Skip to content
Nový Ford Fiesta získal v testu NCAP maximálních možných pět hvězdiček!
Nový Ford Fiesta získal v testu NCAP maximálních možných pět hvězdiček!

Tisková zpráva -

Nový Ford Fiesta získal v testu NCAP maximálních možných pět hvězdiček!

  • Nezávislá organizace Euro NCAP udělila zcela novému Fordu Fiesta pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti; Fiesta je první Ford se systémem detekce chodců, který dokáže zabránit nehodě i za tmy
  • Za průběh boční srážky obdržela Fiesta maximální možný počet bodů. Inovativní konstrukce karoserie účinněji odvádí energii nárazu do střechy
  • K pětihvězdičkovému hodnocení přispěly i četné asistenční technologie

/V Praze, 6. září 2017/ – Nezávislá organizace Euro NCAP, která se zabývá posuzováním bezpečnosti automobilů prodávaných na evropském trhu, ocenila bezpečnostní vlastnosti zcela nového Fordu Fiesta pěti hvězdičkami. To je nejvyšší možné hodnocení, jaké lze udělit.

Fiesta disponuje několika vyspělými systémy, které mohou zmírnit následky nehody, popřípadě jí v určitých případech zcela zabránit. Příkladem může být předkolizní asistent s detekcí chodců, který nově dokáže předejít nehodě i za tmy.

Organizace Euro NCAP udělila Fiestě vysoké skóre za ochranu jak dospělých (87 procent), tak dětí (84 procent). Ze zkoušek simulujících boční střet dvou vozidel si Fiesta odnesla maximální možný bodový příděl a výborně si vedla rovněž v čelním nárazu a bočním nárazu do sloupu.

Hodnoticí zpráva Euro NCAP vyzdvihuje i asistenční technologie jako nastavitelný omezovač rychlosti nebo systém navrácení do jízdního pruhu. Pochvalnou zmínku si vysloužily rovněž bezpečnostní pásy s předpínači a omezovači tahu. Fiesta je poprvé nabízí i na zadních sedadlech. Soustava airbagů vpředu kryje oblast hlavy, hrudníku i pánve.

Karoserie nové Fiesty obsahuje o 36 procent více vysokopevnostní oceli zušlechtěné bórem více. Tento materiál se objevuje v kriticky důležitých místech včetně horní části středového sloupku karoserie, jehož vylepšená konstrukce účinněji odvádí energii bočního nárazu do střechy.

Deformaci prostoru pro cestující při bočním nárazu zabraňují rovněž zdokonalené výztuhy ve dveřích. V nich se nacházejí také tlakové senzory, které umožňují rychlejší aktivaci zádržných systémů.

Nová Fiesta je prvním v Evropě prodávaným modelem značky Ford, při jehož vývoji se uplatnily počítačové simulace bariérových zkoušek celého vozu pokročilou metodou analýzy konečných prvků.

Asistenční systémy nové Fiesty využívají dvou kamer, tří radarů a dvanácti ultrazvukových senzorů. Tato kombinace umožňuje sledovat okolí vozu v rozsahu 360° a dopředu až na vzdálenost 130 metrů. Fiesta nabízí mimo jiné aktivní parkovací asistent, adaptivní tempomat, automatické přepínání dálkových světel, hlídání mrtvých úhlů, upozornění na vozidla přijíždějící ze strany, indikátor vzdálenosti, sledování bdělosti, systém pro automatické navrácení do jízdního pruhu a rozpoznávání dopravních značek.

Pěti hvězdičkami Euro NCAP se pyšní již 11 modelů značky Ford: B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier, Transit a Tourneo Custom.

Zájemci o novou Fiestu se mohou rozhodovat mezi čtyřmi různými verzemi. Vedle Fiesty Trend je to stylová Fiesta Titanium, sportovní Fiesta ST-Line a luxusní Fiesta Vignale.

Během příštího roku rozšíří nabídku ještě crossover Fiesta Active a nová Fiesta ST s výkonem
147 kW (200 k).

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Související příběhy

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.