Skip to content
Nová funkce Beosonic™ ve vozech Ford vybavených audiosystémem B&O umožňuje řidiči či spolucestujícímu nastavit zvuk přesně tak, jak chtějí, jediným dotykem.
Nová funkce Beosonic™ ve vozech Ford vybavených audiosystémem B&O umožňuje řidiči či spolucestujícímu nastavit zvuk přesně tak, jak chtějí, jediným dotykem.

Tisková zpráva -

Ford a B&O Beosonic™ přinášejí dokonalý zvuk na jediný dotyk

PRAHA, 7. dubna 2021 Vzestup streamovacích služeb, audioknih a podcastů přinesl posluchačům včetně řidičů historicky bezprecedentní nabídku hudby i mluveného slova.

Přestože ale možnost přizpůsobit nastavení zvuku různým žánrům existuje už dlouho, ne vždy je to úplně jednoduché. Zejména za jízdy.

Nová funkce Beosonic™ ve vozech Ford vybavených audiosystémem B&O umožňuje řidiči či spolucestujícímu nastavit zvuk přesně tak, jak chtějí, jediným dotykem.

Uživatel si může vybrat z několika akustických „prostorů“: jasný, energický, uvolněný nebo hřejivý. Lze také zvolit nastavení, které kombinuje prvky z různých prostorů, a přepínat mezi pěti přednastavenými režimy ekvalizéru: lounge, neutrální, party, podcast a vlastní.

„Ať už dáváte přednost klasické hudbě, nejnovějším hitům nebo oblíbenému podcastu, chtěli jsme, aby bylo snadné vychutnat si preferovanou volbu na maximum. Možnost upravit nastavení zvuku mají řidiči v autech už dlouho, ale Beosonic je intuitivnější,“ řekl Jan Schroll, manažer konektivity ve Ford of Europe.

Jak to funguje

Funkce B&O Beosonic™ umožňuje snadno nalézt preferovaný zvukový mix podle aktuální nálady nebo požadavků:

  • Jasný zvuk je lehký a řízný, s měkčími basy
  • Energický zvuk klade důraz na rytmus a basy, zvyšuje kontrast vokálů
  • Uvolněný zvuk má méně výšek i basů, hodí se jako podkres na pozadí
  • Hřejivý zvuk působí důvěrnějším a útulnějším dojmem

Přednastavenými režimy lze rychle aktivovat specifické nastavení podle toho, co zrovna posloucháte. „Vlastní“ se vrátí k nastavení definovanému uživatelem, neutrální režim obnoví referenční nastavení zvuku B&O. Dvojím klepnutím na bílý symbol se aktivuje režim prostorového (surround) zvuku. Aktuální nastavení zůstávají uložena i po vypnutí motoru a dokonce i po odpojení baterie.

Zvuková zkouška v podání profesionálů

Při ladění, testování a cizelování ekvalizéru Beosonic™ použili akustičtí inženýři společnosti HARMAN rozmanitý seznam 25 skladeb. Opakovaně je poslouchali na místě i za jízdy. Kromě jejich cvičeného sluchu však „naslouchaly“ také nejmodernější měřicí přístroje a mikrofony.

„Značkám Ford a B&O je společný důraz na vynikající zvuk i design. Jsme velmi hrdí na to, že jednodotykový ekvalizér B&O Beosonic si díky Fordu poprvé nalézá cestu do automobilového audiosystému s intuitivním rozhraním, které usnadňuje cestu k podmanivému poslechu za jízdy,“ řekl Greg Sikora, ředitel konstrukce akustických systémů HARMAN.

Audiosystémy B&O jsou k dispozici napříč modelovým portfoliem Fordu. Pro každý model se navrhují a ladí zvlášť. Funkce Beosonic™ je nebo bude postupně předinstalována ve vybraných variantách modelů Fiesta, Focus, Kuga a Puma s audiosystémy B&O.* Zákazníci mohou funkci vyzkoušet online zde.

* BeosonicTM je funkce instalovaná ve výrobě a bohužel ji nelze dodatečně přidat do již prodaných vozů s audiosystémem B&O. Vlastníkem ochranné známky BeosonicTM je společnost Bang & Olufsen. Známka je ohlášená, zaregistrovaná a používaná v několika jurisdikcích po celém světě.

Témata

Značky


Ford of Europe zajišťuje výrobu, servis a prodej automobilů značky Ford na 50 trzích. Zaměstnává přibližně 45 000 lidí v závodech, které zcela vlastní, a v konsolidovaných joint venture podnicích, respektive přibližně 58 000 lidí při započítání nekonsolidovaných podniků. Vedle finanční společnosti Ford Motor Credit Company zastřešuje Ford Europe také Ford Customer Service Division (divizi péče o zákazníky) a 18 výrobních závodů. První vozy Ford byly dodány do Evropy již v roce 1903 – tedy v roce, kdy byla založena samotná Ford Motor Company. Výroba vozů Ford v Evropě byla zahájena v roce 1911.

Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 188 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.