Skip to content
Ford jmenoval Steva Hooda do nově vytvořené pozice ředitele elektrifikovaných vozů Ford of Europe
Ford jmenoval Steva Hooda do nově vytvořené pozice ředitele elektrifikovaných vozů Ford of Europe

Tisková zpráva -

Evropský Ford zavádí novou klíčovou pozici ředitele pro elektrifikované vozy, byl jím jmenován Steve Hood

  • Otevření pozice ředitele elektrifikovaných vozů je součástí strategie Ford of Europe na redesign evropských aktivit značky a současně předzvěstí zahájení masivních aktivit společnosti v oblasti elektrických automobilů

  • Hood povede mezioborový tým, který bude představen v nejbližších týdnech, a bude odpovědný přímo prezidentovi Ford of Europe

/V Praze, 7. listopadu 2018/ Ford jmenoval Steva Hooda do nově vytvořené pozice ředitele elektrifikovaných vozů Ford of Europe. Hood tedy bude odpovídat za celou strategii, nové obchodní modely, vývoj a výrobu elektrifikovaných vozů i rozvoj jejich servisního zázemí.

Vytvoření této nové pozice reprezentuje součást plánu přeměny a oživení evropských aktivit společnosti Ford Motor Company. „Mít silného lídra pro celou oblast elektrických vozů v Evropě je pro redesign našich aktivit na kontinentu klíčové, a proto jsem rád, že mohu Steva Hooda uvést do jeho nové funkce,“ řekl k této změně Steve Armstrong, prezident Fordu pro Evropu, Střední východ a Afriku. „Steve přitom bude úzce spolupracovat s naším globálním Týmem Edison a bude odpovědný za vývoj širokého portfolia elektrifikovaných vozů, vyhovujícího požadavkům evropských zákazníků.“

Ford plánuje do roku 2022 investovat 11 miliard dolarů do vývoje elektrifikovaných vozidel (včetně plug-in hybridů a vozů poháněných elektřinou z akumulátorů). První vlaštovkou v Evropě bude Ford Mondeo HEV kombi s hybridním pohonem, jenž bude představen veřejnosti začátkem příštího roku. V roce 2019 uvede evropský Ford na trh i tzv. „mild-hybrid“ 48 V a zahájí výrobu Transitu Custom jako plug-in hybridu. O rok později představí společnosti plně elektrické SUV s dojezdem 480 km a další dva plně elektrifikované vozy.

Nadřízeným Steva Hooda bude přímo evropský prezident Steven Armstrong a také Ted Cannis, ředitel globální divize elektrifikovaných vozů Ford Motor Company.

Hood nastoupil do Fordu v roce 1985 a zastával různé pozice v prodeji, marketingu a servisu. Do své nové role přechází z místa viceprezidenta pro marketing, prodej a servis v Changan Ford, společnosti, jež vyrábí osobní vozy pro čínský trh.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.