Skip to content
Už v sobotu 16. června odstartuje další ročník věhlasného vytrvalostního závodu.
Už v sobotu 16. června odstartuje další ročník věhlasného vytrvalostního závodu.

Tisková zpráva -

Ford je připraven na svůj dosud nejnáročnější závod 24 h Le Mans

  • Čtyři vozy Ford GT budou bojovat v historicky nejsilněji obsazené třídě GTE Pro
  • Tým Ford Chip Ganassi Racing bude usilovat o druhé vítězství v závodě 24 hodin
    Le Mans, který letos startuje v sobotu 16. června v 15.00
  • Na webu fordperformance.tv bude Ford opět vysílat přímý přenos z Le Mans

/V Praze, 5. června 2018/ – Už v sobotu 16. června odstartuje další ročník věhlasného vytrvalostního závodu, jenž bude pro tým Ford Chip Ganassi Racing zatím nejtěžší. Ve třídě GTE Pro, do které v Le Mans spadají závodní vozy Ford GT, letos startuje 17 nejlepších světových vozů kategorie GT a 51 vynikajících pilotů.

Pro Ford Chip Ganassi Racing je letošní závod 24 hodin Le Mans třetí v řadě. Při své premiéře
v roce 2016 zde tým dosáhl vítězství, v roce 2017 získal druhé místo a letos si opět brousí zuby na vavříny nejcennější.

Je příjemné vidět každý rok v Le Mans všechny čtyři naše vozy společně jako součást jednoho týmu,“ řekl Mark Rushbrook, globální ředitel Ford Performance Motorsport. „Svědčí to o úspěchu našeho celosvětového programu, který jsme spustili v roce 2016 a od té doby ho stále rozvíjíme.“

Le Mans vždy představuje vrcholnou výzvu, ale početné startovní pole mu letos ještě přidává na obtížnosti. Už se nemůžeme dočkat až budeme čelit tomu nejlepšímu od Ferrari, Porsche, Aston Martinu, Corvette a BMW. Kvůli tomu závodíme.“

Také Chip Ganassi, šéf stejnojmenného týmu, považuje 24 hodin Le Mans za vrchol závodního kalendáře a je plně odhodlán bojovat v roce 2018 o další vítězství. „24 hodin Le Mans patří k těm závodům, které máte v kalendáři zakroužkované,“ řekl. „Má všechno. Jede se na historické trati ve Francii, je to vytrvalostní podnik a jeden z divácky nejatraktivnějších závodů na světě.“

Posádku závodního vozu Ford GT se startovním číslem 66 tvoří Stefan Mücke (GER), Olivier Pla (FRA) a Billy Johnson (USA). V úvodním podniku mistrovství světa FIA ve vytrvalostních závodech, který se jel v belgickém Spa minulý měsíc, dosáhla trojice svého prvního vítězství.
V Le Mans se jim v posledních dvou letech nedařilo, proto doufají, že úspěch v letošním Spa konečně signalizuje obrat štěstěny.

Dvojici Andy Priaulx (GB) a Harry Tincknell (GB), která v loňském roce ve voze Ford GT se startovním číslem 67 skončila v třídě GTE Pro druhá, doplní hvězda Indycar Tony Kanaan (BRA). Všichni pomýšlejí na stupně vítězů.

Piloti vozu Ford GT se startovním číslem 68 se již zapsali do historie. Byli to právě Joey Hand (USA), Sébastien Bourdais (FRA) a Dirk Müller (GER), kdo v roce 2016 vybojovali pro Ford první novodobé vítězství v Le Mans. Letos by historický výsledek rádi zopakovali.

Posádka vozu Ford GT se startovním číslem 69 zahájila ročník 2018 nejlepším možným způsobem, když vyhrála závod Rolex 24 v Daytoně. Ryan Briscoe (AUS), Richard Westbrook (GB) a Scott Dixon (NZ) jsou připraveni slavit další triumf ve čtyřiadvacetihodinovce. 

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.