Skip to content
Ford poprvé naznačil podobu atletického a inovativního crossoveru Puma

Tisková zpráva -

Ford poprvé naznačil podobu atletického a inovativního crossoveru Puma

  • První obrázek Fordu Puma ukazuje atletický a přitažlivý crossover, který rozšíří nabídku Fordu během letošního roku
  • Jednu z inovací, založených na zpětné vazbě od zákazníků, přinese důmyslné řešení zavazadlového prostoru, který se stane nejlepším v segmentu
  • K hospodárnosti i dynamice Fordu Puma přispěje pokročilé hnací ústrojí Ford EcoBoost Hybrid se 48V elektroinstalací

/V Praze, 3. dubna 2019/ – Ford dnes zveřejnil první obrázek kompaktního crossoveru Ford Puma. Novinka přináší úchvatný design, nejlepší zavazadlový prostor ve své kategorii a 48V mild-hybridní pohon.

Ford Puma se začne prodávat na konci letošního roku. Vyrábět se bude s mimořádným důrazem na kvalitu a zpracování v montážním závodě v rumunské Craiově, do kterého Ford od roku 2008 investoval již téměř 1,5 miliardy eur (v přepočtu přibližně 38,5 mld. Kč).

První obrázek Fordu Puma prozrazuje význačné designové rysy, počínaje vysoko položenými světlomety přes svůdné aerodynamické linie až po proporce kompaktního crossoveru se zvýšenou světlou výškou. Zavazadlový prostor disponuje objemem 456 litrů.

Z podrobných analýz připomínek zákazníků vyplynul jasný požadavek na flexibilní a dostatečně dimenzovaný zavazadelník. Úkolem vývojového oddělení bylo očekávání zákazníků v tomto směru nejen naplnit, nýbrž i překonat. Inovativně řešený zavazadlový prostor Fordu Puma snadno pojme dvě sady golfových holí, postavených na výšku.

Technologie Ford EcoBoost Hybrid se pozitivně odrazí na dynamice i hospodárnosti* Fordu Puma. Řemenem poháněný integrovaný startér-generátor zachycuje při brzdění a jízdě setrvačností energii, jež jinak přichází nazmar, a využívá ji k dobíjení lithium-ion baterie. Ta pracuje s napětím 48 V a je chlazená vzduchem. Nejvyšší výkon hnací soustavy činí 114 kW (155 k).

Startér-generátor zároveň funguje jako elektromotor. V případě potřeby asistuje tříválcovému spalovacímu motoru 1.0 EcoBoost* při akceleraci a napájí také elektrické příslušenství vozu.

Ford Puma dále rozšíří stále se rozrůstající nabídku SUV a crossoverů Ford na evropském trhu. Tvoří ji modely Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge a zcela nový Explorer Plug-In Hybrid, představený včera na speciální akci „Go Further“ v Amsterdamu.

Modely SUV aktuálně tvoří více než pětinu všech prodaných vozů Ford na evropském trhu. V roce 2018 jejich odbyt meziročně vzrostl o více než 19 procent.

* Předběžné hodnoty emisí CO2 od 124 g/km, spotřeba paliva od 5,4 l/100 km

Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny podle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 se vztahují na daný model, nikoliv na konkrétní kus. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Vedle konstrukčních vlastností vozu ovlivňuje skutečnou spotřebu paliva také jízdní styl řidiče i další netechnické faktory. CO2 patří k nejvýznamnějším skleníkovým plynům, způsobujícím globální oteplování.

Od 1. září 2017 se typové schválení některých nových automobilů řídí procedurou WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) dle (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Jde o nový, realističtější způsob měření spotřeby paliva a emisí CO2. Od 1. září 2018 WLTP zcela nahradil dosud používaný cyklus NEDC. Během přechodného období budou hodnoty zjištěné dle WLTP vztahovány k NEDC. V důsledku změny metodiky měření se objeví určité rozdíly oproti dříve udávaným hodnotám spotřeby paliva a emisí CO2. To znamená, že stejný vůz může dle nové metodiky vykazovat jiné hodnoty než dříve.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.