Skip to content
Na herním veletrhu Gamescom zahájí Ford nábor hráčů do národních Fordzilla týmů
Na herním veletrhu Gamescom zahájí Ford nábor hráčů do národních Fordzilla týmů

Tisková zpráva -

Ford bere videohry vážně. Zakládá týmy, které budou soutěžit ve stále populárnějších virtuálních závodech

  • Ford zakládá progamingové závodní týmy, které budou soutěžit v nejvyšší úrovni virtuálního závodění
  • Na herním veletrhu Gamescom spouští Ford nábor do národních týmů pod názvem Fordzilla. Nejlepší hráči budou zařazeni do evropského výběru
  • Ford nepřetržitě hledá nové možnosti synergií ve skutečném i digitálním světě. Věří, že videohry mohou do budoucna pozitivně ovlivnit podobu skutečné dopravy ať už za prací nebo ve volném čase.

/V Praze, 20. srpna 2019/ – Miliony lidí z celého světa pravidelně usedají za volanty virtuálních vozů Ford a závodí v online komunitách. Nyní se Ford rozhodl najít nejlepší online hráče a složit z nich vůbec první progamingové týmy ve své historii.

Na herním veletrhu Gamescom zahájí Ford nábor hráčů do národních Fordzilla týmů za Francii, Itálii, Německo, Španělsko a Spojené království. Z nejlepších hráčů z každé země navíc sestaví evropský výběr.

Ve Fordu máme závodní historii, jakou nám ostatní mohou závidět. Nastal čas uplatnit naše know-how ve světě esportu, který zaujal novou generaci virtuálních závodníků z celého světa a inspiruje je k vyzkoušení některého z modelů Ford Performance,“ řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby.

Očekává se, že v roce 2019 vygeneruje esport celosvětové tržby ve výši 1,1 mld. USD (v přepočtu přibližně 25,6 mld. Kč) a osloví publikum čítající 453,8 milionu lidí – z toho 201,2 milionu hráčů a 252,6 milionu příležitostných diváků. V rozporu s rozšířenou představou je průměrnému hráči něco přes třicet let.

Ford se stále intenzivněji zajímá o synergie mezi videohrami a mobilitou. Věří, že videohry mohou do budoucna ovlivnit způsob, jakým se budeme přepravovat – ať už za prací nebo pro radost.

V roce 2017 se Ford stal prvním výrobcem automobilů, který kdy vystavoval na veletrhu Gamescom. Ten každoročně přitáhne více než tisícovku vystavovatelů a statisíce návštěvníků. V loňském roce zde navíc značka poprvé v historii představila nový model automobilu – konkrétně Ford Ranger Raptor, sportovní verzi nejprodávanějšího pick-upu v Evropě.

Fordzilla týmy budou závodit mimo jiné v oceňované hře Forza Motorsport 7 od vývojářské společnosti Turn 10 Studios, jež spadá pod herní divizi Microsoftu. Hry ze série Forza hrají každý měsíc miliony lidí. Asi milion hráčů si vybírá vozy Ford. 

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.