Skip to content
Ford Focus čtvrté generace dorazil k autorizovaným prodejcům Fordu v České republice.
Ford Focus čtvrté generace dorazil k autorizovaným prodejcům Fordu v České republice.

Tisková zpráva -

Nový Ford Focus už čeká na své zákazníky

  • Přes 300 vozů na skladě v České republice
  • 5 hvězdiček v hodnocení NCAP
  • Nejširší zavazadlový prostor v segmentu
  • Cena od 369 990 Kč

/V Praze, 20. srpna 2018/ Jedna z nejočekávanějších automobilových novinek letošního roku, Ford Focus čtvrté generace, dorazila k autorizovaným prodejcům Fordu v České republice. V současné době je k dispozici již několik set vozů v různých specifikacích, ze kterých si vybere každý.

Tradičně skvělé jízdní vlastnosti nového Fordu Focus z něj činí ideální vůz pro vyznavače dynamické jízdy, díky prostornému interiéru i zavazadlovému prostoru je zase perfektním rodinným společníkem a vyspělé asistenční systémy spolu s vysokou úrovní pasivní bezpečnosti řadí Focus mezi vůbec nejbezpečnější auta na českém trhu. U autorizovaných prodejců jsou již první hatchbacky; verze kombi přijde v říjnu.

V současné době máme v České republice na skladě více než tři sta vozů,“ říká marketingový ředitel českého Fordu Libor Beneš. „A každým dnem přijíždějí desítky dalších. Já i moji kolegové jsme přesvědčeni, že díky mnohem prostornějšímu interiéru i zavazadlovému prostoru u verze kombi a také velmi příznivé základní ceně 369 990 Kč se z nového Focusu brzy stane náš nejprodávanější model.

Nový Ford Focus ve čtvrté generaci nabízí výrazně zvětšený interiér i zavazadlový prostor, jenž je dokonce nejširší v segmentu, přičemž vnější rozměry narostly jen nepatrně. Nový Focus je tak vhodný nejen na dlouhé cesty, ale i do hustého městského provozu. V něm mu pomůže například vyspělý adaptivní tempomat s funkcí Stop&Go, rozpoznávání cyklistů nebo samočinný parkovací systém, kde řidič (u vozů se samočinnou převodovkou) při parkovacím manévru nemusí ovládat ani volant, ani pedály. Z mnoha dalších asistenčních systémů jmenujme ještě alespoň asistent vyhýbacího manévru, který dnes z celé světové automobilové produkce nabízí pouze nový Focus.

Také pro nový Ford Focus platí pětiletá záruka, je to auto bezpečné (5 hvězdiček v hodnocení NCAP), prostorné a dostupné (od 369 990 Kč nebo 3 500 Kč měsíčně*) a je radost ho řídit. I proto si myslím, že si ho čeští motoristé rychle zamilují,“ uzavírá ředitel marketingu českého Fordu, Libor Beneš.

*Platí pouze pro podnikatele do 30. 9. 2018 při využití značkového financování Ford Options s pevnou úrokovou sazbou 2,99 % pro model Ford Focus Trend 5dv. 1.0 EcoBoost 100k při zaváděcí ceně 369 990 Kč. Nabídka financování není závaznou nabídkou na uzavření smlouvy. 

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.