Skip to content
Od roku 2008 proinvestoval Ford v Craiově již téměř 1,5 miliardy eur
Od roku 2008 proinvestoval Ford v Craiově již téměř 1,5 miliardy eur

Tisková zpráva -

Ford začne v rumunské Craiově vyrábět druhý model. Rozšíření výroby si vyžádá investice ve výši 200 milionů eur a přinese 1 500 pracovních míst

  • Ford rozšíří výrobní program montážního závodu v rumunské Craiově o druhý model.
    V současnosti se zde vyrábí malé SUV Ford EcoSport a motor 1.0 EcoBoost
  • Od roku 2008 proinvestoval Ford v Craiově již téměř 1,5 miliardy eur
  • Vznikne přibližně 1 500 nových pracovních míst. Počet zaměstnanců v Craiově tak vzroste na 5 900

/V Praze, 24. května 2018/ – Ford tento týden potvrdil rozšíření výrobního programu továrny v rumunské Craiově o druhý model. V souvislosti s tím zde proinvestuje až 200 milionů eur (v přepočtu přibližně 5,1 mld. Kč) a vznikne 1 500 nových pracovních míst.

Aktuálně Ford v Craiově vyrábí malé SUV Ford EcoSport a motor 1.0 EcoBoost. Druhý model
a datum zahájení výroby budou oznámeny později.

Nová investice rozšíří naši výrobní řadu atraktivních nových modelů vyráběných v Evropě. Je pokračováním transformace závodu v Craiově,“ řekl Steven Armstrong, prezident a generální ředitel Ford of Europe, Middle East & Africa. „Rozšíření výroby o druhý model svědčí o provozní flexibilitě továrny v Craiově a odráží sílu našeho partnerství s místními dodavateli i komunitou.“

Od roku 2008 proinvestoval Ford v Craiově již téměř 1,5 miliardy eur (včetně nově oznámené investice). Nedávno prošla továrna modernizací, v rámci níž zde bylo instalováno více než
550 robotů.

Ford předpokládá, že v souvislosti s rozšířením výroby o druhý model přijme až 1 500 nových pracovníků na třetí směnu. Dnes má továrna více než 4 400 zaměstnanců a jejich počet tak ve výsledku naroste na 5 900.

Investice do budoucnosti továrny v Craiově svědčí o důvěře Fordu v závazek rumunské vlády, která přislíbila modernizaci infrastruktury v regionu. To je nezbytným předpokladem udržení konkurenceschopnosti Craiovy v globálním měřítku.

Aktuální provedení Fordu EcoSport, vyráběného v Craiově, bylo uvedeno na evropské trhy v roce 2017. Jeho nejvýznamnějšími novinkami jsou hodnotný interiér, výkonný a hospodárný vznětový motor 1.5 EcoBlue, inteligentní pohon všech kol a sportovně stylizovaná varianta ST-Line. 

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.