Skip to content
Nový Ford Fiesta – verze Titanium
Nový Ford Fiesta – verze Titanium

Tisková zpráva -

Nový Ford Fiesta už zná své ceny pro Českou republiku!

  • Začátek výroby nového Fordu Fiesta se rychle blíží, což potvrzuje i fakt, že importér minulý týden zveřejnil jeho ceny pro český trh – a tím také oficiálně zahájil prodej nového modelu.
  • V rámci zaváděcí nabídky dostanou všichni zákazníci k vozu zdarma i pětiletou záruku.

/V Praze, 4. dubna 2017/ Na přelomu června a července do České republiky přijede již sedmá generace slavné Fiesty. Aktuálně nejprodávanější malý vůz v Evropě vždy vynikal zajímavým designem, bezpečností a špičkovými jízdními vlastnostmi. Na rozdíl od svých předchůdkyň nebude nová Fiesta patřit do „hlavního proudu“ segmentu malých vozů, ale bude mířit do jeho horní části: velkorysými rozměry, použitými technologiemi, výbavou
i kvalitou zpracování. V segmentu malých aut se tak Ford nadále bude o přízeň zákazníků ucházet se dvěma modely. Kromě Fiesty totiž nabízí i dostupný, ale dobře vybavený a prostorný model KA+.

Jako prémiový malý vůz bude nový Ford Fiesta vybaven i bezpečnostními a komfortními technologiemi, jež byly dosud vyhrazeny pouze vozům vyšších tříd. Sem patří například funkce Pre-Collision Assist s detekcí chodců za snížené viditelnosti, aktivní parkovací asistent, přední kamera atd. (Výčet všech technologií najdete v přiloženém ceníku.) Kromě toho dostane nový Ford Fiesta i nejvyšší verzi infotainmentu SYNC 3 s až osmipalcovou obrazovkou a také – jako první Ford vůbec – prémiový audiosystém B&O PLAY.

Úvodními provedeními nové Fiesty, které se v České republice objeví letos v létě, budou standardní verze Trend a bohatě vybavené Titanium, později přijde na trh luxusní Vignale
a sportovně střižená varianta Ford Fiesta ST-Line.

Pro nový Ford Fiesta budou k dispozici celkem čtyři motory, tři benzínové včetně populárního agregátu 1.0 EcoBoost o výkonu 100 koní (s možností volby mezi šestistupňovou manuální
a automatickou převodovkou) a jeden dieselový – 1.5 TDCi o výkonu 85 koní.

Nová Fiesta přitom proti současné generaci naroste ve všech rozměrech: její délka tak bude mít hodnotu 4 040 mm, rozvor 2 493 a šířka se sklopenými zrcátky 1 783 mm, což bude pro její posádku znamenat významné zvětšení vnitřního prostoru a o 13 litrů nabyde na objemu i zavazadlový prostor.

Ceny nového Fordu Fiesta začínají na 304 990 Kč za verzi Trend s třídveřovou karoserií
a motorem 1.1 (70 k) – a například pětidveřová verze Titanium s motorem EcoBoost
a šestistupňovou manuální převodovkou přijde na 387 990 Kč. Podrobnosti naleznete
v přiloženém ceníku.

Příplatková výbava je navíc k nové generaci Fiesty dostupná za velmi atraktivní ceny:
vyhřívané čelní sklo za 2 500 Kč, automatická klimatizace 3 400 Kč nebo tempomat za 3 550 Kč.

V rámci zaváděcí nabídky dostanou všichni zákazníci k vozu i pětiletou záruku zdarma. 
K dispozici je i několik variant financování od společnosti Ford Credit, například úrok 2,99 %
s měsíční splátkou 3 555 Kč.

Nový Ford Fiesta si lze již dnes objednat u všech autorizovaných partnerů Ford v České republice.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 201 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.