Skip to content
Upravený podvozek uděluje Rangeru Tremor pevnější „postoj“, ještě zdůrazněný rozšířenými lemy blatníků.
Upravený podvozek uděluje Rangeru Tremor pevnější „postoj“, ještě zdůrazněný rozšířenými lemy blatníků.

Tisková zpráva -

Ford Pro posiluje terénní přitažlivost úspěšného pick-upu Ranger novým modelem Tremor

  • Ford Pro rozšiřuje varianty nejprodávanějšího pick-upu v Evropě o Ranger Tremor. Modelová řada Ranger nebyla ještě nikdy tak široká
  • Robustní nový Ranger Tremor se vyznačuje podvozkem s dlouhými zdvihy pérování a tlumiči Bilstein, propracovanými asistenčními funkcemi pro jízdu v terénu a výrazným novým vzhledem
  • Novinkou v segmentu je flexibilní nosič na přepravu žebříků, prken či kajaků, který ponechává nákladový prostor volný pro jiný náklad
  • Ranger Tremor lze objednávat od března 2023, první dodávky evropským zákazníkům se očekávají v srpnu 2023

PRAHA, 28. března 2023 – Společnost Ford Pro odhalila nový Ranger Tremor – další verzi nejprodávanějšího pick-upu v Evropě.

Ranger Tremor cílí na zákazníky, kteří vyžadují ještě lepší schopnosti v náročném terénu. Pyšní se výrazně přepracovaným podvozkem včetně sériově montovaných tlumičů pérování Bilstein. Jistotu ovládání vozu mimo asfalt zvyšují speciální off-road asistenční funkce, zatímco robustní nový vzhled odráží terénní potenciál modelu.

Jako první v segmentu nabízí Ranger Tremor flexibilní nosič dlouhých předmětů. Objednávat jej bude možné také pro Ranger Limited a Wildtrak.

„Nový Ranger Tremor se řídí stejným receptem jako náš ikonický Ranger Raptor; přidává nejoblíbenějšímu evropskému pick-upu ještě více terénních schopností a fascinující vzhled, čímž posiluje přitažlivost modelové řady Ranger pro ještě širší okruh zákazníků,“ řekl Hans Schep, generální ředitel Ford Pro pro Evropu.

Představení Rangeru Tremor přichází v návaznosti na historicky nejlepší prodejní výsledky řady Ranger v Evropě. 1 Osm po sobě jdoucích let na pozici nejprodávanějšího vozu své třídy podtrhl Ranger rekordním tržním podílem 44,9 % a meziročním růstem podílu o 18 procent. Objednávky na nový model přijímají prodejci Ford od března 2023, první dodávky evropským zákazníkům se očekávají v srpnu 2023.

Nový Ranger Tremor 2 vychází z Rangeru XLT. Osloví zejména zákazníky, kteří vyžadují naprostou důvěru v terénní schopnosti svého Rangeru.

O 26 mm vyšší světlá výška spolu s rozšířením rozchodu o 30 mm dávají Rangeru Tremor potřebnou jistotu při pohybu v těžkém terénu.3Sériově montované tlumiče pérování Bilstein s účinkem závislým na míře stlačení poskytují optimální tlumící účinek v celém rozsahu zdvihu pérování, aniž by negativně ovlivňovaly jízdní vlastnosti na zpevněných silnicích. Odolnost vozu při překonávání terénních překážek zvyšuje zesílená konstrukce řízení a ochranný ocelový plát.

Novinkou mezi standardně dodávanými off-road technologiemi je Trail Turn Assist,4 který využívá funkci přesměrovávání hnací síly pomocí brzd ke zmenšení poloměru otáčení až o 25 procent. Systém Trail Control 4pracuje podobně jako tempomat: automaticky udržuje nastavenou rychlost do 32 km/h, aby se řidič mohl plně soustředit na směrové vedení vozu v náročném terénu. Režim Rock Crawl (pomalá jízda přes balvany a velké kameny), dříve dostupný pouze u modelu Ranger Raptor, kalibruje odezvu plynu, protiprokluzový systém a strategii řazení pro kontrolované překonávání nerovného a kamenitého terénu nízkými rychlostmi.4

Upravený podvozek uděluje Rangeru Tremor pevnější „postoj“, ještě zdůrazněný rozšířenými lemy blatníků. Specifický trubkový rám za kabinou, dodávaný sériově, dává vozu dobrodružný vzhled, zatímco hliníkové boční nášlapy a dvojice odhalených tažných ok vpředu poukazují na funkční stránku vzhledu. Celkový dojem dotvářejí exteriérové detaily v šedém odstínu Boulder a tmavá maska.

Sedadla i podlaha Rangeru Tremor jsou potaženy vinylem, který je voděodolný a snadno se čistí. Na přání lze dodat přípravu pro stropní spínače se šesti pozicemi pro navijáky, LED lišty a další příslušenství, dostupné prostřednictvím prodejců Ford nebo online ve Ford Shopu.

Flexibilní nosič jako novinka v segmentu

Ranger Tremor lze vybavit inovativním novým flexibilním nosičem.6Jedná se o kombinaci posuvného aerodynamického ochranného rám za kabinou a integrovaných příčníků střešních ližin, určené k bezpečné přepravě dlouhých předmětů. Výhodou je i to, že nákladový prostor pak zůstává volný pro jiný náklad. Od března 2023 bude flexibilní nosič dostupný jako výbava na přání i pro Ranger Limited a Wildtrak.

Cena Fordu Ranger Tremor je v České republice stanovena na 1 182 000 Kč bez DPH.

# # #

1 Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko

2 Ford Ranger Tremor má dle metodiky WLTP homologované emise CO2270 g/km WLTP km a spotřebu paliva 10,3 l/100 km.

Rozsahy emisí CO2a spotřeby paliva se mohou lišit v závislosti na variantách vozidel nabízených na jednotlivých trzích. Uváděné hodnoty spotřeby paliva, emisí CO2 a dojezdu na elektřinu byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců.

3 Před jízdou v terénu si vždy prostudujte návod k obsluze, seznamte se s terénem a jeho náročností a používejte vhodné bezpečnostní vybavení.

4 Asistenční systémy jsou podpůrné. Nenahrazují úsudek a pozornost řidiče a nezbavují ho povinnosti ovládat vůz. Podrobnosti jsou uvedeny v návodu k obsluze.

5 Flexibilní nosič je k dispozici pro vybrané modely od roku výroby 2023. Maximální dynamické zatížení činí 80 kg, statické 250 kg. Vyžaduje ruční manipulaci. Při umístění nákladu nad anténou se doporučuje anténu demontovat – to může ovlivnit dostupnost rádia, satelitního signálu a online služeb. Nosnost a přepravní kapacita jsou omezeny hmotností nákladu a jejím rozložením. Maximální užitečné zatížení se liší v závislosti na instalovaném příslušenství a konfiguraci vozidla. Informace o nosnosti konkrétního vozidla jsou uvedeny na štítku na rámu dveří.

Témata

Značky


Ford, globální americká společnost, která je již více než 100 let pevně spjata s Evropou, usiluje o svobodu pohybu, která jde ruku v ruce s péčí o planetu a o sebe navzájem. Plán společnosti Ford+ s obchodními jednotkami Model e, Ford Pro a Ford Blue urychluje její evropskou transformaci směrem k plně elektrické a uhlíkově neutrální budoucnosti v roce 2035. Společnost se vydává vpřed s novými odvážnými elektromobily, z nichž každý je navržen s ohledem na evropské řidiče, a inovacemi ve službách, které pomáhají lidem spojovat se, komunitám růst a firmám prosperovat. Prodej a servis vozů Ford na 50 jednotlivých evropských trzích zahrnuje také činnost společnosti Ford Motor Credit Company, divize zákaznických služeb Ford a 14 výrobních závodů (osm plně vlastněných a šest nekonsolidovaných závodů ve společném podniku) se čtyřmi centry v Kolíně nad Rýnem v Německu, ve Valencii ve Španělsku a ve společném podniku v Craiově v Rumunsku a v Kocaeli v Turecku. Společnost Ford zaměstnává přibližně 34 000 lidí ve svých plně vlastněných závodech a konsolidovaných společných podnicích a přibližně 54 000 lidí včetně nekonsolidovaných podniků v celé Evropě. Další informace o společnosti, jejích produktech a úvěru Ford Credit jsou k dispozici na adrese www.corporate.ford.com

O společnosti Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) je globální společnost se sídlem v Dearbornu ve státě Michigan, která se zavázala pomáhat budovat lepší svět, kde se každý člověk může svobodně pohybovat a plnit si své sny. Firemní plán Ford+, zaměřený na růst a tvorbu hodnot, kombinuje stávající silné stránky, nové schopnosti a dlouhodobě budované vztahy se zákazníky s cílem obohatit jejich zážitky a prohloubit jejich loajalitu. Společnost Ford vyvíjí a dodává inovativní, oblíbené pick-upy a SUV vozy Ford, užitkové dodávky a luxusní vozy Lincoln, jakož i pokročilé služby konektivity. Kromě toho si Ford buduje vedoucí postavení v oblasti řešení mobility, včetně technologie autonomního řízení, a poskytuje finanční služby prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company. Ford zaměstnává po celém světě přibližně 182 000 lidí. Další informace o společnosti, jejích produktech a společnosti Ford Motor Credit Company jsou k dispozici na adrese corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.