Skip to content
Modernizované modely Ford S-MAX a Galaxy lze již objednávat
Modernizované modely Ford S-MAX a Galaxy lze již objednávat

Tisková zpráva -

Nový Ford Galaxy a zdokonalený S-MAX jsou ještě stylovější, komfortnější a moderněji vybavené

  • Ford opět modernizoval modely S-MAX a Galaxy. Mají atraktivnější design exteriéru a nové vzory kol z lehké slitiny.
  • S-MAX i Galaxy nabízejí v osmnácti směrech seřiditelná sedadla, která podle lékařů a terapeutů přispívají ke zmírnění obtíží se zády. K dispozici jsou rovněž adaptivní sedadla s masážní funkcí
  • Díky rozšíření výbavy o palubní modem FordPass Connect zajistí oba modely online připojení až pro deset zařízení a mají také novou funkci informování o nebezpečné situaci před vozem
  • S-MAX i Galaxy nedávno dostaly úsporný vznětový motor 2.0 EcoBlue o výkonu až 176 kW (240 k), osmistupňovou samočinnou převodovku nebo adaptivní tempomat s funkcí Stop&Go

/V Praze, 10. října 2019/ – Ford dnes oznámil další zdokonalení stylových velkoprostorových modelů S-MAX a Galaxy. Modernizované varianty se vyznačují atraktivnějším exteriérem, vyšším komfortem a novými funkcemi v oblasti konektivity.

Modely S-MAX a Galaxy ve výbavových stupních Titanium a ST-Line se nyní dají ještě lépe rozeznat díky výraznějšímu odlišení předních partií exteriéru.

Pro S-MAX a Galaxy ve výbavových stupních Titanium jsou k dispozici nová přední sedadla, seřiditelná v osmnácti směrech. Svoje schválení jim udělila organizace Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR, v překladu Kampaň za zdravá záda), v níž se angažují zdravotníci, specializovaní na pohybový aparát.

Další novinkou pro oba modely je palubní modem FordPass Connect. Dokáže proměnit vůz v pojízdný Wi-Fi hotspot až pro deset zařízení a umožňuje využívat novou funkci upozornění na nebezpečnou situaci daleko před vozem. Řidiči se díky tomu dovědí o potenciálně rizikové situaci, dříve než ji mohou zaznamenat oni sami nebo senzory jejich vozu.

V loňském roce dostaly modely S-MAX a Galaxy technicky vyspělý vznětový motor 2.0 EcoBlue o výkonu až 176 kW (240 k), osmistupňovou samočinnou převodovku nebo moderní asistenční systémy včetně adaptivního tempomatu s funkcí Stop&Go.

Ještě vyšší úroveň cestovního komfortu

Pro S-MAX a Galaxy ve výbavové linii Titanium jsou k dispozici nová přední sedadla, seřiditelná v osmnácti směrech. Svoje schválení jim udělila organizace Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR, v překladu Kampaň za zdravá záda).

Hodnotící komisi tvoří odborníci z různých zdravotnických oborů. Aby sedadlo schválení získalo, musí se sedačka umět přizpůsobit přirozené pozici sezení člověka, namísto aby člověk přizpůsoboval svoji pozici sedadlu. Vedle podélného a výškového nastavení a nastavení sklonu opěradla lze u těchto sedadel seřizovat rovněž oporu šíje, zad a stehen. Elektronicky seřiditelná bederní opěrka se ovládá tlačítky na bočnici sedáku.

Zájemci o model S-MAX se mohou rozhodovat mezi pětimístným a sedmimístným provedením, Galaxy disponuje sedmi sedadly vždy. Díky funkci snadného sklápění Easy Fold ve druhé a třetí řadě lze konfiguraci interiéru snadno změnit do jedné z 32 možných kombinací. Třetí řada sedadel v Galaxy může být na přání opatřena elektrickým ovládáním.

Moderní konektivita díky FordPass Connect

Se zabudovaným modemem FordPass Connect, dodávaným jako standardní výbava, lze vůz snadno proměnit ve Wi-Fi hotspot až pro deset zařízení a využívat funkce dálkového přístupu prostřednictvím mobilní aplikace FordPass. Tímto způsobem může zákazník pohodlně zjistit polohu vozu a zkontrolovat hladinu paliva nebo interval do další výměny oleje. Přes aplikaci je dokonce možné ovládat na dálku zámky dveří, nebo dokonce vůz s automatickou převodovkou vzdáleně nastartovat, aniž by se kdokoli dostal dovnitř.

Díky modemu FordPass Connect mohou oba modely nabízet také novou funkci upozornění na blížící se nebezpečnou situaci. Řidiči se díky tomu dovědí o potenciálním riziku, dříve než ho mohou zaznamenat oni sami nebo senzory jejich vozu. Funkce nezávisí na navigaci. Využívá průběžně aktualizované údaje od společnosti HERE Technologies, která je shromažďuje od úřadů, složek záchranného systému i z jiných vozidel připojených do cloudu.

Upozornění se mohou týkat například stavebních prací, výskytu zvířat nebo chodců na dálnici a podobně.

Nenucená dynamika a příjemnější řízení

Díky nejmodernějším technickým řešením nabízí moderní vznětový agregát 2.0 EcoBlue výkon a točivý moment odpovídající většímu motoru při spotřebě a emisích motoru menšího. Do modelů S-MAX a Galaxy se dodává ve variantách s nejvyšším výkonem 110 nebo 140 kW (150/190 k), popřípadě v provedení Bi-Turbo o výkonu 176 kW (240 k).*

Namísto sériově dodávané šestistupňové mechanické převodovky se mohou zákazníci rozhodnout pro osmistupňovou samočinnou rychlostní skříň, která se obsluhuje moderním otočným voličem.

Právě v kombinaci se samočinnou převodovkou je k dispozici zdokonalený adaptivní tempomat s funkcí Stop&Go, jenž samočinně udržuje odstup od vpředu jedoucího vozu. V případě potřeby dokáže takto vybavený vůz sám brzdit až do zastavení a znovu se rozjet, pokud doba stání nepřesáhne tři sekundy.

Komunikační a zábavní systém Ford SYNC 3 umožňuje ovládat audio, navigaci, klimatizaci a připojené chytré telefony hlasem nebo prostřednictvím osmipalcové dotykové obrazovky. SYNC 3 podporuje Apple CarPlay™ i Android Auto™, to vše bez dalšího příplatku.

Modernizované modely Ford S-MAX a Galaxy lze již objednávat u autorizovaných partnerů českého Fordu.

Ford S-MAX a Galaxy: Spotřeba paliva a emise CO2:*

Android a Android Auto jsou registrované ochranné známky Google Inc.

*Všechny uvedené hodnoty se vztahují na vozy v základní výbavě.

Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 se vztahují na daný model, nikoliv na konkrétní kus. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Vedle konstrukčních vlastností vozu ovlivňuje skutečnou spotřebu paliva také jízdní styl řidiče i další netechnické faktory. CO2 patří k nejvýznamnějším skleníkovým plynům, způsobujícím globální oteplování.

Od 1. září 2017 se typové schválení některých nových automobilů řídí procedurou WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) dle (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Jedná se o nový, realističtější způsob měření spotřeby paliva a emisí CO2. Od 1. září 2018 WLTP postupně nahrazuje dříve používaný cyklus NEDC. Během přechodného období budou hodnoty zjištěné dle WLTP vztahovány k NEDC. V důsledku změny metodiky měření se objeví určité rozdíly oproti dříve udávaným hodnotám spotřeby paliva a emisí CO2. To znamená, že stejný vůz může dle nové metodiky vykazovat jiné hodnoty než dříve.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 199 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.