Skip to content
Nový Ford Ranger MS-RT přináší do Evropy produktivitu inspirovanou motorsportem

Tisková zpráva -

Nový Ford Ranger MS-RT přináší do Evropy produktivitu inspirovanou motorsportem

  • Ford Pro odhaluje nový exkluzivní modelový program pro užitkové vozy pod značkou MS-RT, který kombinuje úžasný vzhled s extrémními schopnostmi.
  • Ford Ranger MS-RT je dokonalý silniční pick-up s jedinečným designem, který mu dodává svalnatá karoserie, snížené odpružení a 21palcová kola z lehkých slitin
  • Zcela nový model MS-RT je nyní možné objednat u prodejců Ford Pro po celé Evropě, dodávky zákazníkům budou zahájeny v druhé polovině roku 2024.
  • Cena Rangeru MS-RT je v České republice stanovena na 1 593 000 Kč bez DPH.

PRAHA, 13. února 2024 – Společnost Ford Pro dnes představila nový model pod značkou MS-RT a odhalila zcela nový Ranger MS-RT.

Exkluzivní nový model byl navržen a zkonstruován v úzké spolupráci globálního týmu Fordu a specialistů MS-RT - odnože rallye partnera Fordu, společnosti M-Sport - tak, aby poskytoval jedinečnou kombinaci působivého vzhledu inspirovaného motoristickým sportem, vylepšených jízdních vlastností a vynikající nosnosti.

" Těší nás, že můžeme do našeho portfolia Ford Pro přidat model MS-RT, a nabídnout tuto fascinující variantu zákazníkům, kteří potřebují užitkový vůz, ale zároveň chtějí svému podnikání dodat nějaký výrazný prvek," řekl Hans Schep, generální manažer Ford Pro Europe. "Stále více zákazníků hledá vůz pro práci, ale zároveň i takový, který podpoří jejich životní styl ve volném čase. Nás nový model MS-RT je dokonalou odpovědí."

Model MS-RT, odvozený z platformy nejnovější generace modelu Ranger, kombinuje odvážnou vizuální stránku s technickými vylepšeními. Ranger MS-RT se vznětovým motorem V6 o objemu 3,0 litru využívá unikátní nastavení zavěšení a kol, které zlepšuje jeho schopnosti na silnici a dělá z něj " ultimátní silniční pick-up".

Plně propojený užitkový vůz, který stojí na vrcholu své modelové řady, je také integrován s platformou softwaru a propojených služeb Ford Pro. Tato řešení společně pomáhají malým firmám snížit náklady na vlastnictví, maximalizovat dobu provozuschopnosti a optimalizovat produktivitu jejich vozidel.

Zákazníci si mohou Ranger MS-RT objednat u prodejců Ford Pro již nyní, dodávky zákazníkům budou zahájeny v druhé polovině roku 2024.

Ford Ranger MS-RT

Ford Ranger MS-RT je navržen jako dokonalý silniční pick-up se svalnatým designem karoserie a jasnou inspirací v motoristickém sportu.

Špičkový pick-up je poháněn výkonným vznětovým motorem Ford V6 o objemu 3,0 litru s výkonem 240 k a točivým momentem 600 Nm, 3 využívá 10stupňovou automatickou převodovku a může se pochlubit stálým pohonem všech kol e4WD, který najdeme i v ostatních modelech nejnovější modelové řady Ranger. Ranger MS-RT si rovněž zachovává stejnou vynikající nosnost 1 tuny 1 a tažnou kapacitu 3 500 kg jako zcela nový Ranger. 4

Po vizuální stránce přináší přední maska modelu Ranger MS-RT - inspirovaná extrémními závodními vozy Ranger, které soutěží v Asii - výraznou přední část s maskou chladiče se strukturou včelí plástve a integrovanýmspoilerem. Celkový postoj vozidla snižují tvarované boční prahy a vzadu je výrazný nárazník s integrovaným difuzorem. Víko korby je opatřeno grafikou MS-RT a exkluzivním spoilerem typu ducktail, který je doplněn spoilerem nastřeše kabiny. Tato unikátní kombinace spoilerů byla optimalizována pomocí počítačových simulací, aby napomohla celkové aerodynamice a zvýšila stabilitu vozu ve vysokých rychlostech.

Exkluzivní 21palcová kola používají nízkoprofilové pneumatiky 275/45 R21 a jsou největšími koly, která kdy byla na Fordu Ranger nabízena. Jsou umístěna v rozšířených podbězích, které zvětšují celkovou šířku vozidla vpředu i vzadu o 82 mm; rozchod kol je zvětšen o 40 mm na každé straně pro lepší přilnavost a stabilitu.

Unikátní systém odpružení 5 byl optimalizován s cílem dosáhnout ideální úrovně ovladatelnosti a komfortu, přičemž konečná konfigurace zahrnuje nové, tužší tlumiče vpředu, upravené nastavení zadního zavěšení a celkové snížení výšky o 40 mm.

"Jestliže je Ranger Raptor dokonalým sportovním off-roadem, pak je Ranger MS-RT dokonalým silničním pick-upem," řekl Schep. "Je to odklon od toho, co v tomto segmentu obvykle v Evropě vídáme, ale díky jízdní dynamice blížící se více osobním vozům a nezměněné tažné a přepravní kapacitě věříme, že zákazníkům pickupů nabídne novou atraktivní alternativu."

Výrazný interiér je vybaven unikátními novými sedadly s podpůrnějšími opěrkami a opěradly na předních sedadlech, které dodávají vozidlu sportovnější vzhled a pocit při současném zvýšení komfortu. Na předních i zadních sedadlech je použita kombinace čalounění vinyl a velur s výrazným vzorem MS-RT a modrým prošíváním, na předních sedadlech jsou umístěny emblémy MS-RT. Řidičům je k dispozici také vyhřívaný sportovní volant s modrým označením na 12. hodině.

Od zahájení prodeje bude Ranger MS-RT k dispozici v řadě barevných provedení, včetně šedé Conquer, s černě lakovanými kryty zpětných zrcátek a klikami dveří v barvě černá Agate. Standardní výbava zahrnuje 12palcový dotykový displej se systémem SYNC 4A, 6 dvouzónovou automatickou klimatizaci, přední a zadní parkovací senzory, 2 zadní parkovací kameru, 2 inteligentní adaptivní tempomat a inteligentní omezovač rychlosti. 2

Nová generace vozů MS-RT

Společnost MS-RT, což je zkratka pro M-Sport Road Technology, vznikla v roce 2015 na základě partnerství mezi jejím zakladatelem Edwardem Daviesem a společností M-Sport.

Společnost M-Sport dlouhodobě spolupracuje s Fordem při konstrukci a výrobě jeho rallye vozů, včetně současného Fordu Puma Rally1, a připravuje také vozy pro závody Global Rallycross a závody GT3.

Tým specialistů společnosti MS-RT čerpá z DNA motoristických programů společnosti M-Sport a využívá ji k výrobě upravených silničních vozů s jedinečným sportovním charakterem. Společnost již dříve vyvinula upravené verze dřívější generace modelů Ford Pro Transit Custom, Transit Connect a Ranger a nová spolupráce na toto dědictví navazuje.

Ranger MS-RT bude nabízen prostřednictvím prodejců Ford Pro v celé Evropě. Nový model bude finálně sestavován a dokončován ve speciálním novém závodě v areálu Ford Dagenham Estate ve Velké Británii. Moderní zařízení, které se nachází v blízkosti základny inženýrského týmu Ford Pro v areálu Ford Dunton Campus, zahrnuje designové a technické studio, poloautomatickou lakovnu a dvě montážní linky, přičemž přímo v areálu se nachází specializovaný tým zákaznického servisu.

# # #

1 Maximální užitečné zatížení se liší a závisí na příslušenství a konfiguraci vozidla. Informace o nosnosti konkrétního vozidla naleznete na štítku na rámu dveří. Náklad vždy řádně zajistěte.

2 Asistenční systémy jsou podpůrné. Nenahrazují úsudek a pozornost řidiče a nezbavují ho povinnosti ovládat vůz. Podrobnosti jsou uvedeny v návodu k obsluze.

3 Výkon a točivý moment jsou nezávislé vlastnosti a nemusí být dosaženy současně.

4 Při správném vybavení. Maximální tažná síla se liší v závislosti na nákladu, konfiguraci vozidla, příslušenství a počtu cestujících.

5 Předpokládaná dostupnost od září 2024.

6 Nenechte se při řízení rozptylovat. Je-li to možné, využívejte ovládání hlasem. Nedržte telefon za jízdy. Některé funkce nemusí být dostupné, je-li zařazen rychlostní stupeň. Ne všechny funkce jsou kompatibilní se všemi telefony.


Témata


Ford, globální americká společnost, která je již více než 100 let pevně spjata s Evropou, usiluje o svobodu pohybu, která jde ruku v ruce s péčí o planetu a o sebe navzájem. Plán společnosti Ford+ s obchodními jednotkami Model e, Ford Pro a Ford Blue urychluje její evropskou transformaci směrem k plně elektrické a uhlíkově neutrální budoucnosti v roce 2035. Společnost se vydává vpřed s novými odvážnými elektromobily, z nichž každý je navržen s ohledem na evropské řidiče, a inovacemi ve službách, které pomáhají lidem spojovat se, komunitám růst a firmám prosperovat. Prodej a servis vozů Ford na 50 jednotlivých evropských trzích zahrnuje také činnost společnosti Ford Motor Credit Company, divize zákaznických služeb Ford a 14 výrobních závodů (osm plně vlastněných a šest nekonsolidovaných závodů ve společném podniku) se čtyřmi centry v Kolíně nad Rýnem v Německu, ve Valencii ve Španělsku a ve společném podniku v Craiově v Rumunsku a v Kocaeli v Turecku. Společnost Ford zaměstnává přibližně 34 000 lidí ve svých plně vlastněných závodech a konsolidovaných společných podnicích a přibližně 57 000 lidí včetně nekonsolidovaných podniků v celé Evropě. Další informace o společnosti, jejích produktech a úvěru Ford Credit jsou k dispozici na adrese www.corporate.ford.com

O společnosti Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) je globální společnost se sídlem v Dearbornu ve státě Michigan, která se zavázala pomáhat budovat lepší svět, kde se každý člověk může svobodně pohybovat a plnit si své sny. Firemní plán Ford+, zaměřený na růst a tvorbu hodnot, kombinuje stávající silné stránky, nové schopnosti a dlouhodobě budované vztahy se zákazníky s cílem obohatit jejich zážitky a prohloubit jejich loajalitu. Společnost Ford vyvíjí a dodává inovativní, oblíbené pick-upy a SUV vozy Ford, užitkové dodávky a luxusní vozy Lincoln, jakož i pokročilé služby konektivity. Kromě toho si Ford buduje vedoucí postavení v oblasti řešení mobility, včetně technologie autonomního řízení, a poskytuje finanční služby prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company. Ford zaměstnává po celém světě přibližně 182 000 lidí. Další informace o společnosti, jejích produktech a společnosti Ford Motor Credit Company jsou k dispozici na adrese corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.