Skip to content
Ford je oficiálním držitelem Guinnessova světového rekordu v kategorii „největší billboard“
Ford je oficiálním držitelem Guinnessova světového rekordu v kategorii „největší billboard“

Tisková zpráva -

Ford je držitelem Guinnessova světového rekordu za největší billboard

  • Ford je oficiálním držitelem Guinnessova světového rekordu za největší billboard
  • Billboard o výměře 5 265 m2 a hmotnosti 2 000 kg je umístěn na známé budově España ve španělském Madridu
  • Reklama propaguje model Ford EcoSport, který se prodává v celé Evropě včetně
    České republiky

/Praha, 26. února 2018/ – Ford je oficiálním držitelem Guinnessova světového rekordu
v kategorii „největší billboard“. Stala se jím reklamní plocha o výměře 5 265 m2, instalovaná na známé budově Espa
ña ve španělském Madridu. To odpovídá velikosti dvaceti tenisových kurtů. Rekordní billboard propaguje nové SUV Ford EcoSport.

Instalaci o hmotnosti 2 000 kg posoudil oficiální porotce Guinnessových světových rekordů
a zhodnotil pokus o zápis v kategorii „největší billboard“ jako úspěšný. Padl tak předchozí rekord plakátu ze saudskoarabského Dahránu, který měl plochu 241,93 m2.

Billboard zůstane na místě do konce února. Poté bude darován nadaci Apascovi, která zajišťuje práci pro hendikepované lidi. Veškerý materiál použitý k výrobě rekordního billboardu u ní najde nové využití.

Stylový nový EcoSport se již prodává v celé Evropě včetně České republiky. Poprvé je k dispozici také ve sportovně stylizované variantě ST-Line, inspirované modely Ford Performance. Zákazníci se mohou rozhodnout pro inteligentní pohon všech kol, komunikační a zábavní systém SYNC 3 či parkovací kameru.

O Guinnessových světových rekordech

GUINNESS WORLD RECORDS (GWR) se zabývá ověřováním, zaznamenáváním a publikováním světových rekordů. Výroční publikace Guinnessovy světové rekordy poprvé vyšla roku 1955. Dnes se vydává ve 20 jazycích a celkem má na kontě 136 milionů prodaných výtisků. Televizní program Guinnessovy světové rekordy sleduje ročně 750 milionů diváků. GWR má také více než dva miliony odběratelů na YouTube a přibližně 10 milionů sledujících na Facebooku. Oficiální web ročně zaznamená 18 milionů návštěvníků.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.