Skip to content
UniCredit Leasing bude v prodejní síti Fordu vystupovat jako nový finanční partner.
UniCredit Leasing bude v prodejní síti Fordu vystupovat jako nový finanční partner.

Tisková zpráva -

Novým partnerem českého Fordu je UniCredit Leasing

/V Praze, 1. září 2020/ – Od 1. září 2020 mění český Ford klíčového partnera pro financování svých vozů, které bude nově zajišťovat společnost UniCredit Leasing. CZ, a.s., zkušený a kompetentní partner z finančního sektoru specializující se na financování retailových zákazníků. Dosud tuto službu zajišťovala společnost FCE Credit s.r.o., jež nabízela na jedné straně značkové finanční produkty retailovým i firemním zákazníkům a na straně druhé řešení financování pro dealery. FCE Credit bude nadále zajišťovat wholesalové financování pro autorizované partnery značky Ford.

UniCredit Leasing bude v prodejní síti Fordu vystupovat jako nový silný finanční partner pod obchodní značkou „Ford Credit“. Společnost Ford Credit s. r. o. se zaměří na péči o stávající zákazníky a zejména na velkoobchodní financování pro partnerské subjekty.

Aby se zákazníkům dostalo nejlepší možné podpory ve všech oblastech, bude Ford do budoucna využívat nové synergie k zajištění ještě atraktivnějších finančních produktů a digitálních řešení.

Zákazníci Fordu se do budoucna mohou těšit na vynikající nabídku finančních produktů přizpůsobených na míru aktuálním tržním podmínkám a poskytujících širokou paletu flexibilních nástrojů financování. Jako mezinárodní finanční společnost přináší UniCredit Leasing nejen roky zkušeností, ale také spolehlivé partnerství do složitých časů.

Generální ředitel českého Fordu Attila Szabo k tomu řekl:

Jednoznačnými vítězi této nové spolupráce budou naši zákazníci – flexibilita a zkušenosti jsou hodnoty, které dávají našim zákazníkům jistotu, že se u Fordu ocitají v dobrých rukou, pokud jde o finanční služby. S UniCredit Leasing po našem boku ještě překonáme naše dosavadní vysoké standardy a já věřím, že se nám podaří zvýšit celkovou úroveň finančních služeb nabízených v České republice.“ 

Generální ředitel UniCredit Leasing pro Českou republiku a Slovensko Jiří Matula, dodává:

„Vážíme si příležitosti být exkluzivním partnerem legendární značky Ford, která je druhou největší americkou automobilkou. Ford patří mezi první, jež začali poskytovat hybridní a elektrická vozidla a v Evropě je již šestým rokem nepřetržitě jedničkou na trhu lehkých užitkových vozů.. Naše společnost jako dlouhodobý lídr na domácím trhu se silným regionálním pokrytím je připravena poskytnout společnosti Ford a jejím zákazníkům nejkvalitnější nabídku značkového retailového financování. Součástí našich služeb bude i kompletní digitalizace prodeje, která zefektivní a usnadní uzavírání obchodních případů.“

UniCredit Leasing CZ, a.s. působí na českém leasingovém trhu od roku 1991. Za tuto dobu se vyprofilovala v jednu z největších leasingových společností a v posledních letech je největší a nejvýznamnější společností nebankovního financování v České republice. UniCredit přináší svým zákazníkům dlouhodobé zkušenosti, nejlepší služby a individuální přístup společně se zázemím silné mezinárodní finanční skupiny UniCredit. 

Témata

Značky


Ford of Europe zajišťuje výrobu, servis a prodej automobilů značky Ford na 50 trzích. Zaměstnává přibližně 45 000 lidí v závodech, které zcela vlastní, a v konsolidovaných joint venture podnicích, respektive přibližně 58 000 lidí při započítání nekonsolidovaných podniků. Vedle finanční společnosti Ford Motor Credit Company zastřešuje Ford Europe také Ford Customer Service Division (divizi péče o zákazníky) a 18 výrobních závodů. První vozy Ford byly dodány do Evropy již v roce 1903 – tedy v roce, kdy byla založena samotná Ford Motor Company. Výroba vozů Ford v Evropě byla zahájena v roce 1911.

Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Navrhuje, vyrábí a prodává kompletní sortiment osobních vozů, užitkových vozů, SUV a elektromobilů značky Ford a luxusních vozů značky Lincoln. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company poskytuje finanční služby. Usiluje o vybudování vedoucího postavení v oblastech elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Po celém světě Ford zaměstnává přibližně 188 000 lidí. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.