Skip to content
Ford představil na akci „Go Further“ novou generaci Fiesty, aktuality z oblasti chytré mobility, speciální edice Mustangu i řadu dalších novinek

Tisková zpráva -

Ford představil na akci „Go Further“ novou generaci Fiesty, aktuality z oblasti chytré mobility, speciální edice Mustangu i řadu dalších novinek

  • Na akci „Go Further“ v Kolíně nad Rýnem odhalil Ford novou generaci Fordu Fiesta rovnou ve čtyřech produkčních variantách. Jsou to luxusní Vignale, sportovní ST-Line, stylový model Titanium a crossover Active
  • Ford zveřejnil nové poznatky o tom, jak mohou autonomní vozy zvýšit kvalitu života, a současně oznámil, že je od příštího roku začne testovat i v Evropě
  • Sportovní model Ford Mustang se dočkal speciálních edic Black Shadow Edition a Blue Edition; Transit Custom bude k dostání také v provedení Black Edition a rozšíří se nabídka modelů Sport
  • Oceňovaný zážehový motor 1.0 EcoBoost dostane jako první tříválec na světě inovativní technologii vypínání válce při částečném zatížení
  • Na oslavu vítězství Fordu v Le Mans v letech 1966 a 2016 se řada stavebnic LEGO® Speed Champions rozroste o modely závodních vozů Ford GT a Ford GT40

/V Praze, 29. listopadu 2016/ Společnost Ford Motor Company dnes na speciální akci „Go Further“ v německém Kolíně nad Rýnem odhalila ve světové premiéře novou generaci modelu Ford Fiesta.

Čtyři produkční verze nové Fiesty představili publiku Jim Farley, výkonný viceprezident Ford Motor Company a prezident pro Evropu, Střední východ a Afriku, a Mark Fields, prezident a generální ředitel Ford Motor Company. Prezentaci sledovalo přímo na místě 2 500 prodejců, zaměstnanců a zástupců médií. Akce se konala v továrně Fordu v kolínské čtvrti Niehl, kde se Fiesta vyrábí.

Ford na „Go Further“ oznámil i řadu dalších novinek:

  • Zveřejnil nový průzkum o přínosech autonomních vozů a oznámil, že od příštího roku začne „samořídicí“ automobily testovat i v Evropě
  • Představil Ford Mustang v nových exkluzivních provedeních Black Shadow Edition a Blue Edition; Ford Transit Custom Black Edition a nové varianty modelu Sport; a SUV Ford Edge ve sportovně stylizované verzi ST-Line
  • Oznámil, že oceňovaný motor 1.0 EcoBoost dostane jako první tříválec na světě technologii vypínání válce
  • Odhalil, že Ford GT 2016 a Ford GT40 1966, vítězné závodní vozy z Le Mans, budou k dostání jako stavebnice v rámci exkluzivní řady LEGO® Speed Champions

„Před čtyřmi lety na první akci ‚Go Further‘ slíbil Ford zefektivnění svých evropských aktivit spolu se skvělými produkty a novými technologiemi – a tento slib jsme více než naplnili díky talentu, důmyslu a nadšení našich lidí,“ řekl Farley. „Uvedli jsme novou řadu SUV, zčeřili vody v segmentu sportovních vozů naším Focusem RS a Fordem Mustang, upevnili základy našeho byznysu prostřednictvím oceňované řady užitkových modelů a přepsali pravidla kompaktních motorů naším litrovým EcoBoostem. To vše ještě předtím, než se dostaneme k nové Fiestě.“

Ne jedna nebo dvě, ale rovnou čtyři podmanivé Fiesty

Ford představil hned čtyři různé produkční varianty nové generace Fiesty: stylovou Fiestu Titanium, sportovně stylizovanou Fiestu ST-Line, luxusní Fiestu Vignale a crossover Fiesta Active.

Nová Fiesta se vyznačuje elegantním exteriérem a ergonomickým interiérem s dotykovou obrazovkou o úhlopříčce až osm palců. Disponuje vyspělým komunikačním a zábavním systémem SYNC 3 a jako první model značky Ford bude k dostání s prémiovým audiosystémem B&O PLAY.

Fiesta zároveň nabídne ještě širší možnosti personalizace než dosud. Dále přitom rozvíjí sportovní, řidičsky atraktivní charakter, který si zamilovalo již několik generací zákazníků.

Ford Fiesta nové generace debutoval v rámci spektakulárního představení. O hudební doprovod se postaral úspěšný DJ Yoda, jemuž asistoval kolaborativní robot „YuMi“. Na oslavu letošních čtyřicátin Fiesty zahráli DJ Yoda a YuMi set tvořený skladbami od roku 1976 až do současnosti.

Chytrá mobilita pro vyšší kvalitu života

Nový průzkum*, realizovaný na objednávku Fordu, ukázal, že lidé by se při cestování autonomním vozem nejraději věnovali sledování krajiny, komunikaci se svými blízkými nebo čtení.

Ford zároveň oznámil, že příští rok rozšíří program testování autonomních vozů také do Evropy.

Ford v současnosti prochází transformací. Z „pouhé“ automobilky se mění na společnost zaměřenou na mobilitu v širším smyslu. Naplňuje tak plán Ford Smart Mobility, díky kterému by se měl stát lídrem v oblastech konektivity, mobility, autonomních vozů, zákaznické zkušenosti i práce s daty. Společnost je odhodlaná zpřístupnit autonomní vozy milionům lidí. Již před časem zveřejnila záměr ztrojnásobit svoji flotilu autonomních prototypů, která tak bude největší mezi všemi výrobci automobilů.

Speciální edice Fordu Mustang pro Evropu

Ford odhalil dvě nové speciální edice legendárního Mustangu. Evropským zákazníkům přinášejí jedinečný styl ve spojení s rozšířenou výbavou.

Nový Ford Mustang Black Shadow Edition se vyznačuje černým provedením různých exteriérových prvků včetně 19palcových kol a emblému cválajícího koně. Ford Mustang Blue Edition kombinuje karoserii v modrém odstínu Grabber se sportovními pruhy. Navazuje tak na estetiku starších generací Mustangu ve výrazných barvách Grabber.

Obě speciální edice jsou poháněny motorem Ford 5.0 V8 o výkonu 310 kW. Mají komunikační a zábavní systém SYNC 3, vyhřívaná a ventilovaná přední sedadla, prémiový audiosystém nebo interiér čalouněný černou kůží. Od zahájení prodeje v létě 2015 se v Evropě prodalo již téměř 23 000 Mustangů.

Nový Transit Custom Black Edition a rozšířená nabídka modelů Sport

Dynamický nový Transit Custom Black Edition nabízí čtyři výrazné odstíny laku s kontrastním provedením střechy, zrcátek, ochranného plátu pod nárazníkem a bočních lišt. Má také speciální design 17palcových kol z lehké slitiny.

Transit Custom Sport s charakteristickými pruhy na kapotě lze nově objednávat v daleko větším počtu karosářských variant. V nabídce je van, kombi
a double-cab-in-van s krátkým i dlouhým rozvorem náprav. Ve variantě Sport je nově možné pořídit rovněž velkoprostorový Ford Tourneo Custom.

Pod kapotou těchto modelů pracuje nový vznětový motor Ford 2.0 EcoBlue o výkonu 125 kW. Nabídka prvků dodávaných na přání se rozšiřuje o šestistupňovou samočinnou převodovku SelectShift, pneumatické odpružení zadní nápravy a atraktivní 17palcová kola z lehké slitiny.

Ford představil rovněž SUV Ford Edge v novém provedení ST-Line. Vedle designu inspirovaného modely Ford Performance nabízí novinka také bohatou výbavu a výkonné motory. Řadu ST-Line dále tvoří Fiesta ST-Line, Focus ST-Line, Mondeo ST-Line a Kuga ST-Line.

Oceňovaný motor 1.0 EcoBoost přichází s další unikátní inovací

Motoráři Fordu se vzepřeli očekáváním, když dokázali bez kompromisů v kultivovanosti osadit tříválcový motor 1.0 EcoBoost systémem odpojování válce. Ten pomůže dále snížit spotřebu paliva a emise CO2.

Kompaktní a výkonný 1.0 EcoBoost je první tříválec s vypínáním válce na světě. Nová technologie dokáže deaktivovat či opětovně aktivovat válec za pouhých 14 milisekund. Díky pokročilým technickým řešením, jež eliminují vibrace, bude zapínání a vypínání válce pro řidiče nepostřehnutelné.

Závodní vozy Ford GT jako exkluzivní modely LEGO®

V rámci produktové řady LEGO® Speed Champions bude zanedlouho možné pořídit stavebnice závodních vozů Ford GT a Ford GT40, které v letech 2016 a 1966 triumfovaly v legendárním vytrvalostním závodě 24 hodin Le Mans.

Již dnes jsou v prodeji stavebnice Fordu Mustang a Fordu F-150 Raptor s přívěsem, na kterém je naložený hot rod Ford Model A.

Ford letos v Le Mans zvítězil přesně padesát let po slavném triumfu. V roce 1966 obsadily vozy Ford GT40 všechna tři místa na stupních vítězů.

Na akci „Go Further“ v Kolíně nad Rýnem reprezentovali vítězný tým z Le Mans jezdci Dirk Müller, Andy Priaulx, Harry Tincknell, Olivier Pla a Stefan Mücke. Na pódiu nechyběly závodní vozy z ročníků 1966 i 2016.

Mezi speciálními hosty Fordu na „Go Further“ byl i dvacetiletý Sennan Fielding, který závodí v britském šampionátu F4 s formulí poháněnou motorem Ford 1.6 EcoBoost.

Další podrobnosti o všech novinkách a produktech představených na „Go Further“ jsou k dispozici na gofurther.fordpresskits.com.

*Průzkum realizovala agentura Penn Schoen Berland na objednávku Ford Motor Company v listopadu 2016

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.