Skip to content
V roce 2020 uvede Ford na trh plně elektrické SUV. Bude inspirované novým Mustangem a nabídne dojezd téměř 500 km na jedno nabití
V roce 2020 uvede Ford na trh plně elektrické SUV. Bude inspirované novým Mustangem a nabídne dojezd téměř 500 km na jedno nabití

Tisková zpráva -

Ford zveřejnil první obrazovou upoutávku na svůj nový model s elektrickým pohonem

  • V roce 2020 uvede Ford na trh plně elektrické SUV. Bude inspirované novým Mustangem a nabídne dojezd téměř 500 km na jedno nabití
  • Ford plánuje uvést na světové trhy do roku 2022 celkem 40 elektrifikovaných modelů, z toho 16 plně elektrických

/V Praze, 6. září 2018/ – Ford dnes zveřejnil první obrazovou upoutávku na nové elektrické SUV, inspirované Mustangem. Jde o první nový model vytvořený pracovní skupinou Ford Team Edison, která byla založena za účelem vývoje elektrifikovaných modelů pro všechny světové trhy.

Ředitelem produktového vývoje ve Ford Team Edison je Darren Palmer. Specializovaný tým sídlí v nových kancelářích v centru Detroitu. Dostal volnost pracovat zcela novým a inovativním způsobem, aby přiváděl nové elektrické modely na trh co nejrychleji.

Pracovní kultura v týmu Edison podporuje neotřelé myšlení a experimentální postupy při vývoji prototypů. Přibližné prototypy, při jejichž výrobě se může použit třeba i překližka, dávají členům týmu prostor rychleji se učit a postupovat vpřed. Díky tomu přicházejí s intuitivními a inovativními návrhy.

Zákazníci elektrických vozů si pořizují vstupenku do budoucnosti a cílem našeho týmu je přivést na svět nejen vozy, které se budou zákazníkům opravdu líbit, ale i celý bezchybně fungující ekosystém elektrické mobility,“ řekl Palmer.

Nové plně elektrické SUV značky Ford přijde na trh v roce 2020. Bude inspirované modelem Mustang a nabídne dojezd téměř 500 km na jedno nabití. Ford plánuje uvést na světové trhy do roku 2022 celkem čtyřicet elektrifikovaných modelů, z toho šestnáct plně elektrických. V této souvislosti bude investovat celkem 11 miliard USD (v přepočtu přibližně 244 mld. Kč). 

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.