Skip to content
Ford Pro představuje nové digitální funkce a vylepšené technologie, které přijdou do Fordu Transit v roce 2024

Tisková zpráva -

Ford Pro představuje nové digitální funkce a vylepšené technologie, které přijdou do Fordu Transit v roce 2024

  • Společnost Ford Pro v Evropě oznámila zásadní vylepšení digitálních schopností svých užitkových vozidel Transit a E-Transit, které bude zákazníkům k dispozici v roce 2024.
  • Vylepšení rozšiřují ekosystém softwaru a služeb Ford Pro o produktivitu zvyšující prvky, konkrétně o konektivitu 5G, bezdrátové aktualizace Ford Power-Up, 12palcovou dotykovou obrazovku, Doručovací asistent a digitální spínače přídavného vybavení.
  • Vylepšená přední náprava, nová osmistupňová automatická převodovka a lehčí podvozek pomáhají maximalizovat nosnost a zlepšují ovladatelnost, výkon a účinnost vozidla.
  • Modely Transit a E-Transit jsou plně integrovány s nabídkou nabíjení, softwaru a servisu Ford Pro.

PRAHA, 25. října 2023 – Společnost Ford Pro dnes oznámila významnou modernizaci modelu Transit - nejprodávanější dodávky na světě1 - která má podnikům pomoci zvládnout více operací a optimalizovat jejich provoz.

Modely Ford Transit a E-Transit získaly rozsáhlé vylepšení standardních funkcí konektivity a možnost bezdrátové aktualizace Ford Power-Up. Nový software zjednodušuje dodatečné přestavby a automatizuje opakující se úkony pro řidiče rozvážkové služby, kteří často provedou až 150 rozvozů denně. Vylepšení podvozku a volitelná osmistupňová automatická převodovka zvyšují užitečné zatížení a zlepšují výkon, ovladatelnost a efektivitu vozidla. 2

"Jako evropský lídr v prodeji užitkových vozů již osm let po sobě nepřestáváme hledat nové příležitosti, jak pomoci zvýšit produktivitu našich zákazníků," řekl Hans Schep, generální ředitel Ford Pro v Evropě. "Pracujeme ruku v ruce s našimi zákazníky, abychom pochopili výzvy, kterým čelí, a společně vytvářeli nová řešení. Tyto inovace vylepšují digitální funkce Transitu, jeho hardware a podpůrný ekosystém Ford Pro, aby našim zákazníkům poskytly novou úroveň produktivity."

Vylepšená technologie ve standardní výbavě

Aby Ford Pro pomohl zákazníkům všech profesí dosáhnout výhod produktivity propojených užitkových vozidel, pokračuje v rozšiřování digitálních možností svého portfolia užitkových vozidel Transit a E-Transit. Mezi novinky pro rok 2024 v Evropě patří:

  • Standardizovaný systém SYNC 4, 312palcový dotykový displej umístěný uprostřed a vestavěný navigační systém 4s dopravními informacemi v reálném čase, které řidičům pomáhají plánovat trasy a dodržovat časový plán. Pracoviště řidiče nově doplňuje 8palcový digitálně-analogový přístrojový štít.
  • Nejnovější 5G modem 5 společnosti Ford, který poskytuje superrychlé připojení k inteligentním technologiím Transitu s bezdrátovými aktualizacemi Ford Power-Up pro zvýšení produktivity vozidla bez nutnosti návštěvy prodejce.
  • Doručovací asistent 6, dostupný pro modely E-Transit a Transit s dlouhým rozvorem a automatickou převodovkou, který automatizuje opakující se bezpečnostní úkony řidičů rozvážkových vozů, kteří často provedou až 150 rozvozů denně, a zkrátí tak každou dodávku až o 20 sekund. Zvolení parkovací polohy na otočném voliči automatické převodovky zastaví motor, aktivuje výstražná světla a alarm a zamkne všechny dveře, které řidič nepoužívá k výstupu z kabiny nebo přístupu k zásilkám. Opětovné sešlápnutí brzdového pedálu nastartuje motor a deaktivuje výstražná světla.
  • Digitální spínače přídavného vybavení umožňují řidičům ovládat dodatečně instalované vybavení prostřednictvím nastavitelných digitálních spínačů na standardním 12palcovém dotykovém displeji v kabině a také propojení se softwarovými balíčky Ford Pro pro vzdálené sledování například teploty v chladicích vozech přepravujících léčiva nebo potraviny a nápoje, kde je nezbytné zajistit kontinuální chlazení.

Navrženo pro vyšší výkon, efektivitu a schopnosti

Součástí standardní výbavy modernizovaného Transitu se stane komplexní sada pokročilých asistenčních systémů pro bezpečnost řidiče a nákladu, včetně systému Pre-Collission assist s autonomním nouzovým brzděním, systému pro udržování v jízdním pruhu, funkce rozpoznávání dopravních značek omezujících rychlost a sledování bdělosti řidiče. 6 Sady asistenčních systémů zahrnují systém hlídání mrtvého úhlu a varování před projíždějícími vozy při couvání z parkovacího místa, inteligentní adaptivní tempomat s funkcí udržování uprostřed jízdního pruhu a funkcí Stop & Go a 360stupňovou kameru, která řidičům poskytuje větší jistotu. Asistenční systémy mohou provozovatelům pomoci snížit prostoje, náklady na opravy a pojištění. 6

    Modernizovaný Transit přichází s novou osmistupňovou automatickou převodovkoupro verze s pohonem předních kol, která zlepšuje efektivitu a přepravní kapacitu. 2

    Přepracovaná přední náprava snižuje hmotnost až o 27 kg v závislosti na konfiguraci vozidla. Konstrukce také umožňuje snazší výměnu brzd a zkracuje servisní dobu až o dvě hodiny při výměně všech čtyř brzdových kotoučů. Pro modernizovaný Transit se standardem stávají 16palcová kola.

    Modernizovaný Transit v 2-3místné karosářské variantě Van a 5-7místné DCiV je k dispozici pro zákaznické objednávky. Další karosářské verze a elektrický E-Transit rozšíří nabídku již brzy. Od svého uvedení na trh v roce 2022 se Ford E-Transit stal jasným lídrem v oblasti dvoutunových elektrických dodávek, což představuje více než 50procentní tržní podíl v segmentu v Evropě. 8

    Díky zvýhodnění 249 200 Kč bez DPH začíná cena modernizovaného Transitu Van v nejprodávanějším provedení Trend 350 na 834 700 Kč bez DPH.

    Pro model Transit DCiV je akční cena stanovena na 938 000 Kč bez DPH při zvýhodnění ve výši 220 000 Kč bez DPH.

    # # #

    1 Na základě údajů společnosti S&P Global Mobility New Registrations CY2014-CYE 2022 za březen 2023, které se sestavují z úředních i dalších zdrojů a zachycují 95 % registrací nových vozidel ve více než 80 zemích světa. Do výsledků řady Transit se počítají všechny varianty modelů Ford Transit a Transit Custom. Modely Transit Connect a Transit Courier v nich zahrnuty nejsou.

    2 Cílové hodnoty dojezdu a nabíjecích časů vycházejí ze zkoušek výrobce a kalkulací založených na homologačním cyklu WLTP. Skutečný dojezd se může lišit v závislosti na povětrnostních podmínkách, jízdním stylu řidiče, kondici vozu a stáří lithium-ion akumulátoru.

    Uváděné hodnoty spotřeby paliva/elektřiny, emisí CO2 a dojezdu na elektřinu byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců.

    3 Nenechte se při řízení rozptylovat. Je-li to možné, využívejte ovládání hlasem. Nedržte telefon za jízdy. Některé funkce nemusí být dostupné, je-li zařazen rychlostní stupeň. Ne všechny funkce jsou kompatibilní se všemi telefony.

    4 Navigační služby vyžadují SYNC 4 a FordPass Connect, bezplatné online služby a aplikaci FordPass Pro (podrobnosti viz podmínky FordPass) nebo Ford Telematics. Způsobilé vozy získají bezplatné 90denní předplatné navigačních služeb, které začíná v den zahájení záruky na nové vozidlo. Zákazníci musí zkušební verzi navigačních služeb odemknout aktivací způsobilého vozidla prostřednictvím členského účtu FordPass. Online služby a funkce závisí na dostupnosti kompatibilní sítě. V důsledku dalšího vývoje technologií/mobilních sítí/automobilů může časem dojít k omezení funkčnosti nebo vyřazení z provozu některých online funkcí. Aplikace FordPass Pro je kompatibilní s vybranými mobilními platformami. K dispozici je formou stažení. Mohou být účtovány poplatky za čerpání dat a odesílání zpráv.

    5 K využívání funkcí dálkového přístupu je zapotřebí mobilní aplikace FordPass Pro, modem FordPass Connect a bezplatně poskytované online služby (podrobnosti viz podmínky FordPass). V důsledku dalšího vývoje technologií/mobilních sítí/automobilů může časem dojít k omezení funkčnosti nebo vyřazení z provozu některých online funkcí. Součástí balíku online služeb není Wi-Fi hotspot.

    6 Asistenční systémy jsou podpůrné. Nenahrazují úsudek a pozornost řidiče a nezbavují ho povinnosti ovládat vůz. Podrobnosti jsou uvedeny v návodu k obsluze.

    7 Maximální hmotnost přívěsu se může měnit v závislosti na nákladu, konfiguraci vozidla, příslušenství a počtu cestujících. Přepravní kapacita je omezena hmotností nákladu a jejím rozložením. Maximální užitečné zatížení závisí na instalovaném příslušenství a konfiguraci vozu.

    8 Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Španělsko, Rumunsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko a Velká Británie.


    Témata


    Ford, globální americká společnost, která je již více než 100 let pevně spjata s Evropou, usiluje o svobodu pohybu, která jde ruku v ruce s péčí o planetu a o sebe navzájem. Plán společnosti Ford+ s obchodními jednotkami Model e, Ford Pro a Ford Blue urychluje její evropskou transformaci směrem k plně elektrické a uhlíkově neutrální budoucnosti v roce 2035. Společnost se vydává vpřed s novými odvážnými elektromobily, z nichž každý je navržen s ohledem na evropské řidiče, a inovacemi ve službách, které pomáhají lidem spojovat se, komunitám růst a firmám prosperovat. Prodej a servis vozů Ford na 50 jednotlivých evropských trzích zahrnuje také činnost společnosti Ford Motor Credit Company, divize zákaznických služeb Ford a 14 výrobních závodů (osm plně vlastněných a šest nekonsolidovaných závodů ve společném podniku) se čtyřmi centry v Kolíně nad Rýnem v Německu, ve Valencii ve Španělsku a ve společném podniku v Craiově v Rumunsku a v Kocaeli v Turecku. Společnost Ford zaměstnává přibližně 34 000 lidí ve svých plně vlastněných závodech a konsolidovaných společných podnicích a přibližně 54 000 lidí včetně nekonsolidovaných podniků v celé Evropě. Další informace o společnosti, jejích produktech a úvěru Ford Credit jsou k dispozici na adrese www.corporate.ford.com

    O společnosti Ford Motor Company

    Ford Motor Company (NYSE: F) je globální společnost se sídlem v Dearbornu ve státě Michigan, která se zavázala pomáhat budovat lepší svět, kde se každý člověk může svobodně pohybovat a plnit si své sny. Firemní plán Ford+, zaměřený na růst a tvorbu hodnot, kombinuje stávající silné stránky, nové schopnosti a dlouhodobě budované vztahy se zákazníky s cílem obohatit jejich zážitky a prohloubit jejich loajalitu. Společnost Ford vyvíjí a dodává inovativní, oblíbené pick-upy a SUV vozy Ford, užitkové dodávky a luxusní vozy Lincoln, jakož i pokročilé služby konektivity. Kromě toho si Ford buduje vedoucí postavení v oblasti řešení mobility, včetně technologie autonomního řízení, a poskytuje finanční služby prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company. Ford zaměstnává po celém světě přibližně 182 000 lidí. Další informace o společnosti, jejích produktech a společnosti Ford Motor Credit Company jsou k dispozici na adrese corporate.ford.com.

    Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

    Kontakty pro média

    Petr Burián

    Petr Burián

    Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

    Související příběhy

    Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

    Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.