Skip to content
Puma ST je první sportovní SUV v nabídce evropského Fordu
Puma ST je první sportovní SUV v nabídce evropského Fordu

Tisková zpráva -

Ford představuje nové sportovní SUV Puma ST formou interaktivní video série

  • Ford zveřejnil řadu interaktivních videí, která divákům umožňuje „režírovat“ automobilovou honičku a uchránit tajemství nejnovějšího sportovního vozu značky Ford

  • Video série Next Level vznikla pro sociální média. Kombinuje skutečný svět s virtuálním a nabízí divákům několik možností vývoje příběhu

  • Dynamické i praktické vlastnosti nové Pumy ST názorně předvede profesionální filmová kaskadérka Lucy Jayne Murray

/V Praze, 24. září 2020/ – Společnost Ford of Europe uvolnila interaktivní video sérii, která divákům umožní řídit průběh automobilové honičky a zabránit tomu, aby tajemství nejnovějšího sportovního vozu značky Ford padlo do nepravých rukou.

Série Next Level představuje nové sportovní SUV Puma ST, jež v ní předvede své kvality během pronásledování ve skutečném i virtuálním světě. Své interaktivní dobrodružství s Pumou ST můžete zahájit zde: https://www.youtube.com/watch?v=TyKLDdRAOs8&list=PLSDdJ-bq9Y19l13gA7MQHrtCnpzwtJ6KM

„Nová Puma ST otevírá důležitou a vzrušující novou kapitolu historie modelů ST a interaktivní filmová série je perfektní způsob, jak našim zákazníkům sdělit, čím je tento vůz výjimečný,“ řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby.

Cílem série je zprostředkovat digitální představení nového vozu uživatelům sociálních médií. Jednotlivé scény zavedou diváky například do Londýna nebo na britský polygon v Millbrooku, ale rovněž do futuristických virtuálních scenérií.

Formu digitální interaktivní premiéry nového vozu zde Ford uplatnil poprvé. Při natáčení série Next Level byla dodržena všechna doporučení stran COVID-19. Puma ST v hlavní automobilové roli převáží tajemný světélkující kufřík. Uložený je v praktické schránce Megabox, která patří k originálním řešením modelové řady Puma.

Hlavní živou hvězdou série je profesionální kaskadérka Lucy Jayne Murray, která účinkovala mimo jiné ve filmech Black Widow, Wonder Woman nebo Tomb Raider. Na plátně dublovala i ty nejslavnější hollywoodské herečky.

„Ford má ohromnou sportovní tradici a Pumu ST je radost řídit. Zejména v zatáčkách se chová, jako by se pro tuhle roli narodila,“ řekla Murray. „Při natáčení nejdynamičtějších scén jsem měla prostor vyzkoušet si naplno, co vůz dokáže, a při každém manévru se choval ukázkově.“

Originální soundtrack pro sérii Next Level složilo italské duo Stereocalypse, které se věnuje elektronické hudbě. Na zvuku undergroundové taneční scény spolupracovali Stereocalypse s dýdžeji a nahrávacími labely včetně berlínských Innervisions of Berlin a francouzského superproducenta jménem Agoria.

„Nezbytnost je matkou vynalézavosti. Potřebovali jsme vymyslet řešení, které by nám umožnilo dodržovat při natáčení nařízení související s COVID-19 a současně zasáhnout nejširší možné publikum. Brzy se ukázalo, že ideální bude vytvořit virtuální svět, v němž se budou diváci moci sami pohybovat,“ řekl Chris Love, zástupce kreativního ředitele Makerhouse a spoluscénárista série Next Level.

Puma ST je první sportovní SUV v nabídce evropského Fordu. Díky výkonu 147 kW (200 k) zrychlí z klidu na 100 km/h za 6,7 sekundy a nabízí mimo jiné samosvorný diferenciál nebo přepínatelné jízdní režimy od Eco až po Track. Objednávat Pumu ST bude možné od poloviny října; první zákazníci se svých vozů dočkají před koncem roku 2020.

Natáčení probíhalo s profesionálními řidiči za kontrolovaných podmínek na uzavřených komunikacích. Nepokoušejte se filmové scény napodobovat.

Předběžné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 modelu Puma ST jsou od 6,0 l/100 km, respektive 134 g/km NEDC (6,9 l/100 km, 155 g/km WLTP).

Homologované hodnoty spotřeby paliva budou zveřejněny před uvedením modelu na trh.

Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Typové schválení nových automobilů se řídí procedurou WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) dle (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Ke konci roku 2020 WLTP plně nahradí dříve používaný měřicí cyklus NEDC. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Během přechodného období se hodnoty zjištěné dle WLTP zpětně přepočítávají na NEDC. V důsledku změny metodiky měření se objeví určité rozdíly oproti dříve udávaným hodnotám spotřeby paliva a emisí CO2. To znamená, že stejný vůz může dle nové metodiky vykazovat jiné hodnoty než dříve.

Témata

Značky


Ford of Europe zajišťuje výrobu, servis a prodej automobilů značky Ford na 50 trzích. Zaměstnává přibližně 45 000 lidí v závodech, které zcela vlastní, a v konsolidovaných joint venture podnicích, respektive přibližně 58 000 lidí při započítání nekonsolidovaných podniků. Vedle finanční společnosti Ford Motor Credit Company zastřešuje Ford Europe také Ford Customer Service Division (divizi péče o zákazníky) a 18 výrobních závodů. První vozy Ford byly dodány do Evropy již v roce 1903 – tedy v roce, kdy byla založena samotná Ford Motor Company. Výroba vozů Ford v Evropě byla zahájena v roce 1911.

Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 188 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.