Skip to content
Ford_F150_Raptor SuperCrew
Ford_F150_Raptor SuperCrew

Tisková zpráva -

Ford představuje na autosalonu NAIAS 2016 v Detroitu vedle automobilových novinek také řadu inovativních myšlenek z oblasti osobní mobility

  • FordPass® chce být pro majitele automobilů tím, čím se hudebním fanouškům stala platforma iTunes; členství bude bezplatné, a to nejen pro vlastníky vozů Ford
  • Ve svém výzkumném středisku v Dearbornu otevírá Ford laboratoř zaměřenou na využití tzv. nositelné elektroniky v automobilovém průmyslu
  • Pilotní projekt Ford Credit Link je leasingový program zaměřený na zákazníky, kterým stačí mít automobil k dispozici jen občas
  • Ford a LEGO® Speed Champions představují v Detroitu novou řadu dětských stavebnic F-150 Raptor a Mustang
  • Premiéru mají na autosalonu NAIAS 2016 dvě významné novinky Fordu pro severoamerický trh, Fusion V6 Sport a pick-up F-150 Raptor SuperCrew

/V Praze, 14. ledna 2016/ – Společnost Ford Motor Company představila na autosalonu NAIAS 2016 v Detroitu vedle několika automobilových novinek také řadu inovativních myšlenek a projektů z oblasti osobní mobility.

FordPass® změní vztahy mezi automobilkou a zákazníky

Již v dubnu Ford spustí FordPass® – platformu, která znamená zcela nové pojetí vztahů mezi výrobcem automobilů a jeho zákazníky. FordPass® chce být pro majitele automobilů tím, čím se hudebním fanouškům stalo prostředí iTunes.

FordPass® umožní členům kdykoliv kontaktovat asistenty nazývané FordGuides se žádostmi o vyřešení momentálních přepravních potřeb. Může se jednat o vyhledání nejvhodnějšího způsobu cesty do cílové destinace, ale také třeba o rezervaci parkovacího místa v cíli.

„Ford byl vždy motivován záměrem zlepšit kvalitu života,“ řekl Mark Fields, prezident a generální ředitel Ford Motor Company. „Platilo to již před sto lety, kdy jsme postavili svět na kola, a platí to i dnes, kdy tuto vizi naplňujeme prostřednictvím úspěšné modelové řady osobních vozů, SUV, užitkových modelů i elektrifikovaných automobilů. Představením platformy FordPass® činíme další krok. Je to pro nás zcela nový produkt, možná dosud nejpřevratnější.“

Členství ve FordPass® bude bezplatné, postačí registrace přes internet. Platforma členům pomůže čtyřmi základními způsoby: na tržišti služeb si budou moci objednat nejvhodnější řešení svých potřeb z oblasti dopravy a mobility; asistenti FordGuides jim pomohou cestovat co nejefektivněji; za využívání programu bude možné čerpat různé odměny; a v připravovaných provozovnách FordHub budou uživatelé FordPass® moci vyzkoušet nejnovější inovace Fordu.

První FordHub se otevře během letošního roku v New Yorku. Následovat budou San Francisco, Londýn a Šanghaj.

Platforma FordPass® bude spuštěna nejprve pro zákazníky ze Spojených států a Kanady, v průběhu roku pak přijde na řadu Evropa, Čína a Brazílie. Služby se budou ovládat přes chytrý telefon. Zájemci se mohou zaregistrovat k odběru novinek na MyFordPass.com.

Nositelná elektronika může komunikovat s automobilem

Ve svém výzkumném středisku v Dearbornu otevírá Ford laboratoř zaměřenou na využití tzv. nositelné elektroniky v automobilovém průmyslu. Chytré hodinky, brýle nebo fitness náramky používá stále více lidí. Odborníci Fordu proto budou zkoumat možnosti propojení těchto přístrojů s automobilovými technologiemi.

Například systém udržování v jízdním pruhu by mohl být obezřetnější, pokud by od chytrého náramku dostal informaci, že řidič v noci špatně spal. Nebo když se v houstnoucím provozu zvýší řidiči tep, adaptivní tempomat a systém hlídání mrtvých úhlů by mohly zvětšit podélný i boční odstup od okolních vozidel.

Ford Credit Link spojuje přednosti leasingu a carsharingu

Nový pilotní leasingový program Ford Credit Link chce oslovit zákazníky, kteří nepotřebují mít automobil k dispozici nepřetržitě. Cílovou skupinou jsou rodiny nebo menší skupiny přátel či sousedů v počtu tři až šest osob.

Členové skupiny si budou moci prostřednictvím mobilní aplikace nebo zařízení instalovaného přímo ve voze rezervovat čas jízdy, zkontrolovat stav vozu, naplánovat údržbu, komunikovat s ostatními členy a hradit splátky.

Ford Credit Link bude nejprve spuštěn jako pilotní projekt v texaském Austinu.

Legendární modely Fordu jako LEGO®

Ve spolupráci s LEGO® Speed Champions uvádí Ford novou řadu dětských stavebnic LEGO®. Stavebnice Fordu Mustang má 185 dílků, obsahuje i časovou tabuli a řidiče. Stavebnice Ford F-150 Raptor sestává dokonce z 664 dílků a její součástí je také dobře vybavená garáž, přívěs, startovní semafor či hot rod Model A, stejně jako tým továrních mechaniků.

Novinky pro severoamerický trh

Ford představil na detroitském autosalonu NAIAS 2016 také nové modely určené pro severoamerický trh. Ford Fusion V6 Sport je nové sportovní provedení modelu Fusion. Pyšní se motorem 2.7 EcoBoost V6, adaptivním podvozkem s detekcí výmolů a inteligentním pohonem všech kol. Ford F-150 Raptor SuperCrew je nová karosářská varianta modelu F-150 Raptor s prodlouženou kabinou.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.