Skip to content
Jak Kuga Plug-In Hybrid, tak Kuga Hybrid AWD poskytují výrazně lepší zrychlení při snížených emisích.
Jak Kuga Plug-In Hybrid, tak Kuga Hybrid AWD poskytují výrazně lepší zrychlení při snížených emisích.

Tisková zpráva -

Ford inovuje nejprodávanější SUV Kuga

  • Nové SUV Kuga inspiruje řidiče k cestě vstříc elektrické budoucnosti díky vylepšeným hybridním pohonným jednotkám, které vyhoví všem potřebám a zajistí nejlepší tažnou sílu ve své třídě
  • Sebevědomý exteriér doplňuje čistý design interiéru se standardní 13,2palcovou dotykovou obrazovkou a systémem SYNC 4 s cloudovým připojením 5G
  • Pokročilé asistenční technologie řidiče včetně vylepšeného adaptivního tempomatu zvýší jistotu a pohodlí na cestách

PRAHA, 17. ledna 2024 – Ford inspiruje řidiče k cestě vstříc elektrické budoucnosti a nová Kuga - nejprodávanější plug-in hybridní vůz (PHEV) v Evropě v letech 2021 a 2022 a s největší pravděpodobností také v roce 2023 1 2 - bude na této cestě hrát klíčovou roli. Odvážná a sebevědomá nová Kuga nabízí překvapivý výkon hybridních pohonných jednotek, pohodlí bezproblémové konektivity a celou řadu asistenčních systémů nejnovější generace, které z ní činí ideálního společníka pro každodenní dobrodružství.

Nová modelová řada Kuga - vyráběná v Evropě a určená pro evropské řidiče - nabízí zákazníkům modelu Kuga PHEV, kteří mohou využívat domácí nebo veřejné nabíjení, až 69 km3jízdy na čistě elektrický pohon. Řidičům, kteří nemusí mít pohodlné nabíjení po ruce, nabízí plně hybridní Kuga FHEV pohodlí a komfort elektrifikovaného pohonu s dojezdem až 900 km na jednu nádrž paliva 4 a až 64 % čistě elektrické jízdy ve městě. 5

Jak Kuga Plug-In Hybrid, tak Kuga Hybrid AWD poskytují výrazně lepší zrychlení při snížených emisích. Tažnou silou až 2 100 kg 6, překonává všechny konkurenty a znamená, že nová Kuga je schopna odvézt vše od velkého karavanu až po koňský potah.

"Ford Kuga je u zákazníků oblíbený od svého uvedení na trh v roce 2008. Nová Kuga je naším dosud nejlepším vozem, který posouvá hru kupředu díky nové úrovni schopností, konektivity a komfortu," řekl Jon Williams, generální ředitel Ford Blue pro Evropu.

Svěží design a dokonalá konektivita

Nová Kuga se změnila zvenku i zevnitř a získala svěží a sebevědomý design. Elegantní verze Titanium, sportovně-elegantní ST-Line a ST-Line X a robustní Active X mají každá jedinečné designové prvky a osobitou tvář. Atraktivní LED světelná lišta po celé šířce rámuje nový design přední masky chladiče, na níž se hrdě vyjímá modrý ovál Ford.

V interiéru je nová Kuga vybavena nejnovější generací informačního a zábavního systému Ford SYNC 4 7, který nabízí dvakrát vyšší výpočetní výkon než předchozí systém. Nabízí bezproblémovou integraci s chytrými telefony, konektivitu 5G pro rychlý přístup k informacím, navigaci propojenou s cloudem a bezdrátové rozhraní Apple CarPlay a Android Auto 8 pro bezproblémový přístup ke klíčovým aplikacím a informacím bez použití kabelů.

Systém SYNC 4 také podporuje řidiče pro co nejlepší využití tažných schopností nového modelu Kuga.6 Kontrolní seznam pro připojení přívěsu pomáhá při jeho bezpečném a spolehlivém připojení. Navigace pro tažení přívěsu umožňuje řidičům zadat rozměry jejich vozidla a přívěsu, aby systém SYNC 4 mohl vybrat trasu, která pomůže vyhnout se ostrým zatáčkám, nízkým mostům a dalším překážkám.

Nejmodernější technologie od továrny až po vaši příjezdovou cestu

Pokročilé asistenční technologie řidiče napomáhají bezproblémové a pohodlné jízdě i v těch nejnáročnějších podmínkách. Nová generace adaptivního tempomatu 9,10nyní dokáže automaticky brzdit v zatáčkách a na křižovatkách stejně jako za ostatním provozem, zatímco 360stupňový kamerový systém 11 nabízí pohled z ptačí perspektivy, takže parkování, příprava na připojení přívěsu nebo i vjetí do automatické myčky jsou hračkou.

Základem interiéru nové Kugy je praktičnost, která nabízí komfort a pohodlí připravené na dobrodružství ve městě i mimo něj. Posuvná sedadla druhé řady mohou zvýšit prostor pro nohy cestujících vzadu na více než 1 metr nebo vytvořit až 140 litrů 12 zavazadlového prostoru navíc. Volitelná komfortní sedadla schválená přední organizací pro ochranu páteře poskytují oporu tam, kde je jí nejvíce zapotřebí.

Svěží modelová řada Kuga se může pochlubit novou verzí Active X, která je ideální pro ty, kdo chtějí nejrobustnější Kugu, a to jak vzhledem, tak schopnostmi, která si poradí s různými povrchy včetně písku nebo bláta.

Pokročilá technologie světel pomáhá zvyšovat pohodlí a jistotu řidiče, přičemž standardem jsou full LED světlomety včetně automatického přepínání dálkových světel 9. Dostupné LED adaptivní světlomety Dynamic Pixel 9 využívají navigační data a kamery ke čtení dopravních značek a upravují světelný kužel v zatáčkách, na křižovatkách a kruhových objezdech, aby lépe osvětlovaly chodce a cyklisty.

Nová Kuga se vyrábí v Evropě v moderním závodě Ford ve španělské Valencii, kde 3D tisk dílů zajišťuje vysoce přesnou a udržitelnou výrobu. Umělá inteligence spolupracuje s inženýry, aby zajistila nejvyšší standardy kvality a výroby.

Příjem objednávek na novou Kugu startuje tento měsíc, první vozy v České republice očekáváme v dubnu letošního roku.

# # #

1 Ford of Europe uvádí prodejní výsledky ze svých 20 tradičních evropských trhů. Jsou to Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie.

2 Podle údajů společností JATO Dynamics a IHS Markit je Kuga Plug-In Hybrid nejprodávanějším PHEV v Evropě za celé roky 2021, 2022.

3 Kuga PHEV má homologované emise CO220-28 g/km, homologovanou spotřebu paliva 0,9-1,2 l/100 km a homologovaný dojezd čistě na elektřinu 60-69 km WLTP.

Kuga Hybrid má homologované emise CO2121-146 g/km a homologovanou spotřebu paliva 5,3-6,4 l/100 km WLTP.

Kuga 1,5 l EcoBoost Hybrid má homologované emise CO2 144-163 g/km a homologovanou spotřebu 6,3-7,2 l/100 km WLTP.

Uváděné hodnoty spotřeby paliva, emisí CO2 a dojezdu na elektřinu byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců

4 Na základě certifikovaných údajů WLTP pro model Kuga FHEV FWD ST-Line X.

5 Odhadované procento platí pro model Kuga Full Hybrid FWD, vypočtené podle celosvětově harmonizovaného testovacího postupu pro lehká vozidla (WLTP). Odhadované procento odráží vzdálenost ujetou v elektrickém režimu oproti benzínovému během průměrného městského jízdního cyklu. Elektrický režim je u modelu Kuga Full Hybrid FWD dosažen, když je vozidlo poháněno výhradně elektromotorem nebo když zpomaluje, tj. spalovací motor je vypnutý a vozidlo využívá kinetickou energii k vlastnímu pohonu. Skutečný dojezd na elektrický pohon se liší v závislosti na faktorech, jako je teplota, způsob jízdy, profil trasy, údržba vozidla a stáří a stav baterie.

6 Při správném uspořádání. Maximální tažná síla se liší v závislosti na nákladu, konfiguraci vozidla, příslušenství a počtu cestujících.

7 Nenechte se při řízení rozptylovat. Je-li to možné, využívejte ovládání hlasem. Nedržte telefon za jízdy. Některé funkce nemusí být dostupné, je-li zařazen rychlostní stupeň. Ne všechny funkce jsou kompatibilní se všemi telefony.

8 Vyžaduje telefon s aktivním datovým tarifem a kompatibilním softwarem. Systém SYNC 4 během používání neovládá produkty třetích stran. Za funkčnost produktů třetích stran odpovídají výhradně tyto strany.

9 Asistenční systémy jsou podpůrné. Nenahrazují úsudek a pozornost řidiče a nezbavují ho povinnosti ovládat vůz. Podrobnosti jsou uvedeny v návodu k obsluze.

10 Pokud je zastavení delší než tři sekundy, musí řidič pro obnovení činnosti systému stisknout tlačítko "RES" nebo plynový pedál.

11 Kamery fungují pouze při rychlostech nižších než 10 km/h.

12 Přepravní a nákladová kapacita je omezena hmotností a rozložením nákladu.

Témata


Ford, globální americká společnost, která je již více než 100 let pevně spjata s Evropou, usiluje o svobodu pohybu, která jde ruku v ruce s péčí o planetu a o sebe navzájem. Plán společnosti Ford+ s obchodními jednotkami Model e, Ford Pro a Ford Blue urychluje její evropskou transformaci směrem k plně elektrické a uhlíkově neutrální budoucnosti v roce 2035. Společnost se vydává vpřed s novými odvážnými elektromobily, z nichž každý je navržen s ohledem na evropské řidiče, a inovacemi ve službách, které pomáhají lidem spojovat se, komunitám růst a firmám prosperovat. Prodej a servis vozů Ford na 50 jednotlivých evropských trzích zahrnuje také činnost společnosti Ford Motor Credit Company, divize zákaznických služeb Ford a 14 výrobních závodů (osm plně vlastněných a šest nekonsolidovaných závodů ve společném podniku) se čtyřmi centry v Kolíně nad Rýnem v Německu, ve Valencii ve Španělsku a ve společném podniku v Craiově v Rumunsku a v Kocaeli v Turecku. Společnost Ford zaměstnává přibližně 34 000 lidí ve svých plně vlastněných závodech a konsolidovaných společných podnicích a přibližně 57 000 lidí včetně nekonsolidovaných podniků v celé Evropě. Další informace o společnosti, jejích produktech a úvěru Ford Credit jsou k dispozici na adrese www.corporate.ford.com

O společnosti Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) je globální společnost se sídlem v Dearbornu ve státě Michigan, která se zavázala pomáhat budovat lepší svět, kde se každý člověk může svobodně pohybovat a plnit si své sny. Firemní plán Ford+, zaměřený na růst a tvorbu hodnot, kombinuje stávající silné stránky, nové schopnosti a dlouhodobě budované vztahy se zákazníky s cílem obohatit jejich zážitky a prohloubit jejich loajalitu. Společnost Ford vyvíjí a dodává inovativní, oblíbené pick-upy a SUV vozy Ford, užitkové dodávky a luxusní vozy Lincoln, jakož i pokročilé služby konektivity. Kromě toho si Ford buduje vedoucí postavení v oblasti řešení mobility, včetně technologie autonomního řízení, a poskytuje finanční služby prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company. Ford zaměstnává po celém světě přibližně 182 000 lidí. Další informace o společnosti, jejích produktech a společnosti Ford Motor Credit Company jsou k dispozici na adrese corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.