Skip to content
Nová smlouva o dodávkách zahrnuje modely Ford Transit v provedení Van a Skeletal Chassis Cab, stejně jako vozy Ford Transit Custom kombi.
Nová smlouva o dodávkách zahrnuje modely Ford Transit v provedení Van a Skeletal Chassis Cab, stejně jako vozy Ford Transit Custom kombi.

Tisková zpráva -

Erwin Hymer Group a Ford uzavírají strategické partnerství

  • Rámcová smlouva se týká dodávek vozů Ford Transit a Ford Transit Custom jako základních modelů pro rekreační a obytná vozidla od roku 2022
  • V rámci nového strategického partnerství dojde také ke společnému vývoji produktů, které budou odpovídat budoucím potřebám zákazníků na trhu s vozidly pro volný čas

PRAHA, 11. ledna 2022 – Společnosti Ford-Werke GmbH z Kolína nad Rýnem a Erwin Hymer Group (EHG) z Bad Waldsee dnes oznámily podpis rámcové smlouvy o dodávkách vozů Ford Transit a Ford Transit Custom jako základních modelů pro rekreační a obytné přestavby.

Vedle toho se Ford a EHG dohodly na strategickém partnerství, které formalizuje společný pohled na budoucí potřeby zákazníků volnočasových vozidel, regulační prostředí, emisní legislativu, elektrifikaci, digitalizaci, konektivitu a integraci asistenčních systémů.

Ford – přední evropský výrobce lehkých užitkových automobilů – bude s EHG spolupracovat také při vývoji vozidel pro volný čas.

Dohoda umožní oběma společnostem dále těžit z trhu s rekreačními vozidly, který v posledních osmi letech značně narostl, a vytvořit tak pro Ford nové příležitosti, zatímco EHG – lídr evropského trhu s obytnými automobily – rozšíří svoji dodavatelskou základnu a zlepší svoji schopnost dodávek, která byla omezena krizí v oblasti polovodičů. EHG je zároveň součástí skupiny Thor Industries, největšího světového výrobce vozidel pro volný čas, a za další výhodu Fordu považuje, že modelovou řadu Transit vyrábí také v Severní Americe a Číně.

Obytné vozy všech velikostí a typů

Nová smlouva o dodávkách zahrnuje modely Ford Transit v provedení Van a Skeletal Chassis Cab, stejně jako vozy Ford Transit Custom kombi. EHG je bude přestavovat na obytné dodávky, polointegrované obytné vozy a obytné vozy s alkovnou. Ford bude dárcovské vozy vyrábět ve svém závodě v tureckém Kocaeli, dodávány budou postupně v letech 2022 až 2024. Ford investuje do rozšíření výrobních kapacit v Kocaeli a posiluje také svou organizační strukturu ve svých evropských i německých podnikových divizích.

EHG očekává silný nárůst poptávky po kompaktních obytných vozech na bázi Transitu Custom, protože díky své univerzálnosti, ovladatelnosti a velikosti jsou vhodné pro každodenní používání. Stále oblíbenější jsou obytné vozy s výklopnou střechou (nabízené s krátkým nebo dlouhým rozvorem), protože zákazníkům ponechávají možnost vjezdu do výškově omezených prostor typu vícepodlažních parkovišť či trajektů.

Obchodní spolupráce s tradicí

Dnešní oznámení není první obchodní dohodou mezi společnostmi Ford a EHG. Již na počátku 80. let se Ford Transit stal základem pro Hymercar, první obytný vůz značky Hymer. V roce 2004 se společnosti Ford a Hymer dohodly na využití dárcovských vozidel Ford pro polointegrované i plně integrované obytné vozy a obytné vozy s alkovnou.

„Dvě řady Ford Transit nás přesvědčily jako dárcovská vozidla pro naše značky. Naši zákazníci ocení zejména jejich všestrannost, inovativní asistenční technologie a atraktivní design. Ford má také jasnou strategii rozvoje svého podnikání v oblasti užitkových vozidel v Evropě, což považujeme za zásadní pro další rozšiřování dlouhodobé spolupráce,“ řekl Martin Brandt, generální ředitel skupiny Erwin Hymer.

„Ve Fordu máme dlouholeté zkušenosti s obytnými vozy i velkou vášeň pro ně. Jsme také nadšeni, že modely Transit a Transit Custom, zejména nové řady Active a Trail, oslovily skupinu Erwin Hymer Group a že budeme dodávat dalšímu silnému a inovativnímu partnerovi v jednom z nejrychleji rostoucích automobilových segmentů na evropském trhu,“ řekl Hans-Jörg Klein, místopředseda představenstva Ford-Werke GmbH.

Mladší zákazníci jsou hnací silou růstu a inovací

Typický zákazník obytných vozů se mění, což pro konstruktéry představuje nové výzvy a příležitosti k růstu. Přestože 45 % všech nových obytných vozů registrovaných v Německu v roce 2020 si pořídili zákazníci ve věku 55 až 64 let, obytné vozy stále více přitahují i mladší kupující. To vede k novým konstrukcím s moderními půdorysy, chytřejším řešením vnitřního zařízení, rozsáhlejším příslušenstvím a svěžím vnějším stylem včetně dvoubarevného lakování. Mezi tyto mladší zákazníky patří nezadaní lidé i rodiny toužící po flexibilnějším životním stylu, v němž se může obytný vůz stát mobilní kanceláří nebo trvalým domovem v rámci trendu „života v dodávce“.

Témata

Značky


Ford of Europe zajišťuje výrobu, servis a prodej automobilů značky Ford na 50 trzích. Zaměstnává přibližně 45 000 lidí v závodech, které zcela vlastní, a v konsolidovaných joint venture podnicích, respektive přibližně 58 000 lidí při započítání nekonsolidovaných podniků. Vedle finanční společnosti Ford Motor Credit Company zastřešuje Ford Europe také Ford Customer Service Division (divizi péče o zákazníky) a 18 výrobních závodů. První vozy Ford byly dodány do Evropy již v roce 1903 – tedy v roce, kdy byla založena samotná Ford Motor Company. Výroba vozů Ford v Evropě byla zahájena v roce 1911.

O společnosti Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) je globální společnost se sídlem v Dearbornu ve státě Michigan, která se zavázala pomáhat budovat lepší svět, kde se každý člověk může svobodně pohybovat a plnit si své sny. Firemní plán Ford+, zaměřený na růst a tvorbu hodnot, kombinuje stávající silné stránky, nové schopnosti a dlouhodobě budované vztahy se zákazníky s cílem obohatit jejich zážitky a prohloubit jejich loajalitu. Ford navrhuje, vyrábí, prodává a servisuje kompletní řadu stále více elektrifikovaných osobních a užitkových vozidel vybavených permanentním online připojením: Užitkové a osobní vozy Ford a luxusní vozy Lincoln. Společnost usiluje o vedoucí pozici v oblasti elektrifikace, online automobilových služeb a řešení mobility včetně technologie autonomního řízení, a poskytuje finanční služby prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company. Ford zaměstnává po celém světě přibližně 186 000 lidí. Další informace o společnosti, jejích produktech a společnosti Ford Motor Credit Company jsou k dispozici na adrese corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.