Skip to content
Ford Focus byl vyhlášen „Flotilovým autem roku 2019“
Ford Focus byl vyhlášen „Flotilovým autem roku 2019“

Tisková zpráva -

Ford Focus byl vyhlášen „Flotilovým autem roku 2019“

/V Praze, 31. ledna 2019/ – Nový Ford Focus pokračuje ve vítězném tažení odbornými i veřejnými anketami. Jeho dalším úspěchem je vítězství v prestižní české anketě FLEET DERBY – FLOTILA ROKU, kterou vyhlašují společně odborné magazíny Business Car a Flotila. O výběru nejlepších flotilových vozů v jednotlivých třídách rozhodlo hlasování odborníků z praxe. Následně odborná porota vybrala absolutního vítěze.

Do ankety bylo nominováno celkem 46 automobilů, které porota skládající se ze zkušených flotilových manažerů, ředitelů a majitelů firem v rámci testovacího dne důkladně vyzkoušela a porovnala. Ve svém hodnocení přitom brala v potaz i celkové náklady na provoz, zpracované nezávislou expertní společností. „Rovněž zohledňovala zůstatkové hodnoty, celkové praktické využití pro vozové parky, technickou vyspělost automobilu, bezpečnost a jízdní vlastnosti,“ komentuje volbu Michal Žďárský, šéfredaktor magazínu Flotila. Výsledkem bylo absolutní vítězství Fordu Focus, jenž se tak stal českým „Flotilovým autem roku 2019“. Vítězný Focus přitom získal celkem 46 bodů a za sebou nechal Škodu Karoq (38 bodů) a Volkswagen Touareg (22 bodů).

Z písemných zdůvodnění porotců bylo patrné, že nová generace Fordu Focus zabodovala především povedenými jízdními vlastnostmi, vyváženým nastavením podvozku a zajímavými servisními náklady. Řada z nich chválila velmi dobré odhlučnění interiéru a obestavění vnitřního prostoru. Linie tříválcových motorů EcoBoost o objemu 1,0 a 1,5 litru zaujala pružnou odezvou při zachování nízké spotřeby paliva,“ interpretuje hodnocení poroty Michal Busta, šéfredaktor magazínu Business Car. Výhodou modelu Focus je souběžně nabízená varianta kombi s prostorným a prakticky využitelným zavazadlovým prostorem. Není bez zajímavosti, že Ford Focus triumfoval také v anketě Auto roku 2019 v České republice, kde modelová řada Focus získala už celkem čtyři tituly a vyhrála tedy vždy při uvedení nové generace tohoto vozu na český trh.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.