Skip to content
Ford a Mobileye spolupracují na nejmodernějších asistenčních systémech pro vozy značky Ford.
Ford a Mobileye spolupracují na nejmodernějších asistenčních systémech pro vozy značky Ford.

Tisková zpráva -

Ford a Mobileye rozšiřují spolupráci. Společně nabídnou zdokonalené asistenční systémy na bázi kamery

  • Ford a Mobileye, společnost ze skupiny Intel, rozšiřují svoji spolupráci s cílem nabídnout ještě dokonalejší detekční schopnosti asistenčních systémů na bázi
  • Mobileye bude Fordu dodávat svoji snímací technologií EyeQ®, která je základem pro soubor asistenčních funkcí nabízený pod obchodním označením Ford Co-Pilot360. Jeho součástí mohou být funkce jako systém pro navrácení do jízdního pruhu, automatické přepínání světlometů, předkolizní asistent s automatickým brzděním v případě hrozící nehody nebo adaptivní tempomat s funkcí Stop&Go a vedením v jízdním pruhu

  • Ford bude ve svých vozech zobrazovat značku Mobileye ve formě loga na obrazovce systému SYNC®. Zákazníci tak budou informováni o tom, že některé z funkcí Ford Co-Pilot360 využívají snímací technologii od Mobileye

/V Praze, 23. července 2020/ – Ford Motor Company a Mobileye, společnost ze skupiny Intel, spolupracují na nejmodernějších asistenčních systémech pro vozy značky Ford.

Společnost Mobileye byla vybrána jako dodavatel technologie snímání obrazu pro pokročilé asistenční systémy Fordu úrovně 1 i 2. Dodávat bude zařízení výrobní řady EyeQ® spolu s vyhodnocovacím softwarem.

Systémy úrovně 1 dle definice SAE spočívající v automatizaci jedné oblasti úkonů potřebných k ovládání automobilu, tedy řízení nebo akcelerace a decelerace. Systémy úrovně 2 pak asistují jak při směrovém vedení vozu, tak při regulaci rychlosti. Obě úrovně vyžadují stálý dohled řidiče nad chováním vozu.

Název společnosti Mobileye bude ve vozech Ford zviditelněn ve formě loga, které se bude zobrazovat na obrazovkách systému SYNC® souvisejících právě s asistenčními systémy. Vůbec poprvé tak budou zákazníci informováni o tom, že technologie Ford Co- Pilot360 staví na snímacích schopnostech Mobileye.

Počítačové čipy a software Mobileye EyeQ slouží k přesnému vyhodnocení obrazu, který snímá kamera za čelním sklem automobilu. Rozpoznávají v něm relevantní prvky od vodorovného i svislého dopravního značení přes chodce až po jiná vozidla. Technologii Mobileye bude využívat nejen systém pro navrácení do jízdního pruhu, asistent dálkových světel, předkolizní asistent s automatickým brzděním před překážkou či adaptivní tempomat, ale také nový aktivní jízdní asistent, který se poprvé představí v Mustangu Mach-E a novém F-150.

Ford dále zvažuje nasazení technologie Roadbook do svých vozů. Roadbook tvoří z anonymizovaných hromadných dat z palubních kamer mapu o vysokém rozlišení, určenou pro palubní systémy včetně nového aktivního jízdního asistentu, jenž umožní (tam, kde to povoluje legislativa) i asistovanou jízdu bez držení volantu.

Pro asistenční systémy úrovně 1 se ve vozech Ford bude používat systém Mobileye EyeQ3, pro úroveň 2 pak EyeQ4. Od konkurence se výrobní řada EyeQ4 liší podporou komplexního a výpočetně náročného zpracování obrazu při zachování nízké spotřeby energie, a to i při umístění na čelní okno. EyeQ4 staví na přednostech dřívějších řešení a dokáže zpracovávat údaje z několika vstupů zároveň.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.