Skip to content
Ford, LEGO® Group a tým M-Sport představují stavebnici soutěžního vozu M-Sport Ford Fiesta WRC
Ford, LEGO® Group a tým M-Sport představují stavebnici soutěžního vozu M-Sport Ford Fiesta WRC

Tisková zpráva -

Exkluzivní řada LEGO® Speed Champions se rozrůstá o Ford Fiesta WRC, s nímž tým M-Sport vyhrál mistrovství světa

  • Ford, LEGO® Group a tým M-Sport představují stavebnici soutěžního vozu M-Sport Ford Fiesta WRC
  • Nový přírůstek řady LEGO® Speed Champions je oslavou úspěchů v loňském mistrovství světa v automobilových soutěžích
  • Stavebnice obsahuje 203 dílků a dává na výběr z několika typů kol a dvou provedení kapoty – jedna z nich nese rampu s přídavnými světlomety
  • Další novinkou ze série LEGO® Speed Champions je Mustang Fastback modelového roku 1968. Obě stavebnice se začnou prodávat od 1. března

/PRAHA, 15. února 2018/ – Společnosti Ford, LEGO® Group a M-Sport dnes představily stavebnici soutěžního vozu M-Sport Ford Fiesta WRC, jenž má na kontě mistrovské tituly ze světového šampionátu v rally. Model patří do produktové řady LEGO®Speed Champions.

Designéři společnosti LEGO dokázali napodobit výrazný vzhled soutěžní Fiesty WRC M-Sport včetně rozšířených blatníků a dramaticky vyhlížejících spoilerů vpředu i vzadu.

Součástí stavebnice je několik typů kol, dvě vyměnitelné kapoty (z nichž jedna nese rampu
s přídavnými světlomety), autentická soutěžní grafika i figurka řidiče v helmě a závodní kombinéze. Tu lze do vozu umístit přes odnímatelné čelní okno.

Stavebnice má 203 dílků. Po sestavení měří model 13 centimetrů na délku a 6 cm na výšku i šířku.

Soutěžní Fiesta WRC M-Sport vloni vybojovala v mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích nejvyšší příčku v klasifikaci jezdců i týmů. Vítězná posádka Sébastien Ogier / Julien Ingrassia letos nastupuje v nově vytvořeném týmu M-Sport Ford. Druhou jezdeckou dvojicí jsou Elfyn Evans
a Daniel Barritt.

Ford Fiesta WRC M-Sport je poháněn motorem 1.6 EcoBoost a konstrukčně vychází z nové Fiesty, jež se v Evropě prodává od loňského roku. Ogier a Ingrassia s ním zvítězili i v lednové Rallye Monte-Carlo, která byla zahajovacím podnikem letošního šampionátu. Ten pokračuje právě teď Švédskou Rally.

Ford a LEGO rozšiřují řadu LEGO®Speed Champions také o Mustang Fastback modelového roku 1968. Model má zelenou karoserii a zlatá kola. Obě novinky se začnou prodávat od 1. března. 

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.