Skip to content
Nadace Ford Motor Company investuje do projektu za čtyři roky milion dolarů
Nadace Ford Motor Company investuje do projektu za čtyři roky milion dolarů

Tisková zpráva -

Nadace Fordu investuje během čtyř let milión dolarů do střediska společensky prospěšného podnikání v Rumunsku

  • V rumunské Craiově bude otevřeno první středisko Ford Resource and Engagement Centre (FREC) v Evropě a čtvrté na světě
  • Středisko bude provozovat nezisková organizace EDUCOL v prostorách poskytnutých craiovským magistrátem
  • Nadace Ford Motor Company investuje do projektu za čtyři roky milion dolarů

/V Praze, 15. června 2018/ – Ford Motor Company Fund, dobročinná nadace
Ford Motor Company, včera oznámila, že v Rumunsku otevře první evropské středisko FREC.

FREC Craiova vznikne ve spolupráci s místní neziskovou organizací
Asociatia Pentry Educatie SV Oltenia (EDUCOL) a Magistrátem města Craiova, který poskytl prostory.

Nová organizace FREC, do níž Ford prostřednictvím své nadace během čtyř let investuje milion amerických dolarů (v přepočtu přibližně 22 milionů Kč), bude fungovat jako inkubátor myšlenek.
V něm studenti a absolventi univerzity v Craiově budou vymýšlet a navrhovat inovativní udržitelné cesty k posouvání společenského i hospodářského pokroku. Cílem je zvýšit počet pracovních míst, ekonomický potenciál i kvalitu života v regionu Olténie.

FREC Craiova bude čtvrtou organizací svého druhu na světě a první v Evropě. První byla otevřena v roce 2013 v Detroitu. Následovala pracoviště v Jižní Africe a opět v Detroitu. Začátkem roku 2019 se otevře FREC v Bangkoku.

Nadace Ford má hrdou tradici upevňování těch společenství, která jsou domovem našich zaměstnanců, prodejců, dodavatelů i zákazníků,“ řekl Jim Vella, prezident Ford Motor Company Fund and Community Services. „Jsme rádi, že můžeme přenést náš transformační model FREC do Evropy a poskytovat jeho prostřednictvím příležitosti a zdroje, pomáhající zlepšit životy lidí
v Rumunsku.

Doufáme, že spojením americké odbornosti a nadšení s plodným podnikatelským prostředím
v Rumunsku přimějeme více mladých lidí k tomu, aby se stali aktivními a zodpovědnými členy místní společnosti. Je nám ctí spolupracovat s Ford Motor Company
,“ řekl profesor Leonardo-Geo Mănescu, prezident organizace EDUCOL.

Nadace Ford působí po celém světě. Zaměřuje se na strategické investice do budování společenství, vzdělání a bezpečnosti silničního provozu. Program zastřešující tyto iniciativy nese název „Operace lepší svět“.

V Rumunsku nadace v posledních letech například založila školicí středisko specializované na mechaniku a elektrotechniku. Spustila také bezplatný screening kardiovaskulárních chorob nebo zdokonalovací kurzy pro mladé řidiče pod hlavičkou mezinárodního programu Ford Driving Skills for Life. Ten ostatně v září proběhne i v České republice.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.