Skip to content
Divize Ford Performance představila na SEMA 2016 nový závodní Mustang GT4

Tisková zpráva -

Divize Ford Performance představila na SEMA 2016 nový závodní Mustang GT4

  • Nový klientský závodní vůz třídy GT4 splňuje pravidla nejrůznějších závodních sérií pořádaných po celém světě

  • Mustang GT4 vychází z úspěšného závodního vozu Ford Shelby GT350R-C

  • Kromě jiného může startovat v IMSA (Continental Tire SportsCar Challenge – GS), Pirelli World Challenge (GTS/G4) a Evropské sérii GT4

/V Praze, 8. listopadu 2016/Divize Ford Performance představila na tuningovém veletrhu SEMA 2016 v Las Vegas nové závodní provedení Mustangu. Ford Mustang GT4 je klientský závodní vůz koncipovaný tak, aby mohl startovat v nejrůznějších sériích závodů GT po celém světě.

Mustang GT4 je výsledkem spolupráce mezi Ford Performance a Multimatic Motorsports. Vychází z úspěšného závodního vozu Ford Shelby GT350R-C, který minulý měsíc vyhrál šampionát IMSA Continental Tire SportsCar Challenge. Právě v tomto seriálu může novinka startovat. Splňuje ale také podmínky Pirelli World Challenge GTS/GT4 a Evropské série GT4 (dříve Evropský pohár GT4).

„Spolu s rozšiřováním působnosti modelu Mustang na trhy celého světa se rozšiřují i naše relevantní aktivity v motoristickém sportu,“ řekl Dave Pericak, globální ředitel Ford Performance. „Mustang GT4 je postavený tak, aby mohl závodit a vyhrávat na tratích po celém světě. Očekáváme, že u závodníků získá stejnou popularitu jako jeho produkční příbuzný u zákazníků.“

Mustang GT4 je poháněn atmosféricky plněným vidlicovým osmiválcem 5,2 l nové generace, naladěným dle homologačních pravidel třídy GT4. Na konstrukci, testování i výrobě tohoto závodního agregátu spolupracuje Ford Performance se společností Roush Yates Engines.

Přenos hnací síly zajišťuje lehká a kompaktní šestistupňová sekvenční převodovka Holinger s pneumatickým ovládáním. Mustang GT4 dostal také mazání se suchou skříní, závodní spojku a setrvačník ZF.

K hlavním modifikacím podvozku patří:

  • Tlumiče pérování Multimatic s technologií DSSV™ (Dynamic Suspension Spool Valve), které zajišťují vyšší předvídatelnost, přesnost a opakovatelnost reakcí vozu
  • Spodní příčná ramena zadní nápravy a přední i zadní stabilizátor Multimatic
  • Odlehčená kovaná kola Forgeline z lehké slitiny o rozměru 18x11“
  • Brzdové kotouče a šestipístkové brzdové třmeny Brembo

Aerodynamické vlastnosti Mustangu GT4 zlepšuje několik nových prvků: zadní spoiler, jehož tvar čerpá z poznatků získaných při vývoji závodního Fordu GT, přední spoiler, ventilační otvory v kapotě motoru, aerodynamická křidélka po stranách předního nárazníku a zadní difuzor.

Uvnitř má Mustang GT4 úplný ochranný rám splňující předpisy FIA a závodní přístrojový panel MoTeC.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 201 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.