Skip to content
Nový Ford Focus sbírá jedno ocenění za druhým
Nový Ford Focus sbírá jedno ocenění za druhým

Tisková zpráva -

Nový Ford Focus má za prvních šest měsíců na trhu na kontě již 12 ocenění a 42 100 prodaných vozů

  • Nový Ford Focus si připsal již dva tituly „auto roku“ a deset vítězství v kategoriích. Patří také mezi finalisty evropské ankety Auto roku 2019
  • Zákazníci si oblíbili sportovně stylizovanou variantu ST-Line, modré odstíny Chrome a Desert Island i novou osmistupňovou samočinnou převodovku
  • Focus je k dispozici také ve variantách Trend, Titanium, Vignale a Active. Nabízí prostornou karoserii a vyspělé asistenční technologie

/V Praze, 27. prosince 2018/Nový Ford Focus sbírá jedno ocenění za druhým. Od základu nově navržený model získal od zahájení prodeje letos v létě již 12 prestižních ocenění včetně dvou titulů „auto roku“. Ke konci listopadu má na kontě již více než 42 100 prodaných kusů. Více než 40 procent z těchto prodejů připadá na sportovně stylizovanou variantu ST-Line.

Přibližně každý šestý kupující nového Focusu si vybral modrou barvu Chrome nebo Desert Island. Nová osmistupňová samočinná převodovka je žádanější, než Ford původně předpokládal.

Nový Focus se vyrábí s využitím nejmodernějších technologických postupů v německém Saarlouis jako pětidveřový hatchback a kombi. Vedle zmíněné varianty ST-Line tvoří nabídku jednotlivé stupně výbavy, nazvané Trend, Titanium a Vignale. Objednávat již lze také crossover Focus Active, inspirovaný vozy kategorie SUV.

„Média, odborná veřejnost i, což je nejdůležitější, zákazníci mají pro nový Focus jen slova chvály. Stačí se podívat na získaná ocenění i na tempo, jakým vozy mizí ze showroomů,“ řekl Glen Goold, šéfkonstruktér programu Focus ve Ford of Europe. „Být považován za nejlepšího v natolik silně obsazeném segmentu znamená opravdu velkou pochvalu.“

Předností nového Focusu si všímají média a organizace z celé Evropy. V Chorvatsku a ve Finsku byl vyhlášen autem roku 2019. Přínosy pro firemní klientelu, konkrétně hospodárnost motorů EcoBoost a EcoBlue, bezdrátové dobíjení chytrých telefonů či zabudovaný modem FordPass Connect, se odrážejí v zisku titulu Podnikatelské auto roku ve Španělsku, ve vítězství v kategorii Benefit cen Fleet Awards 2018 v České republice a rovněž v titulu Nejlepší vůz nižší střední třídy v britských BusinessCar Awards.

Nový Focus byl také vyhlášen nejlepším vozem kompaktní třídy v německé anketě Auto Zeitung Auto Trophy 2018 a nejlepším rodinným vozem v anketě 2018 Scottish Car of the Year Awards.

Focus se dále probojoval mezi sedm finalistů evropské ankety Auto roku 2019, jejíž výsledky budou vyhlášeny v březnu 2019.

Nový Focus nabízí více vnitřního prostoru, kvalitní materiály a paletu nejvyspělejších asistenčních technologií, od adaptivního tempomatu s funkcí Stop & Go přes průběžné vedení uprostřed jízdního pruhu až po průhledový displej.

Nezávislá organizace Euro NCAP udělila novému Focusu maximální pětihvězdičkové hodnocení. Vůz byl přitom jako jeden z prvních posuzován podle nové, ještě přísnější metodiky.

Kompletní seznam ocenění udělených novému Fordu Focus k prosinci 2018:

  • Auto roku 2019 – Finsko
  • Auto roku 2019 – Chorvatsko
  • Rodinný vůz roku – Belgie
  • Irish Car of the Year Awards: Malý/kompaktní vůz roku – Irsko
  • Autobild Golden Wheels: Nejlepší kompaktní vůz – Bulharsko
  • BusinessCar Awards: Nejlepší vůz nižší střední třídy – Velká Británie
  • Parkers New Car Awards 2019: Nejlepší malý rodinný vůz – Velká Británie
  • 2018 Scottish Car of the Year Awards: Nejlepší rodinný vůz – Skotsko
  • Auto Zeitung Auto Trophy 2018: Nejlepší kompaktní vůz – Německo
  • Great Austrian Automobile Prize: vítěz kategorie Start – Rakousko
  • Podnikatelské auto roku – Španělsko
  • Fleet Awards 2018: vítěz kategorie Benefit – Česká republika

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.