Skip to content
Díky prodejním výsledkům sportovních variant včetně modelu Bullitt si Mustang v roce 2020 celosvětově připsal 80 577 prodaných kusů.
Díky prodejním výsledkům sportovních variant včetně modelu Bullitt si Mustang v roce 2020 celosvětově připsal 80 577 prodaných kusů.

Tisková zpráva -

Ford Mustang je podruhé za sebou nejprodávanějším sportovním vozem světa, mezi sportovními kupé mu pozice bestselleru náleží už šestým rokem v řadě

  • Legendární Ford Mustang je opět nejprodávanějším sportovním kupé i sportovním vozem na světě. Vyplývá to z prodejních statistik za rok 2020
  • K rostoucím prodejům Mustangu v loňské roce přispěly evropské trhy od Dánska přes Maďarsko, Nizozemsko a Rakousko až po Českou republiku

PRAHA, 16. dubna 2021 – Již podruhé za sebou se Ford Mustang 1 – který v sobotu 17. dubna oslaví 57. narozeniny – stal nejprodávanějším sportovním vozem světa. Mezi sportovními kupé mu pozice bestselleru náleží dokonce už šestým rokem v řadě.

Díky prodejním výsledkům sportovních variant včetně modelu Bullitt si Mustang v roce 2020 celosvětově připsal 80 577 prodaných kusů. Vyplývá to z nejaktuálnějších dostupných statistik IHS Markit, které sledují registrace nových vozů.2 Tento prodejní výkon zajistil Mustangu v segmentu sportovních kupé podíl 15,1 %, což ve srovnání s předcházejícím rokem znamená nárůst o tři desetiny procentního bodu.

„Příznivci Mustangu svá sportovní auta milují a loni to znovu ukázali,“ řekl Hau Thai-Tang, ředitel produktových platforem a operací ve Ford Motor Company. „V roce, který byl kvůli globální pandemii pro celý automobilový průmysl velmi složitý, si Mustang vedl velmi dobře a celosvětově navýšil svůj tržní podíl v kategorii sportovních vozů.“

Podle interních statistik Fordu prodeje speciálních verzí Bullitt a Shelby loni meziročně vzrostly o 52,7 %.

K udržení pozice nejprodávanějšího sportovního vozu na světě Mustangu pomohlo i několik evropských trhů. Podle údajů Fordu jeho prodeje v Maďarsku meziročně vyskočily o 68,8 %. Zvýšený zájem o Mustang zaznamenalo v roce 2020 také Nizozemsko (38,5 %), Dánsko (12,5 %), Česká republika (5,6 %) a Rakousko (4,0 %).

V celé Evropě Ford loni prodal 7000 Mustangů, čímž se jejich celkový počet od uvedení na evropské trhy v roce 2014 přiblížil hranici 60 000 kusů.3Největším trhem pro Mustang zůstávají Spojené státy, na které připadají přibližně tři čtvrtiny prodejního objemu.

Na dosavadní úspěchy se Ford chystá navázat novou limitovanou edicí Mustang Mach 1, přizpůsobenou ke sportovní jízdě na závodních okruzích. Pyšní se nejlepšími jízdními vlastnostmi ze všech variant Mustangu, které Ford zatím v Evropě nabízel, řadou technických úprav a specifickým vzhledem odkazujícím na legendární Mustangy Mach 1 ze 60. a 70. let. První kusy budou evropským zákazníkům dodány v nejbližší době.

1 Ford Mustang má emise CO2 256-284 g/km a spotřebu paliva 11,2-12,4 l/100 km dle WLTP.

Uváděné hodnoty spotřeby paliva, emisí CO2 a dojezdu na elektřinu byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců.

2 Statistiky registrací IHS Markit se sestavují z úředních i jiných zdrojů a pokrývají 95 procent automobilového trhu ve více než 80 zemích. Sportovní vozy dle definice IHS Markit zahrnují všechny modely započítávané do segmentu IHS Markit Global Sports Car. Dle analýzy kumulativních registrací ve Spojených státech za období 1966-2020, kterou vypracoval Ford na základě dat dodaných IHS Markit, je Mustang nejprodávanějším sportovním vozem v Americe za posledních 50 let.

3 Ford of Europe zveřejňuje výsledky z 20 tradičních evropských trhů, na nichž je zastoupen prostřednictvím svých národních prodejních organizací. Jsou to Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie.

Témata

Značky


Ford of Europe zajišťuje výrobu, servis a prodej automobilů značky Ford na 50 trzích. Zaměstnává přibližně 45 000 lidí v závodech, které zcela vlastní, a v konsolidovaných joint venture podnicích, respektive přibližně 58 000 lidí při započítání nekonsolidovaných podniků. Vedle finanční společnosti Ford Motor Credit Company zastřešuje Ford Europe také Ford Customer Service Division (divizi péče o zákazníky) a 18 výrobních závodů. První vozy Ford byly dodány do Evropy již v roce 1903 – tedy v roce, kdy byla založena samotná Ford Motor Company. Výroba vozů Ford v Evropě byla zahájena v roce 1911.

Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 188 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.