Skip to content
Unikátní 700k Mustang GT v barvách tzv. Eagle Squadrons, vytvořený na počest amerických dobrovolníků v řadách britského letectva RAF ze 2. světové války.
Unikátní 700k Mustang GT v barvách tzv. Eagle Squadrons, vytvořený na počest amerických dobrovolníků v řadách britského letectva RAF ze 2. světové války.

Tisková zpráva -

Dlouho ztracený Mustang z filmu „Bullittův případ“ a nový Ford Mustang BULLITT budou hlavními lákadly Fordu na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu

  • Mustang používaný při natáčení legendárního snímku „Bullittův případ“ z produkce studia Warner Bros. se poprvé představí mimo území Spojených států na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Společnost mu bude dělat nový Ford Mustang BULLITT
  • Profesionální drifter Vaughn Gittins Jr. představí unikátní 700k Mustang GT v barvách tzv. Eagle Squadrons, vytvořený na počest amerických dobrovolníků v řadách britského letectva RAF ze 2. světové války
  • V akci se předvede rovněž supersportovní model Ford GT nebo soutěžní Ford Fiesta WRC M-Sport

/V Praze, 2. července 2018/ – Na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, který se letos koná od 12. do 15. července, se poprvé mimo americkou půdu představí Mustang GT, s nímž jezdil Steve McQueen v kultovním snímku „Bullittův případ“ z produkce studia Warner Bros. Vůz byl dlouho považován za ztracený, než se náhle vynořil začátkem letošního roku.

Hvězdný Mustang se v Goodwoodu představí i v rámci vyhlášeného závodu do vrchu, který se během festivalu jezdí na 1,9 km dlouhé trati. V akci se divákům předvede rovněž jeho moderní následovník, zbrusu nový Ford Mustang BULLITT, jenž vznikl na počest 50. výročí filmu a lze ho již objednávat i v Evropě.

Při natáčení filmu „Bullittův případ“, který měl v amerických kinech premiéru 17. října 1968, se používaly dva identické Mustangy GT fastback. Poté se jejich cesty rozešly. Vůz, se kterým ve filmu jezdil McQueen, prodala společnost Warner Bros. soukromému zájemci, zatímco ten druhý, jenž se používal v kaskadérských scénách, zamířil na vrakoviště. Kaskadérský vůz se začátkem roku 2017 náhle vynořil na Kalifornském poloostrově, ale druhý se zdál být navždy ztracen. Až donedávna. Sean Kiernan zdědil „hvězdný“ Mustang v roce 2014 od svého otce Roberta, který ho koupil v roce 1974. Sean pak kontaktoval Ford, aby naplnil dlouholetý sen celé rodiny. Výsledkem spolupráce obou stran bylo překvapivé odhalení filmového Mustangu na detroitském autosalonu. Kiernan doprovází vůz i na jeho návštěvě v Goodwoodu.

Dalším speciálním Mustangem je unikátní vůz ve zbarvení připomínajícím „orlích letek“ amerických dobrovolníků, kteří za druhé světové války sloužili jako piloti u britského královského letectva ještě předtím, než Spojené státy vstoupily do války. Vůz vytvořil profesionální drifter Vaughn Gittin Jr. ve spolupráci s Ford Performance. Po svém vystoupení v Goodwoodu se 700koňový speciál vrátí do USA, kde bude zařazen do dobročinné aukce.

Návštěvníci Festivalu rychlosti se mohou těšit rovněž na supersportovní Ford GT, za jehož volantem se budou střídat Andy Priaulx a Harry Tincknell z týmu Ford Chip Ganassi, nebo na Fiestu WRC M-Sport, kterou budou pilotovat pětinásobný mistr světa v automobilových soutěžích Sebastien Ogier a britský jezdec Elfyn Evans.

Ve statické expozici Fordu bude k vidění nový Ford Focus a kompletní řada evropských SUV značky Ford od kompaktního EcoSportu přes střední Kugu až po luxusní Edge.

Letošní Festival rychlosti se koná tradičně v areálu panství Goodwood v Západním Sussexu od čtvrtka 12. července do neděle 15. července.

BULLITT i veškeré související postavy a prvky jsou duševním vlastnictvím Warner Bros. Entertainment Inc. (s18)

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.