Skip to content
Ford natankoval kapele The Tap Tap 2 015 litrů nafty

Tisková zpráva -

Ford natankoval kapele The Tap Tap 2 015 litrů nafty

  • Návštěvníci Mikulášské v Praze „naházeli“ kapele handicapovaných hudebníků 2 015 litrů nafty
  • Za každý metr hozený speciálním míčem věnoval Ford skupině litr nafty

  • Na svém turné se The Tap Tap přepravuje speciálními vozy Ford – konkrétně modely Transit, Tourneo Custom a Tourneo Connect

  • Ford nabízí postiženým upravené vozy za výrazně zvýhodněné ceny

/V Praze, 12. prosince 2016/ V úterý 6. prosince vystoupila na Mikulášské v pražském Fóru Karlín populární kapela The Tap Tap. Zatímco diváci si z koncertu odnesli sváteční náladu a tradičně nezapomenutelný hudební zážitek, handicapovaní hudebníci získali ještě něco navíc – 2 015 litrů nafty do svých vozů značky Ford, jimiž se přepravují na svá vystoupení.

Proč právě 2 015 litrů? Tolik jim „naházel“ Ford ve spolupráci s návštěvníky koncertu. Během vystoupení vzduchem létaly speciální míče, přičemž za každý metr, který míč urazil, měla kapela obdržet jeden litr nafty. První hod provedl generální ředitel Ford Motor Company, s.r.o. Jan Laube.

„Kapela The Tap Tap spolupracuje se značkou Ford již třetím rokem,“ řekl Laube. „Začalo to skvělým videem The Tap Tap Gear, díky kterému získali pohonné hmoty na turné Černého humoru. Spolupráce programu Ford Handy s kapelou The Tap Tap je logickým vyústěním naší snahy zprostředkovat skutečnou mobilitu lidem s handicapem, jak je to běžné v celém světě.“

Ford podpořil The Tap Tap již třemi modely s úpravou pro převoz vozíčkářů. Kapela je tak plně mobilní. Před Transitem obdržela univerzální velkoprostorový vůz Ford Tourneo Custom a kompaktnější Ford Tourneo Connect.

The Tap Tap letos zahraje ještě 17. prosince na vánočním koncertu v Benešově a dvakrát vystoupí v Národním divadle v rámci svého unikátního představení Nefňuka, a to 21. a 28. prosince. Skupinu umělců, převážně z řad studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu, v roce 1998 založil a od té doby ji vede kapelník Šimon Ornest.

Český Ford se podpoře mobility postižených věnuje systematicky a dlouhodobě. Program Ford Handy umožňuje již od roku 2000 držitelům průkazu ZTP a ZTP/P získat upravené vozy za výrazně zvýhodněné ceny. Úpravy mohou zahrnovat přestavbu na ruční ovládání, elektrohydraulické plošiny, jeřábky pro nakládání invalidního vozíku i další prvky, které usnadňují nastupování do vozu a jeho ovládání.

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.