Skip to content
V roce 2018 se Mustang prodával ve 146 zemích
V roce 2018 se Mustang prodával ve 146 zemích

Tisková zpráva -

Ford Mustang je již počtvrté v řadě nejprodávanějším sportovním kupé na světě

  • Ford dnes připomíná 55. výročí svého modelu Mustang, který se s 113 066 prodanými kusy stal i v roce 2018 nejprodávanějším sportovním kupé na světě
  • Této mety dosáhl Mustang již počtvrté za sebou. Jeho odbyt v Evropě za první čtvrtletí 2019 přitom meziročně vzrostl o více než 27 procent
  • Tržní podíl Mustangu za rok 2018 narostl v celosvětovém měřítku o půl procentního bodu, na 15,4 procenta. Přispěl k tomu i úspěch speciální edice Bullitt
  • Velmi dobře si Ford Mustang vede i na českém trhu, kde je aktuálně druhým nejprodávanějším sportovním vozem

/V Praze, 17. dubna 2019/ – Ford Mustang slaví svoje 55. výročí na pozici nejprodávanějšího sportovního kupé světa, kterou slaví už po čtvrté za sebou.

Podle údajů IHS Markit má Mustang za loňský rok na kontě 113 066 prodaných vozů. Nejprodávanějším sportovním kupé se v roce 2018 stal nejen celosvětově, ale také v domovských Spojených státech, kde Ford prodal 75 842 Mustangů.

V Evropě našel Mustang za první čtvrtletí 2019 celkem 2 300 zákazníků, což představuje meziroční navýšení o více než 27 procent.*

Nic nesymbolizuje svobodu, vítr ve vlasech a radost z jízdy tolik jako Mustang. Získal už dávno postavení legendy,“ řekl Jim Farley, prezident Fordu pro globální trhy. „Neznám lepší zvuk než burácení jeho vidlicového osmiválce za jarního dne. Není divu, že se drží na pozici nejoblíbenějšího sportovního kupé na světě.“

V roce 2018 se Mustang prodával ve 146 zemích. Šestá generace, jež přišla na trh v roce 2015, má zatím na kontě více než půl milionu prodaných kusů, z toho více než 45 000 v Evropě. Tržní podíl Mustangu za rok 2018 narostl v celosvětovém měřítku o půl procentního bodu, na 15,4 procenta. Přispěl k tomu i úspěch speciální edice Bullitt, evukující kultovní film Bullitův případ.

* Ford of Europe obvykle zveřejňuje výsledky z dvaceti tradičních evropských trhů, na nichž je zastoupen prostřednictvím svých národních prodejních organizací. Jsou to Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie.

Ford Mustang: Emise CO2 od 199 g/km, spotřeba paliva od 9,1 l/100 km

Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny podle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 se vztahují na daný model, nikoliv na konkrétní kus. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Vedle konstrukčních vlastností vozu ovlivňuje skutečnou spotřebu paliva také jízdní styl řidiče i další netechnické faktory. CO2 patří k nejvýznamnějším skleníkovým plynům, způsobujícím globální oteplování.

Od 1. září 2017 se typové schválení některých nových automobilů řídí procedurou WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) dle (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Jde o nový, realističtější způsob měření spotřeby paliva a emisí CO2. Od 1. září 2018 WLTP postupně nahrazuje dosud používaný cyklus NEDC. Během přechodného období budou hodnoty zjištěné dle WLTP vztahovány k NEDC. V důsledku změny metodiky měření se objeví určité rozdíly oproti dříve udávaným hodnotám spotřeby paliva a emisí CO2. To znamená, že stejný vůz může dle nové metodiky vykazovat jiné hodnoty než dříve.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.