Skip to content
Ford přináší novinku v podobě modelu Transit Custom Nugget
Ford přináší novinku v podobě modelu Transit Custom Nugget

Tisková zpráva -

Ford představuje nový obytný Transit Custom Nugget!

  • Ford uvede na vybrané evropské trhy včetně českého všestranný a praktický obytný vůz Transit Custom Nugget. Na vývoji se podílela specializovaná společnost Westfalia
  • Nugget nabízí prakticky vybavenou kuchyňku a lůžka pro čtyři osoby. Model Nugget Plus s prodlouženým rozvorem disponuje i zabudovanou toaletou a umyvadlem
  • Zákazníci se mohou těšit na komfortní cestování díky pokročilým asistenčním technologiím. Úsporný vznětový motor 2.0 EcoBlue umožní překonávat dlouhé vzdálenosti bez častých zastávek na čerpacích stanicích

/V Praze, 21. ledna 2019/ – Dobrodružně založeným vyznavačům obytných vozů přináší Ford novinku v podobě modelu Transit Custom Nugget.

Nový obytný Ford se začne na vybraných evropských trzích prodávat během jarních měsíců. Vychází z oblíbeného užitkového modelu Ford Transit Custom. Přestavbu na obytný automobil vyvinula specializovaná společnost Westfalia, která již Nugget úspěšně nabízí v Německu.

V Transitu Custom Nugget mohou přenocovat až čtyři osoby. Jedno pohodlné dvojlůžko se vyklápí z prostoru ve střeše a druhé se nachází v obytné části. Model Nugget Plus s prodlouženým rozvorem nabízí ještě více prostoru a také zabudovanou toaletu s výklopným umyvadlem.

Prodeje obytných vozů stále rostou. V roce 2017 se jich v Evropě poprvé prodalo více než sto tisíc. Transit Custom Nugget bude zpočátku k dostání v Belgii, Itálii, Německu, Rakousku a ve Švýcarsku. Veřejnost si ho může poprvé prohlédnout na autosalonu v Bruselu, který začíná právě dnes.

Komfort jako doma

Transit Custom Nugget nabízí výběr mezi nastavitelnou výklopnou střechou a pevnou zvýšenou střechou. Nugget Plus je o 367 mm delší než standardní model a zvýšená střecha se vyrábí sériově. Obytný prostor je rozdělen na tři zóny. Vzadu se nachází kuchyňka ve tvaru písmene L, uprostřed je obytná část s jídelním koutem, ložnice našla místo ve střeše.

Podlaha se vzhledem imitujícím dřevo je praktická a snadno se čistí. Tepelný komfort zajišťuje nezávislé topení. Plynový vařič se dvěma hořáky a ocelový dřez v kuchyňce umožňují přípravu teplých pokrmů. K uchovávání zásob slouží chladnička s objemem 40 litrů a nechybějí ani nádrže na pitnou a užitkovou vodu, každá s kapacitou 42 l. V zadní části je pak k dispozici venkovní sprcha.

Okolo sklopného stolku v obytné části se může usadit k jídlu a zábavě až pět osob – tři na lavici, dvě na otočných sedadlech řidiče a spolujezdce. Všechny varianty Transitu Custom Nugget mají zatmavená boční okna, výklopná okna ve druhé řadě a vyhřívané sklo zadního okna. Na přání lze dodat prémiový audiosystém nebo nosiče na kola a další sportovní vybavení.

Méně zastávek na tankování

Transit Custom Nugget je poháněn vyspělým vznětovým motorem Ford 2.0 EcoBlue, který se vyznačuje kultivovaným chodem, příznivým průběhem točivého momentu a nízkou spotřebou paliva.

Zákazníci mají na výběr varianty o nejvyšším výkonu 96 nebo 125 kW. Obě se standardně dodávají se šestistupňovou manuální převodovkou, na přání je však k dispozici i šestistupňová samočinná skříň SelectShift. Hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 začínají na 6,3 l/100 km, respektive 165 g/km.* Ke snížení množství oxidů dusíku ve výfukových plynech přispívá sériově montovaný systém selektivní katalytické redukce.

V nabídce výbavy nechybí komunikační a zábavní systém SYNC 3 s 8palcovou dotykovou obrazovkou a hlasovým ovládáním. Bezpečnost i komfort jízdy zvyšují moderní asistenční technologie z osobních modelů značky Ford, jako jsou předkolizní asistent s detekcí chodců, adaptivní tempomat nebo širokoúhlá zadní kamera.

Transit Custom je celoevropsky nejprodávanějším modelem v segmentu dodávek s nosností do jedné tuny. Za rok 2018 má na kontě 131 800 prodaných vozů.

* Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 se vztahují na daný model, nikoliv na konkrétní kus. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Vedle konstrukčních vlastností vozu ovlivňuje skutečnou spotřebu paliva také jízdní styl řidiče i další netechnické faktory. CO2 patří k nejvýznamnějším skleníkovým plynům, způsobujícím globální oteplování.

Od 1. září 2017 se typové schválení některých nových automobilů řídí procedurou WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) dle (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Jde o nový, realističtější způsob měření spotřeby paliva a emisí CO2. Od 1. září 2018 WLTP zcela nahradí dosud používaný cyklus NEDC. Během přechodného období budou hodnoty zjištěné dle WLTP vztahovány k NEDC. V důsledku změny metodiky měření se objeví určité rozdíly oproti dříve udávaným hodnotám spotřeby paliva a emisí CO2, což znamená, že stejný vůz může dle nové metodiky vykazovat jiné hodnoty než dříve.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.