Skip to content
Šestihodinovka na Silverstone startuje v neděli 19. srpna ve 13.00
Šestihodinovka na Silverstone startuje v neděli 19. srpna ve 13.00

Tisková zpráva -

Mistrovství světa vytrvalostních závodů pokračuje šestihodinovkou v Silverstone

  • Stefan Mücke a Olivier Pla s vozem Ford GT č. 66 budou pokračovat v heroickém souboji o mistrovský titul
  • Andy Priaulx a Harry Tincknell pojedou s vozem č. 67
  • Šestihodinovka na Silverstone startuje v neděli 19. srpna ve 13.00

/V Praze, 15. srpna 2018/ – Takzvaná „super sezóna“ světového vytrvalostního šampionátu pokračuje tento víkend dalším podnikem a tým Ford Chip Ganassi Racing je připraven bojovat o nejvyšší příčky. Třetí kolo mistrovství světa FIA ve vytrvalostních závodech se jede na slavné závodní trati Silverstone, která leží jen několik kilometrů od Greatworth Parku, kde má tým svoji základnu. Pro Ford Chip Ganassi Racing je tak šestihodinovka na Silverstone vlastně domácím podnikem.

V předchozím závodě v Le Mans očekával tým tvrdý boj s konkurencí, což se bezezbytku vyplnilo. „Konkurence ve třídě GTE Pro je mimořádně silná. Viděli jsme to ve Spa i v Le Mans,“ řekl ředitel týmu George Howard-Chappell. „Soupeři s novými vozy se rozhodně zlepšují a už víme, jak konkurenceschopné Porsche a Ferrari jsou. Měsíc před závodem jsme si rezervovali test a přidali se k nám dva další výrobci, takže nejméně tři z nás mají představu, co očekávat od nového povrchu trati. Určitě pojedeme naplno a jsem si jistý, že uspořádání okruhu našemu vozu vyhovuje.“

Nejúspěšnější posádkou Fordu v Le Mans byla trojice Stefan Mücke (GER), Olivier Pla (FRA) a Billy Johnson (US) ve voze Ford GT se startovním číslem 66, která dojela šestá. Mücke a Pla jsou momentálně na druhém místě průběžného pořadí v šampionátu jezdců a na lídry ztrácejí pouhých osm bodů. V Le Mans startují tříčlenné posádky, ale v následujících závodech se ve vozech č. 66 i 67 budou opět střídat vždy dva piloti.

V Le Mans pro nás bylo důležité získat co nejvíce bodů,“ řekl Mücke. „Soupeři byli velice silní, zejména Porsche. Proto jsem rád, že jsme průběžně druzí a máme o co bojovat. Naším cílem je vyhrát šampionát, potřebujeme tedy maximum bodů. Vítězství v Silverstone by pro tým bylo obzvlášť cenné, protože je to náš domácí závod.“

Andy Priaulx (GB), Harry Tincknell (GB) a Tony Kanaan (BRA) vydřeli v Le Mans čtvrté místo. Po závodě však obdrželi penalizaci za nedodržení časového limitu pro střídání jezdců. Také britská dvojice, která v roce 2017 na Silverstone zvítězila, chce o nadcházejícím víkendu nasbírat co největší bodový příděl.

V tomto závodě bude záležet především na životnosti pneumatik,“ řekl Tincknell. „Je to kvůli kombinaci nového abrazivního povrchu a vysokorychlostního charakteru trati v Silverstone. Na šest hodin závodění máme jen čtyři sady pneumatik. Ford GT má dobrou aerodynamiku a my pneumatiky šetříme, tak snad to pro nás bude výhoda. Doufejme, že i domácí podpora nás povzbudí k dalšímu vítězství.“

Šestihodinovka na Silverstone startuje v neděli 19. srpna ve 13.00 středoevropského času. Na video ze závodu se můžete podívat zde.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.