Skip to content
Ford otevře v Londýně kancelář specializovanou na hledání nových řešení v oblasti mobility
Ford otevře v Londýně kancelář specializovanou na hledání nových řešení v oblasti mobility

Tisková zpráva -

Ford otevře v Londýně kancelář specializovanou na hledání nových řešení v oblasti mobility

  • Ford of Europe posiluje svoje kapacity v oblasti výzkumu a vývoje nových řešení osobní mobility otevřením nové kanceláře Smart Mobility Innovation Office v Londýně
  • Cílem je vývoj technologií chytré mobility pro nejbližší budoucnost se zaměřením na specifika evropských velkoměst
  • Díky umístění kanceláře do hubu Here East se Ford ocitá mezi předními evropskými inovátory z komerční, digitální i akademické sféry

/V Praze, 12. června 2017/ – Ford dnes oznámil, že v Londýně otevře novou kancelář Ford Smart Mobility Innovation Office, specializovanou na hledání nových řešení osobní mobility v Evropě.

Nová kancelář zajistí týmu zkušených odborníků Fordu snadný přístup k předním světovým digitálním společnostem, akademickým institucím i stávajícím partnerům. Cílem je vývoj technologií chytré mobility pro nejbližší budoucnost se zaměřením na specifika evropských velkoměst.

„Umístění našeho rychle rostoucího týmu sem, do samého srdce mobilních inovací, nám pomůže ještě rychleji získávat nové poznatky a vyvíjet nové technologie,“ řekl Steven Armstrong, viceprezident skupiny Ford Motor Company a prezident pro Evropu, Střední východ a Afriku.

Nová kancelář v kampusu Here East bude mít zpočátku kapacitu pro přibližně 40 odborných pracovníků. Otevřena bude během letošního roku. Kampus se nachází v Olympijském parku královny Alžběty, který má vlastní silniční síť. Tu by mohl Ford v budoucnu využívat k testování.

V kampusu má pracoviště mimo jiné Univerzita Loughborough, která patří k nejstarším a nejvýznamnějším britským partnerům Fordu v oblasti vědeckého výzkumu. Sídlí zde rovněž organizace Advanced Propulsion Centre (APC), se kterou Ford v minulosti spolupracoval na výzkumu v oblasti pohonných jednotek a letos na vývoji Transitu s plug-in hybridním pohonem.

Nová londýnská kancelář rozšiřuje celosvětovou síť výzkumných a inovačních pracovišť Fordu, k nimž patří mimo jiné pracoviště RIC v německých Cáchách nebo laboratoře Ford Smart Mobility Greenfield Labs v kalifornském městě Palo Alto.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 201 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.