Skip to content
Důmyslná dětská postýlka pomáhá miminkům usnout tím, že napodobuje jízdu autem
Důmyslná dětská postýlka pomáhá miminkům usnout tím, že napodobuje jízdu autem

Tisková zpráva -

Důmyslná dětská postýlka pomáhá miminkům usnout tím, že napodobuje jízdu autem

  • Rodiče novorozenců často trpí nedostatkem spánku

  • Ford využil toho, že většina dětí snadno usne při cestě autem a vyvinul dětskou postýlku, která jízdu nasimuluje i v dětském pokoji

  • Postýlka se ovládá prostřednictvím chytrého telefonu

/V Praze, 7. dubna 2017/ Jízda autem je pro mnohé rodiče jediným zaručeným způsobem, jak uspat miminko. Večerní projížďka sice děťátko spolehlivě utiší, ale máma nebo táta si během cesty za volantem příliš neodpočinou. Ford přišel s revolučním řešením: stejné podmínky chce napodobit i doma v dětském pokojíčku.

Výzkumy ukazují, že za první rok života dítěte spí rodiče v průměru jen něco přes pět hodin denně a celkem v tomto období přijdou o ekvivalent 44 dní spánku.* Nyní se ale zdá, že řešení může být nadosah.

Ford vyvinul dětskou postýlku, která dokáže v pohodlí domova simulovat pohyb, zvuk motoru a dokonce i pouliční osvětlení tak, jak dítě vnímá tyto podněty při noční jízdě automobilem. Postýlka Max Motor Dreams je na pohled téměř k nerozeznání od těch obyčejných a ovládá se prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu. Přes něj lze zaznamenat a posléze reprodukovat pohyby, světla a zvuky konkrétní trasy.

„Po mnoha letech rozhovorů s rodiči dobře víme, že maminky a tatínkové novorozenců často zoufale touží třeba po jediné noci nerušeného spánku. Projížďka v rodinném voze sice svede zázraky, ale chudáci rodiče přitom musí zůstat vzhůru a ve střehu,“ řekl designér Alejandro López Bravo ze španělského kreativního studia Espada y Santa Cruz, které za Max Motor Dreams stojí. „Postýlka Max Motor Dreams by mohla spoustě lidí usnadnit život.“

Prozatím existuje Max Motor Dreams jako jediný prototyp. V reakci na četné dotazy potenciálních zákazníků nicméně společnost zvažuje, že ji začne vyrábět ve velkém.

Poznámky:
Postýlka Max Motor Dreams byla navržena pro kampaň Ford of Spain ve spolupráci s agenturou Ogilvy and Mather http://fordmaxmotordreams.com

* http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2423615/New-parents-lose-44-days-sleep-year-childs-life.html


Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 201 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.