Skip to content
Nový Ford Transit Custom
Nový Ford Transit Custom

Tisková zpráva -

Nový Ford Transit Custom dostal atraktivnější design a propracovanější interiér

  • Ford Transit Custom nastavuje nová měřítka ve třídě lehkých užitkových vozů s nosností do jedné tuny. Hlavními novinkami jsou výraznější design přední části a zcela nová palubní deska

  • Všechny nabízené pohonné jednotky patří do nové konstrukční řady EcoBlue, na přání je k dispozici také šestistupňová samočinná převodovka

  • Díky nejlepší nabídce odkládacích prostor ve třídě, zdokonalenému komfortu i ergonomii a novým možnostem konektivity je nový interiér ideální mobilní kanceláří

  • K pokročilým technologiím patří první inteligentní asistent rychlosti v segmentu užitkových vozů, který pomáhá řidičům dodržovat povolenou rychlost

  • Nový Transit Custom se začne prodávat koncem letoška, první dodávky zákazníkům se plánují na začátek roku 2018. O rok později přijde Transit Custom Plug-in Hybrid (PHEV) s možností bezemisního provozu

/V Praze, 13. července 2017/ Ford dnes představil nové provedení modelu Transit Custom, který patří do kategorie užitkových vozů s nosností do jedné tuny. Hlavními novinkami jsou výraznější design exteriéru, zcela přepracovaný interiér a nové funkce a řešení zvyšující produktivitu. Nový Transit Custom bude možné objednávat ještě letos. První vozy budou dodány zákazníkům začátkem roku 2018.

Transit Custom pohání vznětové motory z nové konstrukční řady Ford EcoBlue. Novinkou je úsporná varianta ECOnetic, jež se vyznačuje emisemi CO2 pouze 148g/km, což odpovídá kombinované spotřebě 5,7 l/100 km.*

Nový Transit Custom lze snadno poznat podle nového vzhledu předních partií, jimž dominuje výrazná maska se třemi vodorovnými lištami. Přepracovaný interiér je pojat jako ideální mobilní kancelář – a to díky nejlepší nabídce odkládacích prostor ve třídě, zdokonalenému komfortu i ergonomii a novým možnostem konektivity, mezi něž patří komunikační a zábavní systém
SYNC 3 nebo univerzální držák mobilních telefonů MyFord Dock. Jako první užitkový automobil na trhu může být Transit Custom vybaven inteligentním asistentem rychlosti.

„Transit Custom je naprostým hitem již od svého uvedení na trh a díky této nové verzi bude rozhodně ještě populárnější,“ řekl Hans Schep, ředitel divize užitkových vozů ve Ford of Europe. „Pečlivě jsme naslouchali zákazníkům a přivedli na trh dodávku, která je ještě stylovější, produktivnější a nabitá chytrými funkcemi.“

Na základě nové generace Transitu Custom vznikne také další významná inovace Fordu v segmentu užitkových vozů, Transit Custom Plug-in Hybrid (PHEV) s možností bezemisního provozu. Již v letošním roce budou v Londýně zahájeny jízdní zkoušky Transitu Custom PHEV u vybraných fleetových zákazníků.

Transit Custom přišel na trh v roce 2012 a rychle se stal nejprodávanějším užitkovým modelem značky Ford v Evropě. V roce 2016 se jich prodalo již 118 000. To je ještě o 15 procent více než v roce předchozím, který byl do té doby rekordní.

Transit Custom byl prvním modelem inovované a rozšířené produktové řady Transit. Po něm následovaly ještě Transit Courier, Transit Connect a „klasický“ Transit. Zvelké části i jeho zásluhou se Ford v roce 2015 stal nejprodávanější značkou užitkových vozů v Evropě a své prvenství drží dodnes.

Motor Ford EcoBlue a nový model ECOnetic

Nový Transit Custom je vybaven moderním vznětovým motorem Ford 2.0 EcoBlue, který byl zařazen do prodeje v roce 2016. Nabízí se ve variantách o nejvyšším výkonu 77, 96 nebo
125 kW. Ve srovnání se dříve používanými jednotkami oobjemu 2,2 l přináší EcoBlue až o
20 procent vyšší točivý moment v nízkých otáčkách a o 13 procent menší spotřebu paliva.

Pro zákazníky hledající co nejúspornější volbu má Ford připraven nový Transit Custom ECOnetic s emisemi CO2 pouze 148 g/km, což odpovídá kombinované spotřebě 5,7 l/100 km.* Ve srovnání s nejúspornější dosud nabízenou variantou to představuje zlepšení o dalších
6 procent.

I nový Transit Custom nabídne provozovatelům užitkových vozidel výběr ze dvou výšek střechy, dvou délek rozvoru náprav, několika variant karoserie a celkové hmotnosti v rozsahu 2,6 až
3,4 tuny. Užitečné zatížení činí až 1450 kg.

Důsledně přepracovaný model zachovává praktická řešení dosavadního Transitu Custom, k nimž patří mimo jiné průvlak v přepážce, umožňující přepravu velmi dlouhých předmětů, nebo integrovaný střešní nosič, který lze jednoduše sklopit.

Dynamický vzhled a nová kabina jako ideální mobilní kancelář

Výrazný vzhled přední části nového Transitu Custom má podobné základní rysy jako aktuální osobní vozy značky Ford: vysoko položenou lichoběžníkovou masku a štíhlé světlomety, které plynule navazují na „svalnatou“ linii pontonu. Vyšší stupně výbavy mohou mít nová LED světla denního svícení a výkonné xenonové hlavní světlomety.

Zcela nová palubní deska se řídí stejnou filozofií interiérového designu, kterou Ford poprvé uplatnil v nejnovější Fiestě. Odráží se v ní způsob, jakým dnes lidé používají chytré telefony a tablety.

Základem jsou výrazné horizontální prvky, jež zdůrazňují šířku interiéru. Kabina je plná praktických detailů určených pro řidiče, kteří během dlouhých pracovních dní za volantem používají vůz jako pojízdnou kancelář.

Nabídka odkládacích prostor je nejlepší ve třídě. Jen schránky v samotné palubní desce mají souhrnný objem 25 litrů. Tři praktické otevřené přihrádky v její horní části slouží k odkládání dokumentů nebo mobilních zařízení, zatímco uzavřená schránka před spolujezdcem pojme závěsný pořadač se složkami formátu A4.

K dalším novým praktickým detailům patří výklopný držák nápojů za řadicí pákou. Na každé straně palubní desky je držák na kelímek s nápojem a na dvoulitrovou láhev. Další tři rozměrné odkládací přihrádky se nacházejí v nově navržených dveřních výplních s integrovanými praktickými madly.

Zcela nové jsou rovněž přístroje a ovládací prvky. Jejich společným jmenovatelem je důraz na ergonomii a snadnou obsluhu. Vozy ve vyšších stupních výbavy se pyšní dotykovou obrazovkou o úhlopříčce 8 palců, která připomíná tablet jak svým vzhledem, tak podporou některých ovládacích gest.

Komunikační a zábavní systém SYNC 3 umožní řidičům Transitu Custom ovládat audiosystém, navigaci a připojený chytrý telefon prostřednictvím jednoduchých konverzačních pokynů, a to i v českém jazyce. Restauraci, čerpací stanici, parkoviště, ale i nádraží či letiště lze vyhledat pouhým stiskem tlačítka a pokynem „potřebuji kávu“, „potřebuji zaparkovat“ a podobně. Systém je kompatibilní s Apple CarPlay i Android Auto™.

Vozy bez středové obrazovky nabídnou praktický MyFord Dock uprostřed palubní desky, který umožňuje upevnit a současně nabíjet chytrý telefon, přehrávač MP3 nebo přenosnou navigaci. USB vstup a 12V zásuvku lze nalézt jak v horní odkládací schránce před řidičem, tak vedle řadicí páky.

K vyššímu cestovnímu komfortu přispívá nový design sedadel s upravenými výplněmi i geometrií. Další oblastí, která neunikla úplnému přepracování, jsou materiály použité k obložení interiéru. Například potahová tkanina sedadel byla podrobena novým, náročnějším zkouškám otěruvzdornosti.

Pokročilé asistenční systémy a technologie

Nový Transit Custom nabídne jako první užitkový vůz na trhu inteligentní asistent rychlosti, který na základě údajů systému rozpoznávání dopravních značek samočinně upravuje rychlost jízdy podle rychlostního omezení platného v právě projížděném úseku.

Další novinkou je systém hlídání mrtvých úhlů s funkcí upozornění na přijíždějící vozidla při couvání z parkovacího místa do vozovky.

Tyto nové funkce rozšiřují nabídku pokročilých technologií, které jsou zájemcům o Transit Custom dostupné již dnes: předkolizní asistent s detekcí chodců, systém udržování v pruhu, kompenzace bočního větru nebo adaptivní tempomat.

Zákazníci se mohou rozhodnout pro šestistupňovou samočinnou převodovku SelectShift nebo pro pneumatické odpružení zadní nápravy (u verze Kombi M1).

K dispozici bude rovněž nové rozhraní Upfitter Interface Module, které zprostředkuje výrobcům přestaveb a příslušenství přístup k údajům z elektrických systémů vozu.

Modernizací prošel také vrcholný model Sport

Na vrcholu nabídky nové řady Transit Custom stojí varianta Sport, poháněná výlučně motorem o výkonu 125 kW.

Charakteristická dvojice pruhů na kapotě motoru má nový vzhled. Novinkou je jejich kontrastní provedení s černým základem a oranžovými nebo stříbrnými akcenty. Na sportovní styl exteriéru navazuje také interiér s dekorativním provedením sedadel s částečně koženým čalounění Ebony.

Android a Android Auto jsou registrované ochranné známky Google Inc.

* Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny dle technických požadavků aspecifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění. Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 se vztahují na daný model, nikoliv na konkrétní kus. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců. Vedle konstrukčních vlastností vozu ovlivňuje skutečnou spotřebu paliva také jízdní styl řidiče i další netechnické faktory. CO2 patří k nejvýznamnějším skleníkovým plynům, způsobujícím globální oteplování.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 201 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.