Skip to content
Nový Transit Connect se u prodejců Ford objeví v srpnu 2018 spolu s novým Transitem Courier
Nový Transit Connect se u prodejců Ford objeví v srpnu 2018 spolu s novým Transitem Courier

Tisková zpráva -

Díky vyspělým motorům je nový Ford Transit Connect až o 12 procent úspornější

  • Nový Ford Transit Connect může být poháněn novým vznětovým motorem 1.5 EcoBlue nebo zážehovým motorem 1.0 EcoBoost s deaktivací jednoho válce
  • Sériově se nyní montuje šestistupňová manuální převodovka. Na přání je k dispozici také technicky vyspělá osmistupňová samočinná převodovka
  • Ke snížení spotřeby paliva v reálném provozu přispívají mimo jiné asistenční technologie EcoSelect a EcoMode
  • Nový Transit Connect se u prodejců Ford objeví v srpnu 2018 spolu s novým Transitem Courier

/V Praze, 17. července 2018/ – Nový Ford Transit Connect osloví provozovatele užitkových automobilů ještě nižšími provozními náklady. Vděčí za to technicky vyspělým novým pohonným jednotkám, které přinášejí snížení spotřeby paliva a emisí CO2 až o 12 procent.

Nový Transit Connect – uváděný na trh společně s novým Transitem Courier – je součástí produktové revoluce Fordu, která v průběhu následujících 18 měsíců přinese kompletní modernizaci výrobního programu užitkových vozů pro evropský trh. Čtyřčlenná rodina modelů Transit aktuálně dosahuje nebývalých prodejních výsledků. Za prvních pět měsíců roku 2018 má na kontě 126 000 prodaných vozů,* což je historický rekord.

Úsporné nové motory

Paleta moderních pohonných jednotek pro nový Transit Connect splňuje aktuální emisní normu Euro 6.2 a byla již homologována dle přísnější zkušební metodiky WLTP. Zcela nový vznětový motor Ford 1.5 EcoBlue využívá vyspělá technická řešení vstřikovací a přeplňovací soustavy i systému regulace škodlivin. Standardně se dodává se systémem selektivní katalytické redukce.

Ford nabízí jednotku 1.5 EcoBlue ve třech variantách nejvyššího výkonu: 55 kW (75 k), 74 kW (100 k) a 88 kW (120 k). Jejich hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 jsou 4,7 l/100 km, 124 g/km; 4,7 l/100 km, 123 g/km; a 5,0 l/100 km, 130 g/km.**

Údaje Fordu vycházející z měření v běžném provozu naznačují, že 74kW varianta je až o 12 procent úspornější než odpovídající motorizace dosavadního modelu.

Zákazníkům, kteří upřednostňují zážehové motory, Ford nabízí nový Transit Connect s modernizovanou verzí oceňovaného agregátu 1.0 EcoBoost. Ten je nově vybaven funkcí deaktivace jednoho válce při částečném zatížení a díky tomu dosahuje spotřeby paliva 6,4 l/100 km a emisí CO2 146 g/km.

Deaktivace válce automaticky pozastaví dodávku paliva a pohyb ventilů v jednom z válců tehdy, když není zapotřebí využívat celý zdvihový objem motoru. Typicky se jedná o jízdu setrvačností nebo o klidnou jízdu ustálenou rychlostí v rovinatém terénu. Odpojení i opětovné připojení válce proběhne za pouhých 14 milisekund. To je dvacetkrát rychleji, než trvá mrknutí lidského oka. Díky specifickým konstrukčním řešením zaměřeným na potlačení vibrací jsou přechody mezi dvouválcovým a tříválcovým režimem pro řidiče nepostřehnutelné.

Podle údajů Fordu je nový Transit Connect s vylepšeným motorem 1.0 EcoBoost až o pět procent úspornější než dosavadní odpovídající verze.

Ke všem motorizacím nového Transitu Connect se nyní sériově dodává šestistupňová manuální převodovka. Zákazníci si ovšem mohou zvolit zcela novou osmistupňovou samočinnou skříň. Nabízí se k motorizacím 1.5 EcoBlue 74 a 88 kW. Mezi její klíčové funkce patří:

  • Adaptivní časování řazení, které zohledňuje individuální jízdní styl řidiče a tomu přizpůsobuje načasování změn převodových stupňů. Systém dokáže rozeznat jízdu do kopce i z kopce nebo průjezd ostrou zatáčkou a podle toho nastavit vhodný převodový stupeň pro plynulou a příjemnou jízdu;
  • Adaptivní kvalita řazení, upravující tlak spojek pro dosažení co nejjemnější změny stupňů podle údajů o vozidle a prostředí, v jakém se pohybuje. Tato technologie také reguluje plynulost řazení v závislosti na jízdním stylu řidiče.

Nová osmistupňová převodovka navíc umožňuje přeskakovat rychlostní stupně. Přímočinný solenoid integrovaný do skříně převodovky přispívá k rychlejším a přesnějším změnám rychlostních stupňů. V zájmu dalšího snížení spotřeby paliva se v převodovce používá olej se sníženou viskozitou. Ford testoval životnost převodovky podle svých přísných interních předpisů pro užitkové automobily.

Aerodynamické úpravy nového Transitu Connect vyústily ve snížení aerodynamického odporu o dvě až čtyři procenta. Součinitel odporu vzduchu má nyní hodnotu 0,319. K novinkám z této oblasti patří modifikovaný vzhled předních partií, nové deflektory u předních kol a také zakrytování náprav. Již v sériové výbavě se nyní dodává aktivní přední maska, která automaticky reguluje přívod vzduchu k chladiči.

Ke snížení spotřeby paliva v běžném provozu mohou dále přispět dvě asistenční technologie:

  • Ford EcoSelect, ovládaný tlačítkem na středové konzole, umožňuje řidiči nastavit jízdní režim ECO s úspornější kalibrací řídicí jednotky motoru
  • Funkce Ford EcoMode analyzuje jízdní styl řidiče a prostřednictvím ukazatele v přístrojovém štítu mu napovídá, jak jezdit úsporněji

I nejnovější Transit Connect je samozřejmě k dispozici v široké nabídce variant. Zákazníci se mohou rozhodovat mezi dvěma délkami rozvoru náprav, třemi variantami karoserie a užitečným zatížením v rozsahu 410 až 900 kg. Maximální objem nákladového prostoru dle metodiky VDA činí 3,6 m3.

Intervaly výměny oleje zážehových motorizací jsou nyní stanoveny jako variabilní s maximem dva roky nebo 30 000 km. U vznětových motorizací s manuální převodovkou je interval stejný, ale s povinnou prohlídkou po roce. Vozy s automatickou převodovkou mají variabilní interval výměny oleje až dva roky nebo 20 000 km, ale i u nich je po roce předepsána povinná kontrola v autorizovaném servisu.

Modernizovaný Transit Courier

Kompaktní Transit Courier se nyní dodává s modernizovanými pohonnými jednotkami, které splňují aktuální normu Euro 6.2 dle zkušební metodiky WLTP. Vznětový motor 1.5 TDCi o výkonu 55 nebo 74 kW má spotřebu paliva od 4,3 l/100 km a emise CO2 od 112 g/km. V případě zážehového motoru 1.0 EcoBoost 74 kW je to pak 5,3 l/100 km, respektive 119 g/km. Namísto pětistupňové převodovky se nyní montuje zcela nová šestistupňová.

Vznětové motorizace se standardně dodávají se sadou úsporných aerodynamických opatření včetně aktivní masky chladiče.

Nový Transit Courier má užitečné zatížení 500 až 590 kg a objem nákladového prostoru až 2,4 m3 dle metodiky VDA. Zákazníci se mohou rozhodovat mezi karosářskými variantami van a kombi. Novinkou v nabídce úrovní výbavy je nová verze Limited coby alternativa k dynamicky orientovanému vrcholnému provedení Sport.

* Ford of Europe obvykle zveřejňuje výsledky z 20 tradičních evropských trhů, na nichž je zastoupen prostřednictvím svých národních prodejních organizací. Jsou to Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie.

** Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 se vztahují na daný model, nikoliv na konkrétní kus. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Vedle konstrukčních vlastností vozu ovlivňuje skutečnou spotřebu paliva také jízdní styl řidiče i další netechnické faktory. CO2 patří k nejvýznamnějším skleníkovým plynům, způsobujícím globální oteplování.

Od 1. září 2017 se typové schválení některých nových automobilů řídí procedurou WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) dle (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Jedná se o nový, realističtější způsob měření spotřeby paliva a emisí CO2. Od 1. září 2018 WLTP zcela nahradí dosud používaný cyklus NEDC. Během přechodného období budou hodnoty zjištěné dle WLTP vztahovány k NEDC. V důsledku změny metodiky měření se objeví určité rozdíly oproti dříve udávaným hodnotám spotřeby paliva a emisí CO2. To znamená, že stejný vůz může dle nové metodiky vykazovat jiné hodnoty než dříve.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.