Skip to content
Náramkové hodinky ručně vyrobené ze součástí klasického Fordu Mustang
Náramkové hodinky ručně vyrobené ze součástí klasického Fordu Mustang

Tisková zpráva -

Nový život: z vraků klasického Fordu Mustang se stávají luxusní hodinky

  • Unikátní náramkové hodinky ze součástí Fordu Mustang jsou luxusním módním doplňkem

  • Každý kus nese identifikační číslo vozu, rok jeho výroby a především příběh, který je
    s vozem spojený

/V Praze, 12. prosince 2017/ – Mohl by to být krásný vánoční dárek pro automobilového fanouška – náramkové hodinky ručně vyrobené ze součástí klasického Fordu Mustang. Za nápadem stojí Christian Mygh a Jonathan Kamstrup. Společně hledají na vrakovištích po celém světě vhodná auta. Z každého z nich potom vyrobí stovky unikátních náramkových hodinek, které se prodávají za ceny v přepočtu přibližně od 32 000 Kč výš.

Skutečným nadšencům vyrobí dánská značka REC Watches nové hodinky třeba i z dílů, které poskytnou sami. Jedním takovým zákazníkem je mistr světa v driftování Vaughn Gittin Jr., který nosí hodinky vyrobené z částí karbonové karoserie svého sedmisetkoňového speciálu Ford Mustang RTR.

„Většina lidí by v tom viděla jen hromadu šrotu, pozůstatky Mustangu. My vidíme něco zcela jiného – duši vozu a příběh, který je třeba vyprávět,“ řekl spoluzakladatel firmy REC Watches Mygh. „Neničím Mustangy. Těm, které už nejdou opravit, vracím život ve formě hodinek.“ Celé video
o výrobě hodinek naleznete zde.

Aby opravdu bylo co vyprávět, lidé z REC Watches pečlivě vystopují historii každého „dárcovského“ vozu. Hovoří s dřívějšími majiteli, sbírají vyprávění a obrázky z minulosti vozu
a vytvoří z nich video.

Každé hotové hodinky nesou identifikační číslo vozu, rok jeho výroby a odkazy na design klasického Mustangu. Ukazatel stavu baterie vypadá jako palivoměr a ručičky i ciferník odkazují na přístrojový štít legendárního modelu. Při jedné cestě do Švédska objevil tým poklad v podobě raritního Mustangu z roku 1966 v černém odstínu Raven. Posloužil jako základ limitované edice 250 hodinek P51-04.

Ford Mustang byl pojmenován po slavném americkém bojovém letounu z období druhé světové války. Prodávat se začal v roce 1964 a díky radikálnímu vzhledu a agresivní dynamice se okamžitě stal legendou. Jeho hvězdné postavení upevnilo účinkování v akčním krimi „Bullittův případ“ (Bullitt, 1968) se Stevem McQueenem v hlavní roli. Mustang figuroval také v bezpočtu dalších filmů, seriálů i písní. Současný Ford Mustang navazuje na odkaz svých předchůdců. Prodává se
s motory 2.3 EcoBoost 213 kW a 5.0 V8 331 kW.

Další informace o modeluFord Mustang

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.