijákem.
Auto Trutnov osadili Transit Kombi nejen světelným a výstražným zařízením červenomodré barvy a radiostanicí, ale také střešní plošinou pro přepravu rozměrného vybavení nebo elektrickým navijákem.

Tisková zpráva -

Čeští hasiči si převzali již více než 1500 vozů Ford Transit. Jubilejní vůz bude sloužit na Jablonecku

  • Dobrovolní hasiči z Josefova Dolu si převzali Transit Kombi upravený pro jejich potřeby
  • Dodavatelem je společnost Auto Trutnov, která se zaměřuje na přestavby zejména hasičských a policejních vozidel
  • Auto Trutnov předala svůj již 400. hasičský vůz. Tento Transit má pohon všech kol a je osazen mj. elektrickým navijákem
  • U českých hasičů a záchranářů slouží také pick-upy Ford Ranger v nejrůznějších úpravách

Praha, 20. dubna 2022– Dobrovolní hasiči z obce Josefův Důl na Jablonecku si slavnostně převzali upravený Ford Transit od společnosti Auto Trutnov. Společnost se hasičskými přestavbami zabývá už od roku 2016 a právě tento kus se u Auto Trutnov pyšní pořadovým číslem 400.

Za základ jubilejní přestavby posloužil Transit Kombi ve variantě L2 H2, tedy se střední délkou rozvoru náprav a standardní výškou střechy. V zájmu lepší průchodnosti terénem a vyšší jistoty ovládání v zimních podmínkách je vůz vybaven elektronicky přiřaditelným pohonem všech kol. Devítimístné provedení se třemi řadami sedadel zůstalo i po přestavbě zachováno.

V Auto Trutnov osadili Transit Kombi nejen světelným a výstražným zařízením červenomodré barvy a radiostanicí, ale také střešní plošinou pro přepravu rozměrného vybavení nebo elektrickým navijákem. Ten má nosnost 3650 kg a ovládat ho lze i bezdrátově. V zadní části se nacházejí ruční radiostanice, trvale napájené ruční svítilny a výkonná pracovní světla. A samozřejmě také hasicí přístroje.

„Transit je díky své všestrannosti, odolnosti a nízkým provozním nákladům ideální volbou všude tam, kde je zapotřebí maximálního nasazení v těžkých podmínkách. Jsme hrdí na to, že se dobrovolní hasiči z Josefova Dolu rozhodli právě pro něj, a věříme, že v něm naleznou spolehlivého ‚parťáka‘,“ řekl Libor Beneš, Country Manager Ford Motor Company pro Českou republiku.

Vozy Ford jsou mezi tuzemskými hasiči a záchranáři oblíbené dlouhodobě. Vedle Transitů, které v nejrůznějších variantách tvoří přes 80% hasičských Fordů, slouží v jejich řadách také pick-upy Ranger. Vodním záchranářům z Nových Mlýnů, kteří využívají právě Rangery, byla věnována jedna epizoda seriálu „Lifesavers“, v němž Ford ukázal odvahu a obětavost záchranářů z několika evropských zemí.

V záchranných útvarech po Evropě slouží přibližně 10 000 užitkových vozů Ford a ve spolupráci s přestavbáři je značka připravena nabídnout vhodný model pro prakticky jakýkoli myslitelný úkol. Od roku 2015 dodal Ford tuzemským dobrovolným a profesionálním hasičským sborům již více než 1500 vozidel.

Témata

Značky


Ford of Europe zajišťuje výrobu, servis a prodej automobilů značky Ford na 50 trzích. Zaměstnává přibližně 45 000 lidí v závodech, které zcela vlastní, a v konsolidovaných joint venture podnicích, respektive přibližně 58 000 lidí při započítání nekonsolidovaných podniků. Vedle finanční společnosti Ford Motor Credit Company zastřešuje Ford Europe také Ford Customer Service Division (divizi péče o zákazníky) a 18 výrobních závodů. První vozy Ford byly dodány do Evropy již v roce 1903 – tedy v roce, kdy byla založena samotná Ford Motor Company. Výroba vozů Ford v Evropě byla zahájena v roce 1911.

O společnosti Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) je globální společnost se sídlem v Dearbornu ve státě Michigan, která se zavázala pomáhat budovat lepší svět, kde se každý člověk může svobodně pohybovat a plnit si své sny. Firemní plán Ford+, zaměřený na růst a tvorbu hodnot, kombinuje stávající silné stránky, nové schopnosti a dlouhodobě budované vztahy se zákazníky s cílem obohatit jejich zážitky a prohloubit jejich loajalitu. Ford navrhuje, vyrábí, prodává a servisuje kompletní řadu stále více elektrifikovaných osobních a užitkových vozidel vybavených permanentním online připojením: Užitkové a osobní vozy Ford a luxusní vozy Lincoln. Společnost usiluje o vedoucí pozici v oblasti elektrifikace, online automobilových služeb a řešení mobility včetně technologie autonomního řízení, a poskytuje finanční služby prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company. Ford zaměstnává po celém světě přibližně 186 000 lidí. Další informace o společnosti, jejích produktech a společnosti Ford Motor Credit Company jsou k dispozici na adrese corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.