Skip to content
Peter Fleet, prezident oddělení International Markets Group, odchází.
Peter Fleet, prezident oddělení International Markets Group, odchází.

Tisková zpráva -

Ford oznamuje důležité změny ve světovém i v evropském vedení. Novým finančním ředitelem se stává Tim Stone

  • Bob Shanks, finanční ředitel Fordu, oznámil záměr odejít ke konci roku ze společnosti. Jeho nástupcem se od 1. června stane Tim Stone, který 20 let působil v Amazonu a byl finančním ředitelem společnosti Snap
  • Peter Fleet, prezident oddělení International Markets Group, odchází. Od 1. dubna jej nahradí Mark Ovenden
  • Stuart Rowley byl jmenován prezidentem Ford of Europe a Steven Armstrong byl současně jmenován předsedou představenstva Ford of Europe

/V Praze, 21. března 2019/ – Společnost Ford Motor Company dnes oznámila, že její vrchní finanční ředitel Bob Shanks plánuje ke konci roku 2019 odejít. Nahradí ho Tim Stone, zkušený finanční manažer, který 20 let působil v Amazon Inc. a byl i finančním ředitelem Snap Inc.

Stone (52) nastoupí k Fordu 15. dubna a role finančního ředitele se ujme 1. června. Jeho nadřízeným bude prezident a generální ředitel Fordu Jim Hackett.

Shanks bude se Stonem na změně obsazení postu finančního ředitele úzce spolupracovat. Poté až do konce roku povede speciální projekty.

Bob zanechává ve Fordu po 42 letech mimořádnou stopu,“ řekl Jim Hackett. „Jako finanční ředitel neúnavně bojoval za výsledky a posouval firmu do nových výšin. Byl také úžasným kolegou.“

Jsme velmi rádi, že k nám Tim přichází v této jedinečné době, kdy usilujeme o to, abychom se stali svého druhu nejdůvěryhodnější společností na světě a vyráběli inteligentní auta pro inteligentní svět,“ dodal Hackett.

International Markets Group

Ford dnes také oznámil, že záměr odejít ze společnosti projevil i Peter Fleet, prezident oddělení International Markets Group.

Fleet (51) zastával bezmála 30 let různé role v řízení marketingu, prodeje a služeb Fordu. Od 1. dubna bude jeho nástupcem Mark Ovenden, současný prezident Ford Middle East & Africa. Od 1. ledna 2020 se International Markets Group stane samostatnou obchodní jednotkou, která bude pokrývat téměř sto různých trhů, od různých oblastí Asie přes Afriku a Mexiko až po Austrálii a Nový Zéland.

Ford of Europe

Ford dále oznámil, že Stuart Rowley, současný provozní ředitel Ford North America, byl jmenován prezidentem Ford of Europe. Ujme se provozního řízení této organizační složky s důrazem na urychlení restrukturalizace. Již v uplynulých měsících se Rowley ve spolupráci se Stevenem Armstrongem Evropě intenzivně věnoval.

Rowley (51) nahradí ve funkci právě Armstronga, který byl jmenován předsedou představenstva Ford of Europe. Armstrong (54) bude ve své nové úloze řídit významné transformační projekty a joint venture partnerství v regionu. Dále také povede jednání Fordu s evropskými vládami o zásadních legislativních i jiných otázkách.

Přímým nadřízeným obou manažerů bude Jim Farley, obě změny vstupují v účinnost od 1. dubna.

Již v lednu oznámil Ford plány na restrukturalizaci, jejímž cílem je posílit značku Ford a vytvořit v Evropě udržitelně ziskový byznys. V krátkodobém horizontu se Ford zaměřuje na zlepšování kondice společnosti a snižování strukturálních nákladů. Současně také pracuje na strategických změnách produktového portfolia.

Více informaci o Bobu Shanksovi naleznete zde.

Více informaci o Timu Stoneovi naleznete zde.

Více informaci o Peteru Fleetovi naleznete zde.

Více informaci o Marku Ovendenovi naleznete zde.

Více informaci o Stevenu Armstrongovi naleznete zde.

Více informaci o Stuartovi Rowleym naleznete zde.

Více informaci o Birgit Behrendt naleznete zde.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.