Skip to content
Ford zve hráče počítačových her ke spolupráci na návrhu nekompromisního virtuálního závodního vozu
Ford zve hráče počítačových her ke spolupráci na návrhu nekompromisního virtuálního závodního vozu

Tisková zpráva -

Ford během několika měsíců navrhne, vyrobí a nasadí do závodů nový vůz. Pomohou mu s tím hráči počítačových her

  • Ford zve hráče počítačových her ke spolupráci na návrhu nekompromisního virtuálního závodního vozu
  • Projekt zcela nového závodního speciálu „Team Fordzilla – P1“ přenese do digitálního světa konstrukční filozofii, kladoucí důraz na potřeby člověka, kterou Ford uplatňuje ve vývoji skutečných automobilů
  • Ford loni představil svůj první progamingový tým pod názvem Fordzilla. Cílem je využít zkušenosti ze skutečného závodění k úspěšnému působení v nejvyšší úrovni e-sportu

/V Praze, 11. března 2020/ – Zatoužili jste někdy zkonstruovat závodní automobil? Ford nabízí hráčům možnost podílet se na vzniku nekompromisního sportovního náčiní.

Nový virtuální závodní vůz značky Ford nebude založen na žádném skutečném modelu. S navrhováním speciálu, interně označovaného jako „Team Fordzilla – P1“, pomohou kapitáni pěti progamingových týmů Fordzilla z Francie, Německa, Itálie, Španělska a Spojeného království. Tým návrhářů z designérského oddělení evropského Fordu bude zároveň shromažďovat podněty od širší hráčské komunity.

O zásadních rozhodnutích stran designu bude moci veřejnost hlasovat v anketách, které bude @TeamFordzilla zveřejňovat na Twitteru. Každá anketa bude zaměřena na konkrétní konstrukční celek, od motoru až po kokpit.

Při navrhování skutečných automobilů vychází Ford z potřeb člověka a zohledňuje je v každé fázi designového procesu.

Práce na projektu „Team Fordzilla – P1“ začínají tento týden a lze je sledovat prostřednictvím účtů @TeamFordzilla na sociálních sítích Twitter a Instagram.

Všichni rádi závodíme s auty snů, ale obvykle máme na mysli precizní napodobeniny vozů, které doopravdy existují ve skutečném světě,“ řekl kapitán německého týmu Fordzilla Angelo Bülow. „Sednout si poprvé za volant #Team Fordzilla – P1 s vědomím, že jsme ho nejen pomohli přivést na svět, ale že ho ještě nikdy nikdo neřídil, bude naprostá senzace.“

Poznámka: Následující tabulka shrnuje účty národních kapitánů týmu Fordzilla na sociálních sítích.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.