Skip to content
Žádný jiný užitkový automobil této třídy není úspornější než Transit Connect
Žádný jiný užitkový automobil této třídy není úspornější než Transit Connect

Tisková zpráva -

Díky nejnižší spotřebě ve své kategorii a díky tunové nosnosti je nyní Ford Transit Connect pro fleetové provozovatele ještě přitažlivější

  • Ford Transit Connect prošel významným zdokonalením, zaměřeným zejména na potřeby fleetových zákazníků. Jeho vyspělý vznětový motor Ford 1.5 EcoBlue má nejnižší spotřebu paliva ve své kategorii
  • Díky navýšení nejvyšší technicky přípustné hmotnosti vozidla (na 2501 kg) nabízí nyní Transit Connect užitečné zatížení až 982 kg1
  • Ford také schválil používání hydrogenovaného rostlinného oleje jako paliva pro všechny varianty motoru 1.5 EcoBlue v Transitu Connect
  • Vylepšené modely Transit Connect lze již objednávat na všech trzích EU

PRAHA, 21. října 2020 Ford dnes oznámil soubor řady vylepšení modelu Transit Connect, jejichž výsledkem je nejnižší spotřeba v dané třídě a užitečné zatížení blížící se jedné tuně.

Nízká spotřeba paliva a emise CO2 pomohou provozovatelům snížit provozní náklady i emise skleníkových plynů.

Nejvyšší technicky přípustná hmotnost vozidla nyní u vybraných variant Transitu Connect dosahuje hodnoty až 2501 kg, přičemž užitečné zatížení vzrostlo na 982 kg.1 Ford zároveň na vybrané trhy uvádí vysoký stupeň výbavy Limited se stylovým exteriérem a prémiově vybaveným interiérem.

Fleetoví provozovatelé v zemích jako Švédsko, kde je rozšířeno používání hydrogenovaného rostlinného oleje, ocení, že Ford toto palivo schválil pro vznětový motor 1.5 EcoBlue.

„Transit Connect je ve vozových parcích evropských firem oblíbený již dnes a díky nejnovějším vylepšením bude pro zákazníky ještě přitažlivější,“ řekl Hans Schep, ředitel divize užitkových vozů ve Ford of Europe. „Snížení spotřeby a emisí při současném navýšení nosnosti jim umožní převážet ještě více nákladu při zachování maximální hospodárnosti.“

Tato nová zdokonalení se vztahují na celou modelovou řadu Transit Connect. První modernizované vozy budou u prodejců Ford k dispozici od poloviny listopadu.

Optimalizované provozní vlastnosti

Žádný jiný užitkový automobil této třídy není úspornější než Transit Connect. Nejprodávanější varianta L1 Trend vykazuje dle metodiky NEDC spotřebu paliva 4,1 l/100 km a emise CO2 109 g/km (5,1 l/100 km, respektive 134 g/km dle WLTP).2 Vedle samotného motoru 1.5 EcoBlue, nabízeného pro Transit Connect ve variantách 55 a 88 kW (75, resp. 120 k), za to vděčí i novým pneumatikám se sníženým valivým odporem.

V přímé reakci na přání zákazníků zvýšil Ford užitečné zatížení Transitu Connect o 79 kg, na 982 kg, aniž by tím jakkoliv utrpěla všestrannost nebo hospodárnost modelu. K vyšší nosnosti přispěla např. optimalizace nabízených konfigurací kol a pneumatik

I zákazníci, kteří vyžadují model s maximální hmotností 2501 kg a užitečným zatížením 982 kg, mohou podle svých provozních potřeb vybírat z několika konfigurací hnacího řetězce. Motor 1.5 EcoBlue v provedení 74 nebo 88 kW lze kombinovat se šestistupňovou manuální, popřípadě osmistupňovou samočinnou převodovkou.

Po důkladném testování Ford také schválil používání hydrogenovaného oleje jako paliva v motorech 1.5 EcoBlue. Výkon motoru ani požadavky na jeho údržbu tím nebudou nijak dotčeny.

Stupeň výbavy Limited

Nová úroveň výbavy Limited pro Transit Connect přináší 16palcová kola z lehké slitiny v povrchové úpravě Sparkle Silver a lakování krytů vnějších zpětných zrcátek, dveřních klik i bočních ochranných prvků v barvě karoserie. Řidičům jízdu usnadní a zpříjemní vyhřívaná sedadla nebo dešťový a světelný senzor.

Transit Connect Limited byl dříve nabízen pouze ve Velké Británii a Irsku, nově je však k dostání také na vybraných trzích s levostranným řízením.


1 Nejvyšší užitečné zatížení závisí na konfiguraci vozu a instalované výbavě. Hodnota pro konkrétní vůz je vždy uvedena na štítku na rámu dveří.

2 Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Typové schválení nových automobilů se řídí procedurou WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) dle (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Ke konci roku 2020 WLTP plně nahradí dříve používaný měřicí cyklus NEDC. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Během přechodného období se hodnoty zjištěné dle WLTP zpětně přepočítávají na NEDC. V důsledku změny metodiky měření se objeví určité rozdíly oproti dříve udávaným hodnotám spotřeby paliva a emisí CO2. To znamená, že stejný vůz může dle nové metodiky vykazovat jiné hodnoty než dříve.

Témata

Značky


Ford of Europe zajišťuje výrobu, servis a prodej automobilů značky Ford na 50 trzích. Zaměstnává přibližně 45 000 lidí v závodech, které zcela vlastní, a v konsolidovaných joint venture podnicích, respektive přibližně 58 000 lidí při započítání nekonsolidovaných podniků. Vedle finanční společnosti Ford Motor Credit Company zastřešuje Ford Europe také Ford Customer Service Division (divizi péče o zákazníky) a 18 výrobních závodů. První vozy Ford byly dodány do Evropy již v roce 1903 – tedy v roce, kdy byla založena samotná Ford Motor Company. Výroba vozů Ford v Evropě byla zahájena v roce 1911.

Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 188 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.