Skip to content
Nový Ford Edge je technicky nejvyspělejší SUV v historii značky
Nový Ford Edge je technicky nejvyspělejší SUV v historii značky

Tisková zpráva -

Prodeje SUV značky Ford dosáhly v Evropě rekordních 259 000 vozů; odbyt modelů EcoSport, Kuga a Edge vzrostl o 21 procent

  • Stylové a propracované modely SUV značky Ford trhají rekordy. Tříčlenná modelová řada dosahuje v Evropě historicky nejlepších výsledků.* Více než pětina všech vozů Ford prodávaných v Evropě jsou SUV
  • Meziroční nárůst činí 21 procent. Kompaktní EcoSport si oproti loňskému roku polepšil o 105 procent, střední Kuga o 27 procent
  • Ofenziva Fordu ve třídě SUV bude pokračovat i v roce 2019. Objednávat již lze nový Edge. Nabídku doplňují crossovery inspirované kategorií SUV: Focus Active, Fiesta Active a KA+ Active

/V Praze, 14. prosince 2018/ – Propracované modely SUV značky Ford dosahují v Evropě nových prodejních rekordů.

Od začátku roku do konce listopadu se prodalo bezmála 259 200 vozů Ford EcoSport, Kuga a Edge. Z hlediska prodejních výsledků kategorie SUV v Evropě je rok 2018 pro Ford již teď nejlepší v historii.

Prodeje SUV rostou v Evropě rychleji než u všech ostatních kategorií. Naše kompletní řada, tvořená modely EcoSport, Kuga a Edge, přitahuje zákazníky jako nikdy předtím díky výraznému a sportovnímu vzhledu i pokročilým technologiím, například inteligentním pohonem všech kol, které přinášejí řidičům pocit jistoty,“ řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby.

Tržní podíl Fordu ve třídě SUV roste již třetím rokem v řadě. Zároveň platí, že SUV tvoří již více než pětinu všech vozů této značky prodávaných v Evropě.

Počet SUV Ford prodaných od ledna do konce listopadu 2018 vzrostl oproti stejnému období loňského roku o 21 procent a poprvé překonal čtvrtmilionovou hranici. Za růstem stojí historicky nejlepší výsledky kompaktního EcoSportu i střední Kugy. Tyto modely si za dosavadních 11 měsíců meziročně polepšily o 105, respektive 27 procent.

Ford EcoSport

Ford letos prodal evropským zákazníkům již 104 600 EcoSportů. Robustní a stylový EcoSport je ještě všestrannější než dříve díky rozšíření nabídky o varianty s inteligentním pohonem všech kol. Nabízí široké možnosti individualizace vzhledu včetně kontrastního lakování střechy i vyspělé komfortní technologie, jaké reprezentují konektivita SYNC 3, nastavitelný omezovač rychlosti nebo zadní kamera.

Ford Kuga

Ford Kuga má letos na kontě zatím 145 300 prodaných kusů. Vedle vynikajících jízdních vlastností nabízí řadu pokročilých technologií, které zjednodušují a zpříjemňují jízdu. Patří k nim aktivní parkovací asistent s podporou příčného i podélného stání nebo adaptivní světlomety.

Ford Edge

Model Edge se v Evropě prodává od roku 2016. Za tu dobu přesvědčil více než 34 000 zákazníků. Nový Ford Edge, který lze již objednávat, podpoří evropskou SUV ofenzivu Fordu, očekávanou v roce 2019.

Stylový, sportovní a precizně zpracovaný nový Ford Edge je technicky nejvyspělejší SUV v historii značky. Nabízí rozsáhlou paletu asistenčních technologií včetně adaptivního tempomatu s funkcí Stop & Go a průběžným centrováním v jízdním pruhu.

Ford zařadil do nabídky rovněž novou řadu crossoverů Active, které jsou kategorií SUV inspirovány. Modely Focus Active, Fiesta Active a KA+ Active kombinují vyhlášené jízdní vlastnosti vozů Ford s robustním vzhledem a všestranným zaměřením.

Vozům typu SUV se velmi dobře daří i na čekém trhu. Například mezi lednem a listopadem 2018 jich tu Ford prodal celkem 2 764, tedy nejvíce v historii.

* Ford of Europe obvykle zveřejňuje výsledky z dvaceti tradičních evropských trhů, na nichž je zastoupen prostřednictvím svých národních prodejních organizací. Jsou to Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Británie.

Témata

Značky


Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 203 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

Tento e-mail Vám byl zaslán na základě toho, že se nacházíte v databázi novinářů a dalších povolaných osob, jejímž zpracovatelem je společnost FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. a správcem je společnost AMI Communications, spol. s r.o. V této databázi se nachází pouze Vaše osobní údaje, které jsou volně dostupné z veřejných zdrojů, případně údaje, které jste sám (sama) poskytl(a) společnostem FORD MOTOR COMPANY, s.r.o. nebo AMI Communications, spol. s r.o. Společnost AMI Communications vede databázi jako správce osobních údajů za účelem informování novinářů a dalších povolaných osob o tiskových zprávách a jiných relevantních informacích a sděleních. Nepřejete-li si dostávat od společnosti jakékoliv informace či pouze informace na toto téma, kontaktuje prosím společnost prostřednictvím telefonu +420 234 124 112, resp. e-mailu osobniudaje@amic.cz.

Kontakty pro média

Petr Burián

Petr Burián

Kontakt pro média Public Relations Communication & Public Affairs Manager 603 263 510 LinkedIn

Přejeme si stát se přední světovou automobilkou poskytující špičkové služby.

Společnost Ford působí po celém světě, a proto jsou pro nás důležité konkrétní standardy, podle kterých se můžeme sami posuzovat a podle kterých nás mohou posuzovat ostatní.